Ilves

IMG_1373.JPG

Kovasti henkselit paukkui, kun olin lähdössä tekemään Töölön kierrosta raitiovaunulla, mutta loppui lyhyeen kun saavuin Sokoksen edessä olevalla sporapysäkille joka oli rouhittu irti maasta. Siitä sitten harhailin lopulta Tavastian vierestä löytyvään Ilvekseen, joka tarjoaa lautasannoksia salaattibaarilla. Tilaus suoritettiin pöydässä, vaikkakin rahastus tehtiin tiskin kautta, jotenkin oli haparoivan oloinen suoritus ja kuittikin jäi koneeseen. Tarjolla on päivittäin vaihtuva, kolmen annoksen lista ja salaattibaari luomuleivän kera. Päivän lehdet löytyvät tiskiltä. Tänään oli tarjolla: Grillattua luomupossun sisäfilettä ja caesarsalaattia (10e), Nakkikastiketta ja pottuvoita (9,50e) sekä Kanttarellimunakasta ja pinaattia (9e). Itse päädyin possuun ja lähdin salaattibaarin kimppuun.

Ja voi että olikin surullinen setti salaattia tarjolla. Vihreä salaattisekoitus (jo klo 11:15 aikaan hieman väsyneitä salaatinlehtiä) muutamalla tomaatilla ja kurkulla koristeltuna, punajuurisötkötys muutamalla kapriksen marjalla, riisi-herne-maissi-paprika tms salaatti ja vinaigrette. Salaattien yläpuolella on kolmea eri leipää ja voita. En kyllä tästä kokonaisuudesta maksaisi 7,50e (joka on pelkän salaattibaari + leivän hinta). Vihreä salaatti oli sitä mitä oli, vinaigrettessa olisi saanut olla omaan makuun enemmän etikkaa. Leipä oli hyvää. Pääruoka saapui seminopeasti ja oli ihan kivasti aseteltu isolle lautaselle. Possu oli maltettu jättää hyvin pinkiksi ja oli erittäin mehevää ja maukasta. Itse salaatti oli hyvin sekoitettu kastikkeen kanssa ja oikeaoppisesti isoja romaine-salaatin lehden palasia. Krutongit olivat rustiikkeja kooltaan ja paahdoltaan, tosin loppuvaiheessa reilusti annosteltu (annosta ei kuitenkaan oltu hukutettu tähän) kastike oli jo kosteuttanut ne pehmeiksi. Parmesan (tai mikä sitten olikaan) lastut olivat epäilyttävän yhdenmukaisia ja mitäänsanomattoman makuisia, melkein epäilisin että kaupan hyllystä on napattu valmis pussi näitä. Itse kastike oli ok, ei nyt mitään ihmeellistä ja joko possun pinnasta tai sitten jostain muualta kastikkeen sekaan oli ilmestynyt sinapin- tai jonkun muun pieniä sekä melko mauttomia siemeniä. Nämä häiritsivät annoksen tekstuuria, ihan kuin olisi jotain pieniä kiviä ollut seassa rouhiintumassa hampaissa.

Sisustus on rock, niin hyvässä kuin pahassa. Mustat seinät, hallitseva baaritiski ja seinillä muusikoiden kuvia. Kalustus on myös rockpub, seinän vierillä on tehokkaat sohvat, muuten yksinkeraisia tuoleja ja (tietysti) mustia pöytiä. Ihan jees rockiltaa vietettäessä, mutta täytyy sanoa, ettei oikein toiminut duunilounaan viitekehyksessä. Palvelu oli ystävällistä mutta hapuilevaa. Yllättäen täällä on päivittäin tarjolla ihan kiinnostavan kuuloisia kasvisruokia, tänään olisi ollut (kanttarelli)munakas joka on annos jota ei normaalisti listalta tapaa. Lasten kanssa en kyllä tällaiseen rockluolaan suuntaisi, vaikka kyllä tänne vaunujen kanssa mahtuisi ihan miten päin vaan. Sinänsä yllättävää, että kun paikka on näin rock, niin kaiuttimista ei kuulunut minkäänlaista musiikkia. Koko äänimaisema koostui hurisevasta baari/kylmä(?)laitteistosta ja hennosta puheensorinasta. Tuli mieleen jokin tapahtuma, jonka loputtua baariin heitetään valot päälle ja järkkäri tulee hätistelemään jengiä pihalle. Ainoastaan laskuhumala puuttui, että olisi päässyt kaurismäen leffojen leveleille tunnelmissa.

URL ravintolailves.fi
Puhelin 09-77467425
Osoite Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.