Taste of Thai

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle tullut intialainen.

Olin jostain hokannut (joka tullee sanasta hoksata, joka omaksi yllätykseksi ehkä tulee saamelaisesta sanasta hoksat, kaikkea se saksalainen keksii) tämän thaimaalaista ruokaa (ainakin ajoittain) tarjoavan ravintolan ja koska staattinen viikkolista sisälsi perjantaina houkuttelevan kuuloisia thaimaalaisia erikoisuuksia, niin päätinpä sitten suunnata jälleen kerran Ruoholahden suuntaan. Mesta tarjoaa siis buffaa (8,90e), sushibuffaa (12,50e), molempia jälkkärillä (14,50e) sekä vegebuffaa (8e).

Tänään oli tarjolla: Kalakakkuja, fritattuja kanapalleroita ja kevätkääryleitä, Phadthai paistetut nuudelit, naudanliha currykastikkeessa, possua currykastikkeessa, tofua currykastikkeessa, tom “yum” kanalla, misokeittoa, salaattibaari (salaattisekoitus, porkkanaraaste, kinkku-majoneesi-raastesalaatti, tomaattia, ituja, kikherneitä ja melonia) sekä currymajoneesia kalakakuille (? niiden vieressä se oli). Näiden lisäksi oli sushibuffa (suppeahko maki + ehkä muutama nigiri vaihtoehtoina) kassalla tykötarpeineen. Näiden lisäksi linjastomalliselta kassalta löytyy juomina: vesi, mehu, maustettuja vesiä sekä jääteetä. Loppuun on kahvit ja teet. Itse valitsin ihan perus thaikkubuffan. Tilaus ja maksu hoidetaan siihen kassalle.

imageAlkuun heitetyt salaatti + soppa olivat hyvin perusmeininkiä. Soppa olisi kaivannut isommin makuja, nyt jäi melko pliisuksi ja salaatti olisi kaivannut jotain eksotiikkaa, nyt mentiin jopa alle normi Amica-linjaston salaattitarjonnan. Erikoiset juomavaihtoehdot toivat pientä vaihtelua, mutta fritit taasen olivat alimaustettuja, hieman lötkähtäneitä ja muutenkin väsyneitä.

Pääruoka oli jossain määrin maustettua, tosin mikä se majoneesimäjäytys oikein oli suhteessa thaikkukalakakkuhin? Ja ne kalakakutkin jättivät aika paljon toivomisen varaa. Kama oli ajettu massaksi, puristettu kasaan ja fritattu leivityksellä. Ei mainittavia thaikkuhenkisiä mausteita, ei limeä, sitruunaruohoa tai korianteria näköpiirissä, kalakastikkeesta puhumattakaan. Phad thai oli ihan ok, ei liian rasvaista ja hieman napakoita kasviksia, mutta mitä se riisi oikein oli? Tulin kolmantena asiakkaana buffaan lähes heti kun se avattiin ja riisi oli jo kovettunutta pinnalta. Onneksi pienellä kaivamisella sai semiok kamaa lautaselle, mutta kyllä thaimaalaisessa täytyy riisin olla top-notch.

Lihakastikkeet menettelivät, tosin näihinkin sai tujauttaa chilikastiketta mukaan, että sai jotain menoa ja meininkiä. Tofua en valitettavasti maistanut, joten siitä en osaa sanoa mitään, mutta ei tämä kyllä vakuuttanut, vaikka sinänsä ihan kutkuttava ajatus, että thaikkusafka alkaa saavuttaa riittävää jalansijaa voidakseen valloittaa niinkin keskeisen paikan kuin työpaikkaruokalan tällaisessa “tornitalo”-konttorin kivijalassa. Tulipahan käytyä.

imageSisustus on juurikin sellainen kuin voisit kuvitella. Sisääntullessa on respa ja yleinen ympäristö on kuvattavissa sanalla “toimisto”. Ihan siisti ja jotain pientä fiilistä haettu noilla isoilla varjoilla, jotka tuovat jännän kontrastin sohjosta tulevalle kulkijalle. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista.

Kasvissyöjälle oli tofua ja soppaa yms, mutta ihan lähistöltäkin löytyy niin paljon parempia vaihtoehtoja, että en kyllä lähtisi tänne erikseen ainakaan tulemaan. Lastenkaan kanssa tuskin tulisin, tosin eipä niitä tällaiseen linjastohenkiseen työmaaruokalaan tulisi muutenkaan vietyä ilman ulkoisia pakottavia tekijöitä.

URL www.tasteofthai.fi
Puhelin 044-3443848
Osoite Itämerenkatu 5, Helsinki

4 thoughts on “Taste of Thai”

  1. Tämä oli ok paikka kun aloitti (eri nimellä) muutama vuosi sitten, mutta aika nopeasti setti hajosi geneerisen buffan sotkuihin. Ruoat olivat alussa tasoltaan ok ja niissä oli yritystä, nyt tosiaan tarjonta on puolivillaista jotain-jotain-kookoscurry.

    Sushit tulleet mukaan myöhemmin, mutta se on nykyään kai lähes pakko tarjota sushia jos lounaalla tarjotaan aasialaista buffet-muodossa.

    1. Joo, toi sushipakko on jännä homma. Sushi != thai. Tietty täältä kun katsoo niin koko kaakkois- ja itä-aasia näyttää kovin samanlaiselta, vaikka periaatteessa kyseessä onkin melkoinen setti erilaisia (ruoka)kulttuureita. Mutta eipä tuo thaikkuruokakaan vakuuttanut, harmi sinänsä, olisi ollut kiva nähdä laadukas etninen työmaaruokala. Ja erityisesti harmi, jos on kerran joskus ollut ok, eli periaatteessa rahkeita olisi, mutta ei vaan jaksa tms.

  2. Tämä on muuten lakannut tällä nimellä, nyt tilalla intialainen ravintola.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.