Perho

image

Piti käydä vaihtamassa niitä Applen hengenvaarallisia pistokkeita, joten matkasin Kamppiin, jossa 1store:n henkilökunta hoiti homman niin kovalla ammattitaidolla ja nopeudella, etten meinannut pysyä menossa mukana. Iso kiitos heille erittäin vaivattomasta vaihto-operaatiosta ja hyvästä asiakaspalvelusta. Koska homma sujui niin mutkattomasti, olin reilusti etuajassa suunnitellulle Kita/Makuja ravintolan sushibuffalle, joten lähdin sitten lampsimaan epämääräistä rataa kohti Lapinlahden aluetta. Matkalla haalarijengin perässä (näitä oli jostain syystä liikkeellä runsaasti) päädyin koestamaan Perhoa, jossa en ole vuosiin käynyt lounastamassa.

Tämä ravintolakoulu tarjoaa nykyään lounasbuffaa (10,20e) salaattibaarilla ja keitolla tai sitten liikelounas (19e) alku-pää-peräruokineen. Tänään oli tarjolla buffassa: Purjo-perunasosekeittoa, Uunipaahdettua lohta ja dijon-sinappikastiketta, Lampaanpaistia ja tummaa valkosipulikastiketta ja lisukkeiksi perunaa ja/tai riisiä. Kasvisvaihtoehtona (tuodaan pöytään) oli kasvispihvi ja jogurttikastike. Salaattibaarista löytyi: Salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, perunasalaatti, raastesalaatti (selleriä? omenaa?) majoneesilla, belugalinssisalaatti paprikalla, papusalaatti jollain (salamia tai metvurstia?) makkaralla, tomaatti-rucola-mozzarellasalaatti, raejuustoa, vesimelonia ja paria eri kastiketta. Leipänä oli tarjolla: focacciaa, tummaa leipää sattumilla (pähkinöitä/kuivattuja hedelmiä) sekä näkkäreitä ja levitteitä (voita ja margista). Itse nappasin buffan, tilaus ja maksu hoidettiin kassalle tullessa. Aseet löytyvät linjastolta ja vedet pöydistä. Liikelounasta ei löydy sivuilta, mutta muistaakseni siinä oli ankankoipiconfit ja NYC juustokakku ainakin, ehkä joku makkaralautanen tai riimihärkää tai jotain.

image

Soppa lämmitti ja oli kohtuullisen tasaiseksi porattu, pienellä valkopippuripotkulla, ihan jees, varsinkin sen focaccian kanssa. Salaatit olivat kaikki ihan hyviä, ei mitään ihmeellistä mikään, mutta tasaisen hyvä suoritus ja monipuolinen valikoima.

Pääruokana otin sitä lammasta, kun se lohi oli jo aika alkuvaiheessa lounasta (aikaisin liikkeellä, kuten aina) onnistuttu rähmimään melko epämiellyttävän näköiseksi kiisseliksi. Tämä on nähty ennenkin buffissa ja aika vaikeatahan se on ihmisiä kontrolloida ottamaan siististi. Riisi ja lammas sopivat hyvin yhteen, riisi oli melkoisen pliisusti maustettu ja jotenkin tämä perus linjastoriisi ei houkuttele. Lammas oli pääosin mukavan mureaa (näinhän ei aina ole) ja pienehkö mintun maku sävytti tätä tummaa kastiketta mukavasti. Mutta muuten tämäkin oli hieman ujosti maustettu, lieneekö koulun tarkat linjaukset ruoan ravintoarvoista jne ohjaamassa tähän suuntaan. Ihan hyvä lounas tämä oli, mutta olisin tosiaan kaivannut rohkeampaa maustamista.

image

Sisustus on melko tyylikäs, hyvin siisti ja linjakas sekä valoisa. Asiakaspalvelu on täällä aina sellainen jännä sekoitus innokkuutta ja nuoruutta, kouluympäristöhän tämä kuitenkin loppujen lopuksi on. Mutta täytyy erityisesti antaa propsit erinomaiselle salityöskentelylle. Kovin harvassa ravintolassa blokataan astiat näin tehokkaasti ja silti tyylikkäästi kuin täällä. Mielestäni jo pelkästään tuon takia kannattaa ainakin kerran käydä koestamassa mestan tarjooma.

Kasvissyöjälle oli se salaatti sekä soppa ja tosiaan pöytään kiikutetaan vielä lautasannoksena kasvispihvi kastikkeella, eli kyllä tätä kannattaa kokeilla vegeilijöidenkin. Lasten kanssa voisin hyvinkin tulla, tilaa oli ja syöttötuolejakin oli käytössä pienemmille. Kannattaa vaan olla ajoissa liikenteessä kun oli näemmä suosittu.

URL www.ravintolaperho.fi
Puhelin 050-5249678
Osoite Mechelininkatu 7, Helsinki
Perho on 24.2.2016 rated 1.5 of 5

2 thoughts on “Perho”

 1. Tuttu paikka, on tullut käytyä vuosien varrella useita kertoja. Taso on mielestäni laskenut vuoden-parin sisällä, ruokien yleisluonne on myös muuttunut kehnommaksi (tän viikon listalla “klassikkoja” uunilohi, kinkkukiusaus jne…) ja toteutus samalla. Salaattipöytä on myös usein aikamoinen sekametelisoppa, jotain omaa, hmp-sekoitetta, jotain purkista jne.

  Sääli, Perho oli tasokas paikka, jossa oli ilo käydä.

  Salityöskentely tosiaan toimii, väkeä on kuin keskiaikaisessa hovissa ja likaiset lautaset lähtee tiskarille ennätysajassa.

  Yhtä asiaa en ymmärrä – miksi opetuskeittiö tarjoaa kahvin kanssa kaupan pipareita?

  1. Joo, omatkin muistikuvat olivat parempia kuin tämä kokemus. Ja silloin ennen mielestäni tuli ihan lautasannokset pöytään.

   Kahvia en vetänyt, mutta outoa tosiaan jos ei jotain keksiä voi vääntää. Luulisi, että kylmäkkökin tarvii treeniä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.