Helsingin parhaat lounaat 2015

Tästä se lähtee, can you feel it? Nyt ollaan jonkin tärkeän kynnyksellä. Jännitys on käsin kosketeltavaa. Party like it’s 1999. Kohta raketit paukkuu ja uusi vuosi lähtee käyntiin, mutta ennen näitä, viimeistelläänpäs se tärkein asia. The Lista! Stadin, eli Helsingin Paras Lounas on tänä vuonna: Olo!

image

1. Olo

Eihän tähän voi laittaa mitään muuta kuin herra Terävän ravintolan. Käy ja vaikutu, paras sijoituskohde rahoillesi.

image
2. Ask

Ihanaa, että tarjoavat myös lounasta. Stadin parhaimmistoa pääsee lounasaikaan niin harvoin koluamaan.

image
3. Gaijin

Kyllä nämä miehet vaan osaavat. Jokainen ravintola on kuin kaunis helmi, mutta silti erilainen.

image

4. Grön

Myöhäinen tulokas listoille, mutta voi mitä ruokaa! Ihana persoonallinen pikku narikka josta sai valtavan herkullisia ja mielenkiintoisia annoksia.

IMG_1489.JPG
5. Orchid

Tässä on selvästi erittäin taitava porukka takana, jotka tuntuvat haluavan nostaa jatkuvasti tasoa. Mielenkiintoista nähdä mihin asti pääsevät.

image
6. Fat Ramen

Todella isolla sydämellä ja ajatuksella tehtyä soppaa, tämä oli yksi herkullisimmista kokemuksista tänä vuonna.

image
7. Bronda

Aivan loistava lisäys stadilaisten ravintoloiden sekaan ja mielettömän taitavasti otettu näinkin vaikea tila haltuun.

image
8. Lonna

Stadilaisuutta parhaillaan. Vene alle ja seikkailulle niin kadehdittavan helposti saavutettavaan saaristoon. Tällaista ei löydy kovin monesta metropolista ja vielä näin mahtavalla makumaailmalla. Vive la différence!

image
9. Strindberg

Resilientti ravintola, jota edes pakkosiirtyminen ei onnistunut tappamaan. Nousi tuhkasta kuin feenix ja tekee niin tasokasta husmanskostia, että olisi hyvä veli ruotsalaisenkin välillä tulla katsomaan.

image

10. Arctic Burrito

Tässä oli aistittavissa jotain niin aitoa ja mahtavaa, että oli ihan pakko ottaa mukaan listalle. Silloin kun ihmiset ottavat asiat tosissaan ja tekevät asioita täydellä sielulla ja sydämellä, niin sitä ei voi muuta kuin juhlistaa.

image

Ja siinä se oli, absoluuttinen totuus tämän rakkaan kaupungin parhaimmista lounaspaikoista armon vuonna 2015. Olkaa hyvät, share and enjoy, trust no one and keep your laser handy. The computer is your friend.

2 thoughts on “Helsingin parhaat lounaat 2015”

 1. Yksi ehdoton lisä tähän on ainakin lounari-kategoriassa, eli Ilves.

  Sulla on nähtävästi aikaisemmin ollut siellä huono kokemus, mutta suosittelen ehdottomasti antamaan uuden mahdollisuuden. Ruoat on lähes poikkeuksetta laadultaan erittäin hyviä ja tarjonta on muutakin kuin peruslohta ja possusitä ja härkätätä. Ilveksen burgeri on ehdottomasti kaupungin parhaimmistoa.

  Ei, tämä ei ole maksettu mainos.

  Yksi parannus kirjoitusasuun olisi lukijan mieleen, eli vähän rohkeampi kappalejako tekisi lukemisesta mukavampaa – ruudun mittainen massiivikappale on silmille aika työläs pala. Kappaleilla saa itse “tarinaa” myös hyvin rytmitettyä.

  1. Heippa ja kiitos rakentavasta kommentista, näitä on erittäin mukava saada.

   Ilves on “tehty ja nähty”, aika harvoin tulee käytyä kahta kertaa missään (kuuluu vähän niinkuin konseptiin), tosin esim. The Cock oli tokalla kerralla heikompi kuin ensimmäisellä, joka osoittaa kirjoitusten pohjalla olevien kokemusten osittaisen sattumanvaraisuuden. Mutta siis se Ilveksen pääruoan possuhan oli ihan jees, vaikkakin alkusalaatti oli melkoisen heikko setti, eli ei tuo nyt niin paha ollut. Itselle tuo 1,5 tähteä on jo ihan kohtuullinen suoritus, kaksi tähteä on jo uudelleenkäynnin arvoinen ja siitä ylöspäin puhutaan jo oikein mainioista ravintoloista. Mutta duly noted, en epäile hetkeäkään että saattaisi olla parempiakin päiviä kyseisessä raflassa, burgeria en ole myöskään maistanut.

   Ja hyvä huomio tuosta kirjoitusasusta, nämähän tuppaavat olemaan jonkinlaisia aivopieruja, varsinkin kun nopeasti kirjoittaa. Yritän katsoa sillä silmällä noita kirjoituksiani jatkossa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.