Miksi?

iStock_000006694098Small

Miksipä ei? Mutta siis tosiaankin, ajattelin vähän pohdiskella itsekseni tämän blogin olemassaolon syitä. Hommahan lähti liikkeelle kohtuullisen yksinkertaisesta halusta käydä koestamassa eri ravintoloita, kun tuntui että tarjontaa kuitenkin on (ja onhan sitä) ja olisi sääli jättää tilaisuus käyttämättä. Itse olen kuitenkin töissä välillä siellä ja välillä täällä, joten nyt kun ravintoloita on enemmän kuin se Amica, niin käydään nyt sitten.

image

Toisaalta kyse on myöskin pienestä lomasta keskellä hektisiä työpäiviä, paineentasaus lyhyen kävelyn ja uuden ruokapaikan tuoman virkistyksen muodossa. Ja ehkä myös jossain määrin ikiaikaisesta tarpeesta kartoittaa ympäristöään sekä kirjata ylös havaitsemiaan tapahtumia. Mikään ravintolakriitikkohan minä en ole, vaan kyseessä on puhtaasti omaksi iloksi tehty lista paikoista missä on tullut käytyä ja millaista siellä oli. Mutta olen joidenkin ystävien toiveita ottanut huomioon, arvioidessa mm. lapsellisille ja kasvissyöjille sopivuutta.

image

Miksi sitten tähtiä? Koska propellipäänä aloin tutkia sivujani Googlen perspektiivistä ja sitä myöten muokata niiden rakennetta sekä sisältöä yleisiin de facto standardeihin (mm. schema.org, Dublin Core) sopiviksi ja tähän kontekstiin sopi myös tuo pisteytys. Tämän lisäksi ne hakutulokset näyttävät värikkäämmiltä, mikä miellyttää omaa silmää.

image

Pistetytys, kuten kaikki muukin täällä on täysin subjektiivista ja näin ollen juuri niin kohtuutonta kuin yksittäisen ihmisen mielipiteiltä voisi olettaakin. Itse pidän mausteisesta ja erityisesti tulisesta ruoasta, arvostan hyvää ja rehellistä palvelua sekä uskon mm. Heston Blumenthalin näkemyksiin ns. “multisensory perception of flavour” konseptista/teoriasta. Näin ollen kiinnitän ravintolassa huomioni kokonaisuuteen, koska uskon että ruoka “maistuu” paremmalle ympäristössä, jossa on ajateltu asioita pelkkää lautasta pidemmälle. Jotkut paikat onnistuvat tuntumaan kokonaisilta ilman liiallista yrittämistä, jotkut kinnaavat jollain epämääräisellä tavalla ja jotkut vaan tarjoavat täyttä mättöä ilman sen suurempaa ajatusta. Näistä lähtökohdista, kyseisen päivän fiiliksestä sekä kuun asennosta johdatan sitten monimutkaisen algoritmin saattelemana pisteet. Todennäköisesti sinä ja muut antaisivat toisenkaltaisia pisteitä ja hyvä niin. En edes yritä olla oikeassa, koska makuasioista voi vain kiistellä.

iStock_000019664415

Itse olen ollut tähän tyytyväinen, jostain syystä näiden sanojen huutaminen Internetin loputtomaan tyhjyyteen on tuonut tähän mennessä minulle iloa. Ja on ollut myös ilo vierailla sellaisissa paikoissa omassa synnyinkaupungissa, joissa ei normaalisti tule käytyä. Reviiri on laajentunut ja päässä oleva kartta on tarkentunut. Hassua tosin visualisoida kaupunkia sen ravintoloiden kautta, mutta tämä on se topologia missä itse liikun.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.