The Cock (2. kerta)

image

Tänään tuli sitten mentyä toistamiseen The Cock -ravintolaan, kun olin kollegan kanssa liikkeellä ja haluttiin jotain hyvää buffaa. Täällähän on siis se salaatti + soppa (10e) sekä lämmin ruoka (12e). Tänään oli tarjolla: Lihamureke oliiveilla, peruna- ja kukkakaaligratiini, soppa hiillostetuista tomaateista, salaatteja (kvinoa, feta-jogurtti-kähäräendiivi?, riisi-sieni, retiisi-selleri-sumac, paahdettuja juureksia pinjansiemenillä ja vihreä salaattisekoitus), talon leipää ja levitteitä (yrttivoi, hummus ja tapenade). Loppuun kuuluu kahvi tai tee. Valittiin molemmat tuo koko setti ja lähettiin nuohomaan buffan antimia.

image

Alkuun vedetty keitto oli omasta mielestä loistava (ja kollega piti sitä melko tujuna). Kuuma soppa, hyvä tekstuuri ja isosti makua. Hienon aloituksen jälkeen pitää todeta että salaattipuoli oli innottomampi kuin edellisellä kertaa. Kvinoa oli ihan hyvää, raikasta, kevyttä ja yrttistä joka oli iloinen yllätys Ruohonjuuren fiaskon jälkeen. Feta-jogurtti-kähäräendiivi (vai mikä vihannes nyt sitten olikaan) oli oikein hyvää ja pidin myös siitä retiisi-selleri-sumac (ainakin oletan, että oli tuota maustetta ripoteltuna pinnalle) salaatista, mutta ne paahdetut juurekset olivan jääneet ali. Riisi-sieni-salaatti ei oikein osunut itsellä maaliin ja se salaattisekoitus oli jotenkin kovin suppea eikä sille ollu mitään kastiketta. Tahnat olivat jälleen kerran oivia, mutta näitä oli vähemmän kuin viimeksi, kuten myös leipiä. Olisiko tässä se perinteinen ilmiö, että alussa tarjooma on runsaampaa ja sitten taloudelliset tosiasiat aiheuttavat asteittaisen yksinkertaistamisen ja vähentämisen. Mikä toki sekään ei ole yksistään huono asia, jos se osataan tehdä oikealla tavalla. Nyt tuli sellainen olo, että on vaan tehty vähän halvemmalla kuin viimeksi. Lihamureke oli mielestäni herkullinen (kollega ei ollut ihan niin innostunut) ja kukkakaali-perunagratiini oli yksi parhaimmista mitä olen maistanut, vaikkakaan nyt en kauheasti kukkakaalista perusta. Mutta kyllä nämäkin hävisivät edelliskerran ankankoiville.

image

Sisutus on edelleenkin tyylikäs ja nyt hieman uudistuneet asiakaspaikat oli mielestäni paremmin jäsennelty ja ryhmitelty. Kivannäköinen paikkahan tämä on. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on se salaatti+soppa, mutta vaikkakin soppa oli oikein hyvä, niin en voi tällä kertaa kehua niin estottomasti kuin viimeksi. Ihan hyvä setti tämä silti on, varsinkin kun sen salaatin + sopan saa kympillä. En ole enää ihan niin varma, että tulenko lasten/perheen kanssa, mutta iltaa voisi tulla istumaan joskus.

URL http://thecock.fi/
Puhelin 050-3523486
Osoite Fabianinkatu 17, 00130 Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.