Singapore

image

Voi miten halusin pitää tästä ravintolasta. Selvästi perheyritys (jei! jos viitsii yrittää Suomessa, niin on aika kovasta puusta veistetty, rispektiä ja isosti) ja vielä jotenkin supersympaattinen meininki kun astuin sisälle. Diggasin heti ensisilmäyksestä.

Pahoittelut postauksen myöhästymisestä, mutta muuten niin iki-ihana hosting provider jenkeistä päätti pistää /tmp-kansion rootin omistukseen (ei tarvi ymmärtää, jos ei halua) ja sen jälkeen asiat olivat hieman lukossa hetken aikaa, kunnes pääsin oikealle eskalointilevelille. Nyt kaikki on taas tosi kivasti, kiitos kun olit (ki)innostunut (not?).

Paikka tarjoaa siis kaakkois-aasialaista meininkiä semisuppealla listalla: Paistettua riisiä kanalla ja katkiksilla (9,90e), paistettua japanilaista nuudelia kanalla ja katkiksilla (9,90e), currykanaa salaatila ja riisillä (9,90e), hapanimeläkanaa salaatilla ja riisillä (9,90e), mustapippurikanaa salaatilla ja riisillä (jaksankohan toistaa tätä loppuun asti 9,90e), lehmää chilikastikkeella salaatilla ja riisillä (ilmeisesti kyllä 10,90e), lehmää mustapippurikastikkeella salaatilla ja riisillä (10,90e) sekä sitä pho-keittoa naudanlihalla (10,90e). Itse otin sen pho-keiton, vaikka teki ihan hulluna mieli sitä mustapippurikanaa. Mutta kyllä mä tän kaupungin phot vedän vaikka verta tulisi nenästä. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskillä tullessa. Vesi tuodaan pöytään, josta löytyy myös välineet.

image

Ruoka tuli melko rauhalliseen tahtiin, tilaus heitettiin tiskille sen verran yllättyneelle pariskunnalle, että täällä ei taida kauhean usein käydä ketään lounaalla. Itsekseni sitten ihmettelin sitä valtavaa soppakulhoa edessäni. Ei kai tähän ole tarkoitus salaatinlehtiä laittaa? Enhän minä oikeasti mitään näistä ymmärrä, mutta jotenkin salaatti != pho? Korianteria olisi voinut olla? Ituja oli kivasti tuomassa tekstuuria kuitenkin.

Se liemi ei oikein ollut sitä mitä piti. Hieman sameaa, tuli ensin mieleen miso-keittoa, mutta kyllä tämä ehkä (mahdollisesti) oli jotain eläinperäistä. Ihan kohtuuhyvä ja syvä maku tässä oli, mutta joku silti vähän meni omasta mielestä väärin. Se salaatti ei toiminut yhtään ja se naudanliha oli klusteroitunut pariin isoon sykeröön joista niitä siipaleita piti erotella erinäisen tekniikoin. Nuudelit olivat niitä mitä pitikin ja keitossa olleet keltasipulilohkot olivat napakan hyviä.

Viereen iskettiin jännästi thaikkuruokaloista tuttu nam prik(h)/nam pla kuppi linnunsilmächileineen kalakastikkeessa ja täytyy sanoa että ei oikein toiminut. Joku tossa kalakastikkeessa on väärässä kulmassa pho-soppaan nähden. Kaipaisi ehkä makeutta tai jotain? Oli siellä niitä chilipurkkejakin mitä kiinalaisissa rafloissa löytyy, mutta siinä oli ehkä vähän sellainen seissyt maku, ehkä täällä ei vaan käy kauheasti jengiä. Siltä ainakin tämä vaikutti. Harmi sinänsä, mutta ei tällä käyntikokemuksella pysty suosittelemaan lounaspaikaksi.

image

Sisustus oli jotenkin tosi kiva silleen pysähtyneellä tavalla. Vähän niinkuin mestari Kaurismäen leffassa olisi suomenkiinalainen rafla. Täällä oli kovin kotoisa olo ja mukava istuskella kaikessa rauhassa. Asiakaspalvelu oli sympaattisen ystävällistä. Kasvissyöjälle ei tainnut ehkä mahdollisesti olla mitään? Varmaan omistajapariskunnan kanssa pystyisi neuvottelemaan? Lasten kanssa en varmaan tulisi vaikka tilaa ja palvelua löytyisikin. Ruoka ei vaan ollut sillä toivotulla tasolla. Toivotan kuitenkin onnea ja menestystä ravintoloitsijalle, kun tästä käynnistä tuli jotenkin vaan sellainen lämmin olo.

By the way (BTW), se Mai Viet (maiviet.fi) oli avautunut samalla kadulla! Sieltäkin pitää hakea sitä pho-keittoa. Ei vaan pysty hetkeen taipumaan siihen. Ehkä ensi viikon loppupuolella? Sieltä saa myös Bahn Mi patonkeja! Whee!

Ja erityismaininta menee taas sille lukijalle joka viitsi tästäkin raflasta (ja pho-keitosta) mainita. Muuten olisi ehkä mennyt ohi. Ei näiden kaikkien ole pakko olla hyviä, olen enemmän kiinnostunut kokemuksista kuin siitä ruoasta. Tosin tykkään kyllä syödäkin, kuten myös osa teistä.

URL Singapore
Puhelin 09-6942763
Osoite Lapinlahdenkatu 29, Helsinki

4 thoughts on “Singapore”

 1. Jep, minähän tuota suosittelin…

  Keittoon toi salaatinlehti on tosiaan tullut myöhempinä aikoina, en tajua millään muotoa sen tarkoitusta. Liian vähän yrttejä tuossa on, mutta niin keitoissa näillä leveysasteilla on aina.

  Mystinen paikka kaikin puolin, oli jossain vaiheessa varmaan vuoden verran ovet kiinni. Mitä oon muutaman kerran käynyt, joskus paikka on melkein täysi, joskus saan istua yksikseni. Tiedä millä yhtälöllä paikka pysyy pystyssä.

  1. Joo, jännä se salaatti. Ja tämä oli tosiaan siinä kategoriassa, että ei tajua ansaintalogiikkaa. Ehkä täällä on jotain kantiksia tietyille päiville huimasti?

   Bongasin tämän päivän lounasreissulla Cargo-nimisen raflan Ruoholahdesta. Pitää käydä tyyppaamassa.

 2. Cargossa tullut käytyä pari kertaa, mutta muuttivat just konseptia enemmän kasvisruoan suuntaan (tarjoilija informoi muutoksesta kun viimeksi kävin). Ennen tarjolla oli kahta eri keittoa ja parin kerran perusteella peruspäteviä keittoja.

  Lista näyttää nyt lähinnä omituiselta keitto-salaatti-omeletti-yhdistelmineen. Kuka syö omelettia lounaaksi, varsinkaan punajuuri-kookoskeiton kanssa. Ja miten päivittäin tarjolla olevan omeletti on muutos kasvisruoan suuntaan?

  1. Heh, se omeletti tosiaan kiinnitti huomion kun selailin listaa, toinen paikka missä olen tuollaisen bongannut on Michel. Tämän viikon keittovaihtoehdot eivät oikein puhutelleet, joten pitää skannaa ensi viikon lista.

   Mutta mielenkiintoista, että ovat muuttaneet konseptia, kieltämättä omeletti ei perinteisesti ole kauhean vege (lakto-ovo-vegeratisteja vähättelemättä). Se salaatti+tofu-annoksen hinta oli kanssa aika yläkanttiin. Mutta pitäähän tuolla(kin) käydä, muuten lista jää vajaaksi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.