3 Amigos

image

HUOM! 3 Amigos on lopetettu. Tilalla on joku Chilango.

No nyt löytyi Tortilla Housen tasoinen haastaja burrito-kisaan! Tämä ilmeisen uusi pikaruokapaikka Lepuskin Sellossa, joka on siis tullut Wrongin tilalle löi täysin ällikällä. Mesta tarjoaa meksikolaista safkaa, eli käytännössä erilaisia burritoja (8,50e – 9,50e) kanalla, possulla, “härällä”, katkaravuilla, munakokkelilla, juustolla tai vegeillä täytettynä sekä salaatteja (8e – 9,50e), tacoja (kaksi tacoa 7,50e – 9,50e), tostada (8,50e), quesadilla (10,90e), nachoja (5,50e kori tai 9,50e grillatulla kananrinnalla ja kastikkeilla) sekä à la minute (!) churroja suklaalla (4,50e). Lasten annoskin löytyy, eli pikku burrito nachoilla ja limpparilla. Webskaan (eli Facebookiin) olisi ihan järkevä iskeä tuo menu myös saataville, mutta laitan nyt tähänkin kuvan siitä, miellyttävää että on noin laaja ja kunnianhimoisen oloinen lista. Kokkeja “avo”keittiössä oli kuitenkin tasan yksi (epäilen että ihan omistaja itse), joten kiirettä pitää. Itselle valikoitui 3 Amigos possu eli ylikypsä possunkyljys, salsa, mustapapu, guacamole, juustoraaste, talon chipotle- ja ranskankermakastike. Burriton kasaaminen komponenteista oli hauskan näköistä ja kokoamisen jälkeen se käytettiin paistolevyllä. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille, josta löytyy myös vedet ja tuliset kastikkeet (Texas Pete kolmella tapaa ja “joutsen Sriracha” kolmella tapaa).

image

Burrito oli komean näköinen köntsä lautasella, muutama nacho sivussa ja talon salsaa sekä pari chiliviipaletta. Salsa oli herkullista mutta nachot ihan perussettiä. Burrito oli ensi puraisusta lähtien valtavan hyvän makuinen, täyteläinen ja hieman savuinen. Possu maistui hieman saunapalville ja oli erittäin mehevää. Ne kastikkeet tekivät tämän burriton, en tiedä oliko se se talon chipotle vai guacamole vai salsa, mutta tämän burriton makumaailma lauloi ja tanssi. Tämän jaksoi kevyesti vetää loppuun asti vaikka olikin melko tuhti annos. Loppua kohden piti (tietysti) tursotella sitä Texas Peten (hotter sauce) sörsseliä vähän lisäpotkua tuomaan, mutta siis oikeasti. Tätä kannattaa tulla vaikka stadista asti koestamaan, pesee suurimman osan Helsingin burritoista ja meksikolaisista rafloista mennen tullen. Pitää jossain vaiheessa päivittää lista, mutta sitä ennen on käytävä Kallio uudessa Chalupassa.

image

Sisustus on yllättävän hyvin duunattu, graafista ilmettä myöten. Toki onhan tämä haastava lokaatio noin asiakasviihtyvyyden osalta. Kauppakeskuksen käytävällä tässä ollaan ja vieläpä melko liikennöidyssä kohtaa. Mutta olipahan sitä ihmismassaa ihmeteltävänä.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja hieman hakevaa (paikka on tosiaankin avautunut melko äskettäin), mutta hienosti se sujui ja lopputulos oli loistava. Kasvissyöjälle oli vaikka mitä ja ihan oikeasti menkää nyt jo käymään. Lasten kanssa voisin hyvinkin mennä joskus harvinaisemmilla Sello-käynneillä. Loistava yllätys, en todellakaan olettanut että löytyisi näin laadukas mesta.

URL 3 Amigos
Puhelin 046-9236322
Osoite Leppävaarankatu 3-9, Espoo

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.