Elmun Baari

image

HUOM! Ravintola on nykyään Gastro Cafe Nosturi, jota vetää sama porukka kuin Gastro Cafe Kalliota.

Tänään ilma vaikutti sisätiloista käsin oikein passelilta pienelle kävelylle ja lähdinkin kovalla tohinalla kohti merenrantaa ja Nosturilla sijaitsevaa Elmun Baaria. Tämä pitkän historian omaava yhdistys on käynyt läpi useampia mestoja pitkin Stadin katuja ja kujia, tällä hetkellä sijaiten täällä Hietsun rannassa ja ilmeisesti ehkä (tai sitten ei) siirtymässä Kellohallin lähettyviin Suvilahteen. I alla fall, Nosturiin oli matka ja tällä kertaa ei hikisenä hyppimään musiikin messissä, vaan ruokailemaan.

Mesta tarjoaa salaattibaaria (8,30e) kotiruokabuffalla (10,30e) ja torstaisin sopan kanssa (kuuluu buffaan, salaatin kanssa 9,30e). Tänään oli tarjolla: Hernekeittoa, pannaria, Elmun lihapullat, Uunilohta, ruohosipulikermaviilikastike, perunamuussia, useampaa leipää (patonkia, näkkäriä, tummaa leipää ja jotain tummempaa limppua tms) sekä levitteitä (voita, margista, tuorejuustoa yrteillä). Salaattibaarissa oli: Salaattisekoitus tomaatilla ja kurkulla, kiinankaali-hernesalaatti, kaali-porkkanaraaste, kaaliraaste, hillosipuli-oliivisötkötys, tomaatti-salaattijuusto-punasipulisalaatti, babypinaatti-rucola-viinisuolaheinäsekoitus, vesimelonia, soijasuikale-nuudelisalaatti, vihreäpapu-punasipuli-pähkinäsötkötys, maustekurkkuja, punajuurta ja modausmeininkejä (krutonkeja, siemeniä, paahdettua sipulia) sekä paria eri kastiketta ja öljyjä etc. Lisäksi voi tilata lautasannoksen: Selleripihvit, bataattipyree ja purjokastike (10,30e) sekä Burgeri: Classic – Pekoni – Chevre tai Wege (12e). Itselle valikoitui tuo buffa. Tilaus ja maksu hoidetaan baaritiskille.

image

Soppa oli klassinen, höysteinä sinappi ja sipulihake (jei!) ja ihan hyvän makuinen, jotain savukinkkua tässä oli ehkä käytetty. Snadisti vetinen, mutta ei liikaa, itse pidän enemmän tällaisesta kuin liian paksuksi keitetystä. Salaattilautanen oli erinomainen! Komponentit olivat tuoreita ja hyvän makuisia, jutut toimivat hyvin yhteen, ei oltu lähetty kikkailemaan mitään ihmeellistä ja tarjooma oli sopivan runsas. Täällä voisi ihan hyvin vetää pelkän salaatin ja tuon hernarin kanssa sen lämpimän ruoan voi ihan hyvin skippaa.

Pääruoan aloittamisen kohdalla olikin jo tankki aika täynnä, mutta pakkohan tätäkin oli maistaa. Muussi oli ihan ok, perus kotiruokamuussia ja kohtuu jämäkkää rakenteeltaan. Pullat olivat nekin melko tiukkoja tekstuuriltaan ja kastikkeessa oli joku makuvivahde joka jäi mietityttämään. Mutta ihan jees, kyllä tätä söi. Se lohi oli jälleen mennyt niin jännittävän näköiseksi kun ammensin omaa pääruokaa, että annoin olla laarissaan.

image

Loppuun heitetyt pannarit olivat nekin melko raskasrakenteisia, mutta hyviä. Hilloa ja pannaria tällaisen setin jälkeen ja jaksaa taas sen vähän pidemmän päivän vääntää bittiä. Oikein hyvä lounas kokonaisuutena, vaikka mikään yksittäinen osio ei päässyt erityisesti loistamaan.

image

Sisustus on niin rock kuin voi toivoakkin. Utilitääriset kalusteet jotka kestävät kovaakin rokkaamista, mustat seinät ja pakollinen Lemmy-taulu osoittelemassa seinällä, täällä oli ihan hyvä boogie. Musiikkikin oli sopivan raskaan rapsakkaa tällaiselle harmaan talvitorstain lounaalle ja ulkona törröttävä, lohduttoman näköinen terassi viimeisteli fiiliksen.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli yllättäen melko runsaskin valikoima kaikenlaista ja suosittelenkin käymään koestamaan, varsinkin jos tällainen raffimpi meininki viehättää. Lasten kanssa en ehkä tulisi kuitenkaan, on tämä jotenkin aikuisempaan makuun suunnattu.

image

URL www.elmunbaari.fi
Puhelin 09-42893006
Osoite Telakkakatu 8, Helsinki
Elmun Baari on 25.2.2016 rated 2.0 of 5

4 thoughts on “Elmun Baari”

  1. Tuttu paikka tämäkin… Oon laittanut sivuun potentiaalisista lounasvaihtoehdoista. Salaattipöytä on runsas ja ihan ok, mutta lämpimät ruoat turhan usein aika aneemisia. Ja silti tulee lähes aina syötyä liikaa.

    Mun teorian mukaan kasvisruokia näissä rokkipaikoissa löytyy usein hyvin, koska iso osa rokkareista on kasvissyöjiä.

    1. Hah! Mulla tuli täsmälleen toi sama ajatus mieleen siitä kasvisruoan runsaista vaihtoehdoista. Ja kuten kuvista näkyy, tuli syötyä liikaa.

  2. Tätä pitää nykyään Gastro Café Kallio, eli voisi oikeuttaa uuteen käyntiin?

    1. Joo, itseasiassa siinä uudessa Gastro Cafe Nosturissa tuli käytyä ja oli hyvä. Hyvä kun muistutit, että pitää laittaa tähän Elmun Baariin “suljettu” tms teksti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.