Kaikki kommentit

  • From abcde on Elmun Baari

    Tuttu paikka tämäkin… Oon laittanut sivuun potentiaalisista lounasvaihtoehdoista. Salaattipöytä on runsas ja ihan ok, mutta lämpimät ruoat turhan usein aika aneemisia. Ja silti tulee lähes aina syötyä liikaa.

    Mun teorian mukaan kasvisruokia näissä rokkipaikoissa löytyy usein hyvin, koska iso osa rokkareista on kasvissyöjiä.

    Go to comment
    2016/02/26 at 11:49 am
    • From Juha on Elmun Baari

      Hah! Mulla tuli täsmälleen toi sama ajatus mieleen siitä kasvisruoan runsaista vaihtoehdoista. Ja kuten kuvista näkyy, tuli syötyä liikaa.

      Go to comment
      2016/02/26 at 11:57 am
  • From abcde on Perho

    Tuttu paikka, on tullut käytyä vuosien varrella useita kertoja. Taso on mielestäni laskenut vuoden-parin sisällä, ruokien yleisluonne on myös muuttunut kehnommaksi (tän viikon listalla “klassikkoja” uunilohi, kinkkukiusaus jne…) ja toteutus samalla. Salaattipöytä on myös usein aikamoinen sekametelisoppa, jotain omaa, hmp-sekoitetta, jotain purkista jne.

    Sääli, Perho oli tasokas paikka, jossa oli ilo käydä.

    Salityöskentely tosiaan toimii, väkeä on kuin keskiaikaisessa hovissa ja likaiset lautaset lähtee tiskarille ennätysajassa.

    Yhtä asiaa en ymmärrä – miksi opetuskeittiö tarjoaa kahvin kanssa kaupan pipareita?

    Go to comment
    2016/02/24 at 8:21 pm
    • From Juha on Perho

      Joo, omatkin muistikuvat olivat parempia kuin tämä kokemus. Ja silloin ennen mielestäni tuli ihan lautasannokset pöytään.

      Kahvia en vetänyt, mutta outoa tosiaan jos ei jotain keksiä voi vääntää. Luulisi, että kylmäkkökin tarvii treeniä.

      Go to comment
      2016/02/24 at 9:11 pm
  • From abcde on Papito

    Ohi kävellessä huomannut tuon pari kertaa, pitää käydä testaamassa.

    Tortilla House ehdottomasti paras näissä “aito-meksikolaisissa”. Arctic Burrito tuli tuossa testattua, oli pienoinen pettymys. Bbq-nauta kaivannut raikkautta, yrttejä, soosia, jotain.

    Go to comment
    2016/02/19 at 11:01 am
    • From Juha on Papito

      Joo, kannattaa käydä tsekkaamassa. Tortilla House on kyllä tasainen suorittaja, itselle potki se Arctic Burriton possupötkylä hieman paremmin kuin Tortilla Housen vastaava, mutta kannattaa käydä koestamassa myös tuota 3 Amigos, jos on Lepuskissa liikenteessä.

      Go to comment
      2016/02/19 at 11:29 am
  • From Katering on IPI Kulmakuppila

    Vaikutta hyvältä mestalta. Pitänee käydä ensi viikolla testaamassa. Ei ole viime aikoina tullut kauheasti keittoja syötyä.

    Go to comment
    2016/02/17 at 12:41 pm
  • From Arawn on Blinit

    Tää tulee tosi myöhään, mutta… Ne blinit, mitä Suomessa blineinä myydään, ei ole venäläisestä näkökulmasta blinejä. Menet minne tahansa blinimestaan Venäjällä niin saat juuri niitä isoja, ohuita lättyjä. Mua vähän ärsyttääkin tää suomalainen blinimeininki, ollaan niin tietävinään, mutta äsh. 😀

    Toinen juttu on se, että tuollainen pelmenisetti on täysin normilounasannos Venäjällä. Taas. Ehkä se tuntuu tosiaan kummalta suomalaisesta, joka on tottunut saamaan salaattia lounaalla, vaikka käsittääkseni kaikkialla ei kyllä saa sitäkään?

    Eniveis, veikkaanpa, että jos ei Blinit-paikan lounaasta tykkää niin ei kannata mennä Venäjälle lounastamaan. 😀

    Go to comment
    2016/02/16 at 2:25 pm
    • From Juha on Blinit

      Kiitos kommenteista! Joo, minulla ei ole tosiaan tuon taivaallista tietoa tai ymmärrystä siitä mikä on aitoa venäläistä meininkiä. Hyvin mielenkiintoista, mutta ei mitenkään erikoista, että ollaan täällä härmässä onnistuttu tekemään oma versio blineistä.

      Jännä juttu sinänsä, mistäköhän tuokin juontaa juurensa.

      Hauskaa kuulla, että tuo oli normisetti lounaaksi, se antaa vähän lisää syvyyttä tuolle kokemukselle, vaikka nyt ei ollutkaan ihan omaan makuun. Tosi hauska, että viitsit heittää kommentin, kiitos vielä kertaalleen siitä!

      Go to comment
      2016/02/16 at 2:34 pm
  • From Reetta on Suup

    Oih, tämä on ihana soppapaikka ja ihan ytimessä. Freesi ja siisti. Herkulliset liemet ja täytteet – tänne suuntaan halutessani kuumaa mehevää keittoa.

    Go to comment
    2016/02/08 at 5:36 pm
  • From abcde on Taste of Thai

    Tämä oli ok paikka kun aloitti (eri nimellä) muutama vuosi sitten, mutta aika nopeasti setti hajosi geneerisen buffan sotkuihin. Ruoat olivat alussa tasoltaan ok ja niissä oli yritystä, nyt tosiaan tarjonta on puolivillaista jotain-jotain-kookoscurry.

    Sushit tulleet mukaan myöhemmin, mutta se on nykyään kai lähes pakko tarjota sushia jos lounaalla tarjotaan aasialaista buffet-muodossa.

    Go to comment
    2016/02/08 at 10:10 am
    • From Juha on Taste of Thai

      Joo, toi sushipakko on jännä homma. Sushi != thai. Tietty täältä kun katsoo niin koko kaakkois- ja itä-aasia näyttää kovin samanlaiselta, vaikka periaatteessa kyseessä onkin melkoinen setti erilaisia (ruoka)kulttuureita. Mutta eipä tuo thaikkuruokakaan vakuuttanut, harmi sinänsä, olisi ollut kiva nähdä laadukas etninen työmaaruokala. Ja erityisesti harmi, jos on kerran joskus ollut ok, eli periaatteessa rahkeita olisi, mutta ei vaan jaksa tms.

      Go to comment
      2016/02/08 at 12:13 pm
  • From abcde on Singapore

    Cargossa tullut käytyä pari kertaa, mutta muuttivat just konseptia enemmän kasvisruoan suuntaan (tarjoilija informoi muutoksesta kun viimeksi kävin). Ennen tarjolla oli kahta eri keittoa ja parin kerran perusteella peruspäteviä keittoja.

    Lista näyttää nyt lähinnä omituiselta keitto-salaatti-omeletti-yhdistelmineen. Kuka syö omelettia lounaaksi, varsinkaan punajuuri-kookoskeiton kanssa. Ja miten päivittäin tarjolla olevan omeletti on muutos kasvisruoan suuntaan?

    Go to comment
    2016/02/02 at 9:39 am
    • From Juha on Singapore

      Heh, se omeletti tosiaan kiinnitti huomion kun selailin listaa, toinen paikka missä olen tuollaisen bongannut on Michel. Tämän viikon keittovaihtoehdot eivät oikein puhutelleet, joten pitää skannaa ensi viikon lista.

      Mutta mielenkiintoista, että ovat muuttaneet konseptia, kieltämättä omeletti ei perinteisesti ole kauhean vege (lakto-ovo-vegeratisteja vähättelemättä). Se salaatti+tofu-annoksen hinta oli kanssa aika yläkanttiin. Mutta pitäähän tuolla(kin) käydä, muuten lista jää vajaaksi.

      Go to comment
      2016/02/02 at 10:28 am
  • From abcde on Singapore

    Jep, minähän tuota suosittelin…

    Keittoon toi salaatinlehti on tosiaan tullut myöhempinä aikoina, en tajua millään muotoa sen tarkoitusta. Liian vähän yrttejä tuossa on, mutta niin keitoissa näillä leveysasteilla on aina.

    Mystinen paikka kaikin puolin, oli jossain vaiheessa varmaan vuoden verran ovet kiinni. Mitä oon muutaman kerran käynyt, joskus paikka on melkein täysi, joskus saan istua yksikseni. Tiedä millä yhtälöllä paikka pysyy pystyssä.

    Go to comment
    2016/02/01 at 10:13 am
    • From Juha on Singapore

      Joo, jännä se salaatti. Ja tämä oli tosiaan siinä kategoriassa, että ei tajua ansaintalogiikkaa. Ehkä täällä on jotain kantiksia tietyille päiville huimasti?

      Bongasin tämän päivän lounasreissulla Cargo-nimisen raflan Ruoholahdesta. Pitää käydä tyyppaamassa.

      Go to comment
      2016/02/01 at 11:43 am
  • From Viv on Southpark

    Me innostuttiin myös pistäytymään Southparkiin syksyllä, kun listalla luki “Kebab Friday”, mutta emme ihan vakuuttuneet.. Eineksisen katkuinen kebab oli iso pettymys eikä uudelleen ole tarvinnut lounaalle enää mennä. Viime sunnuntaina annoimme kuitenkin paikan brunssille mahdollisuuden ja näin jälkikäteen olen iloinen armollisuudestani: tarjonta oli runsas ja amerikkalaiset pancakesit ihan uskomattomia!

    Go to comment
    2016/01/29 at 10:14 am
    • From Juha on Southpark

      Heippa ja kiitos tosi paljon kommentista. Hieno blogi sinulla, mielenkiintoisia postauksia myös parisuhteista ja muista aiheista!

      Ravintoloiden laatutaso tuntuu tosiaan vaihtelevan välillä aika paljonkin. Pitääkin käydä koestamassa Southparkin brunssia perheen kanssa joskus. Kiitos vinkistä!

      Go to comment
      2016/01/30 at 11:13 pm
  • From abcde on Deli Café Maya

    Hienoa, että vinkki osui kohdalleen.

    Go to comment
    2016/01/22 at 11:03 am
  • From abcde on Zio Pepe

    Joskus Zio Pepessä lasagne ollut keskeltä haaleaa ja joskus oon ennen lasagnen saapumista pöytään kuullut pahaenteisen mikron kellon kilahduksen…

    Hyvä kun nyt löytyy listakin netistä, pitkään piti mennä sokkona paikalle. Remontti tosiaan lisäsi paikan viihtyvyyttä, tuolit olivat aikaisemmin huonoja ja aterimet epäergonomisia.

    Samalla kadulla oleva Singapore tarjoaa asiallista phở’ta, se taitaa olla sulla käymättä? Lista kasvaa…

    Go to comment
    2016/01/20 at 4:09 pm
    • From Juha on Zio Pepe

      Joo, tuossakin oli potentiaalia siihen, että olisi ollut keskeltä viileä. Mutta lämmittivät niin pitkään, että oli takuuvarmasti lämmin kokonaan. Poltin kieleni siinä alussa snadisti ja ihan keskeltä se oli vaan kuuma, ei järkyttävän hottia.

      Muistelinkin, että siinä oli vielä joku kiinalaisen oloinen ravintola, mutta se on ollut joka kerta jotenkin tosi kiinni (lomalla, remontissa tms) ja olen pistänyt vaan johonkin takaraivoon, että pitää taas käydä tsekkaamassa joku kesä tms. Pitää tarkistaa joku kerta, kiitos vinkistä.

      Go to comment
      2016/01/20 at 4:24 pm
  • From abcde on MAD

    Tuolla kaksi kertaa käyneenä (kerta 1, kerta 2), jäi vähän ristiriitaiset tunnelmat. Tuskin tulee enää käytyä.

    Yksi parhaista sulla on ilmeisesti käymättä, Deli Café Maya Punavuorenkadulla. Jos menet joskus, paikka on suhteellisen pieni ja usein todella täynnä.

    Go to comment
    2016/01/15 at 10:24 am
    • From Juha on MAD

      Kas, kiitos kommentista. Se keitto hurmasi ja jotenkin tuossa oli hyvä fiilis, mutta ei se pääruoka tosiaan mitään ihan erikoista ollut. Loppuun asti tuli kuitenkin vedeltyä.

      Hieno twitterifiidi sinulla, pitääpä yrittää käydä tuolla Deli Café Mayassa ensi viikolla. Näitä rafloja todo-listalla tuntuu vaan tulevan kokoajan lisää, paljonkohan Stadissa oikein näitä riittää. Tuntuu että ainakin 200-300 olisi vielä käymättä.

      Go to comment
      2016/01/15 at 11:09 am
  • From ranenyymi on Hesburger

    Oot ihan oikeassa. Ne kysyi sitä ekstramajoa sulta siksi, että majo (ja ketsuppi) on ainoa mikä hesen sapuskoissa maistuu yhtään miltään kun hesen safkat on nykyään lähes tai ihan suolattomia. Burgerit ei maistu miltään kun suola puuttuu, nugetit ei maistu miltään kun suola puuttuu, mustakalarenkaat ei maistu miltään kun suola puuttuu jne. Terveysruokaa, nääs. Mä en ymmärrä miks joku viitsii hehkuttaa heseä muka hyvänä burgeripaikkana kun jopa mäkki on sitä tuhat kertaa parempi.

    Go to comment
    2016/01/12 at 10:51 pm
    • From Juha on Hesburger

      Se majoneesin määrä oli tosiaan melkoinen ja niissä ranuissa ei tosiaan ollut omaan makuun tarpeeksi suolaa (siksipä nappasin suolapaketin mukaan).

      Go to comment
      2016/01/13 at 7:27 am
  • From T on Bodo

    Aikas hieno ja kattava sivusto sulla Helsingin lounasravintoloista. Kävin itsekkin Bodossa ja kirjoitin siitä arvostelun sivuillen, mutta itselleni jäi hieman eri maku paikasta. http://normigosse.blogspot.fi/2015/10/bodo-mautonta-nuudelisoppaa.html

    Go to comment
    2016/01/12 at 10:30 pm
    • From Juha on Bodo

      Kiitos kommentista! Maku-asioista voi ja kannattaa aina kiistellä, mutta tosiasiahan on se, että harva ravintola tuottaa jatkuvasti tasalaatuista tavaraa. Onnea blogille!

      Go to comment
      2016/01/13 at 7:25 am
  • From abcde on Du Dii

    Aika pitkälle samat fiilikset Du Diista, en ole ikinä ymmärtänyt tuon paikan hehkutusta ja paikan fanaattisia ystäviä riittää.

    Go to comment
    2016/01/08 at 9:44 am
    • From Juha on Du Dii

      Joo, tuo tiettyjen paikkojen ehdoton fanitus on mielenkiintoinen ilmiö. Mare Chiaro (kirjaamatta vielä) on yksi tuollaisista paikoista, tosin ilmeisesti (siinäkin) osittain alkuperäisen omistajan/ravintoloitsijan takia. Kabuki on myös mesta mistä itselläkin on loistavat muistot, mutta vika käyntikertaa oli karu.

      Jotkut toki lopettaa koko show’n, kuten Beefy Queen Jambon perustaja. Siitä tulikin mieleen jännä yksityiskohta: siinä Du Diin kuitissa mielestäni luki jossain kohtaa Beefy Queen. Illuminati?

      Go to comment
      2016/01/09 at 10:51 pm
  • From abcde on Helsingin parhaat lounaat 2015

    Yksi ehdoton lisä tähän on ainakin lounari-kategoriassa, eli Ilves.

    Sulla on nähtävästi aikaisemmin ollut siellä huono kokemus, mutta suosittelen ehdottomasti antamaan uuden mahdollisuuden. Ruoat on lähes poikkeuksetta laadultaan erittäin hyviä ja tarjonta on muutakin kuin peruslohta ja possusitä ja härkätätä. Ilveksen burgeri on ehdottomasti kaupungin parhaimmistoa.

    Ei, tämä ei ole maksettu mainos.

    Yksi parannus kirjoitusasuun olisi lukijan mieleen, eli vähän rohkeampi kappalejako tekisi lukemisesta mukavampaa – ruudun mittainen massiivikappale on silmille aika työläs pala. Kappaleilla saa itse “tarinaa” myös hyvin rytmitettyä.

    Go to comment
    2016/01/04 at 11:08 am
    • From Juha on Helsingin parhaat lounaat 2015

      Heippa ja kiitos rakentavasta kommentista, näitä on erittäin mukava saada.

      Ilves on “tehty ja nähty”, aika harvoin tulee käytyä kahta kertaa missään (kuuluu vähän niinkuin konseptiin), tosin esim. The Cock oli tokalla kerralla heikompi kuin ensimmäisellä, joka osoittaa kirjoitusten pohjalla olevien kokemusten osittaisen sattumanvaraisuuden. Mutta siis se Ilveksen pääruoan possuhan oli ihan jees, vaikkakin alkusalaatti oli melkoisen heikko setti, eli ei tuo nyt niin paha ollut. Itselle tuo 1,5 tähteä on jo ihan kohtuullinen suoritus, kaksi tähteä on jo uudelleenkäynnin arvoinen ja siitä ylöspäin puhutaan jo oikein mainioista ravintoloista. Mutta duly noted, en epäile hetkeäkään että saattaisi olla parempiakin päiviä kyseisessä raflassa, burgeria en ole myöskään maistanut.

      Ja hyvä huomio tuosta kirjoitusasusta, nämähän tuppaavat olemaan jonkinlaisia aivopieruja, varsinkin kun nopeasti kirjoittaa. Yritän katsoa sillä silmällä noita kirjoituksiani jatkossa.

      Go to comment
      2016/01/04 at 3:12 pm
  • From Kieppi on Parhaat itämaiset, osa 1

    Krunassa on jo pidempään ollut Korea House. Suosittelen. 😉

    Go to comment
    2015/12/09 at 11:03 pm
    • From Juha on Parhaat itämaiset, osa 1

      Kiitos ihanasta kommentista! Korea house on itseasiassa tulossa (spoilers!) Helsingin parhaat lounaat 2015 – Itämaiset -listalla, joka tulee esiin vähän myöhemmin tässä kuussa (olen ajoittanut nämä viikonlopuille). Korea House oli ihan kärkikastia näissä ravintoloissa ja olet erittäin oikeassa kun nostat sen esiin. Herkullista ruokaa, ja erityisesti se kimchi! Tykkäsin kovasti!

      Go to comment
      2015/12/10 at 2:13 am
  • From sadi on Street Döner

    kaveri, siellä ei tälläistä lautasia ollenkaan. kaikki on ovaali ja pitkä muutoinen. Luultavasti kuvasi on pudonnut vahingossa muualta .

    Go to comment
    2015/05/08 at 9:51 pm
    • From Juha on Street Döner

      Heippa “kaveri”, kiva kun tulit vielä lisää kommentoimaan. Kuten jo aiemmin mainitsin, niin kuvat on otettu niissä ravintoloissa omalla (puhelimen) kameralla joista juttu on kirjoitettu ja nämä kuvat ovat 100% varmuudella kyseisestä ravintolasta.

      Go to comment
      2015/05/11 at 7:06 am
  • From sadi on Street Döner

    Hei hyvää kaveri, mistä sait tämän kuvan. Tiedäkseni tässä Döner paikassa ei ole mitään pyörälautaista ollenkaan..

    Go to comment
    2015/05/03 at 9:08 pm
    • From Juha on Street Döner

      Kiitos kysymyksestä. Kaikki kuvat on otettu omalla puhelimella niistä annoksista mitä olen ravintoloista tilannut. Jonkun verranhan kyseinen ravintola on muuttanut touhuaan tämän artikkelin jälkeen. Itse olen sen jälkeen kerran tilannut take-awayn ja se oli mielestäni parempi maultaan. Toki annos ei sillä kertaa ollut lautasella, vaan asianmukaisesti paperiin tms kääritty.

      En tiedä, onko paikassa lautaset erilaisia nykyään, mutta toki mahdollista sekin.

      Go to comment
      2015/05/03 at 10:36 pm