Du Dii

image

Pakko oli saada sitä thaikkua, mutta tällä kertaa suuntasinkin kohti Kallion Karhupuistoa ja sen sivussa (tai no ainakin hyvin lähellä) sijaitsevaa Du Dii -ravintolaa. Tämä on ollut tässä melkoisen pitkään, tosin nykyään paikkaa pyörittää ilmeisesti alkuperäisen omistajan lapset. Hassua sinänsä, ettei ole tullut käytyä tai haettua tästä koskaan safkaa, vaikka olen joskus asunut tässä melko lähellä.

Annoksia saa pieninä (7,50e) tai isoina (9e, 13e jos proteiini on “härkää” tai jättikatkiksia) ja listalta löytyy mm.: Punacurrykanaa tai vihercurrytofua, kanaa/possua/tofua inkiväärikastikkeessa, kanaa/possua/tofua hapanimeläkastikkeessa tai kanaa/possua/tofua basilikakastikkeessa. Annokset saa myös take-awayna, mikä näyttikin olevan se pääasiallinen tyyli, kyseessä on kuitenkin melko pieni kiska ihan muutamalla asiakaspaikalla. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, jonka vieressä oli jännittävästi myös hella. Täällä pääsi seuraamaan ruoanlaittoa lähietäisyydeltä, joka on omasta mielestä aina niin kovin viihdyttävää. Itselle valikoitui punacurrykana isona, kun sitä oli jossain (eat.fi tai Facebook) joku kehunut.

imageRuoka ilmestyi melko rivakasti ja piti sisällään valtavan keon riisiä sekä ison läjän sitä kastiketta. Viereen oli laitettu jonkinlainen kaalipohjainen salaatti. Se salaatti ei oikein ollut omaan makuun, olisin kaivanut siihen happoa ja se tilli (ainakin kuvittelin kovasti maistavani tillin tässä) jotenkin tökki. Höyryävän kuuma kastike oli hieman tulista (lisää potkua olisi saanut chilikastikkeella, jota oli tiskillä, mutta tällä kertaa ei jotenkin tehnyt mieli) ja semiok, tosin tässäkään ei jotenkin se makumaailma kohdannut minua kovinkaan hyvin.

Vähän tällaista mättömeininkiä oli ja riisikään ei ollut ihan niin hyvin keitettyä kuin joissain mestoissa. Oli tämä pieni let down kaiken sen hehkutuksen jälkeen mitä olen vuosien saatossa paikasta kuullut. Suurin piirtein samalla rahalla saa kuitenkin lähellä sijaitsevasta Lemon Grassista huomattavasti maukkaampaa ruokaa ja Chon Thongkin on ehdottomasti suositeltavampi kohde tämän henkistä safkaa kaipaaville.

imageSisustus on melko rähjäinen, tosin ehkä tämä sopii siihen katuruokahenkeen, mutta ei täällä mitenkään erityisen hehkeää ollut istuskella. Hanoi Vietnaminkin pikkuruinen jakkara Kauppahallin käytävällä oli jotenkin kivempi kokemus. Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli niitä tofujuttuja, mutta tosiaan en lähtisi tämän kokemuksen pohjalta suosittelemaan. Lasten kanssa en tulisi, ei tämä muutenkaan ole oikein omiaan ravintolassa syömiseen, vaan enemmän tällainen take-away mesta. Tulipahan käytyä ja pitää joku kerta mennä viereiseen Ipi Kulmakuppilaan.

URL Du Dii
Puhelin 09-730151
Osoite Viides linja 7, Helsinki

2 thoughts on “Du Dii”

  1. Aika pitkälle samat fiilikset Du Diista, en ole ikinä ymmärtänyt tuon paikan hehkutusta ja paikan fanaattisia ystäviä riittää.

    1. Joo, tuo tiettyjen paikkojen ehdoton fanitus on mielenkiintoinen ilmiö. Mare Chiaro (kirjaamatta vielä) on yksi tuollaisista paikoista, tosin ilmeisesti (siinäkin) osittain alkuperäisen omistajan/ravintoloitsijan takia. Kabuki on myös mesta mistä itselläkin on loistavat muistot, mutta vika käyntikertaa oli karu.

      Jotkut toki lopettaa koko show’n, kuten Beefy Queen Jambon perustaja. Siitä tulikin mieleen jännä yksityiskohta: siinä Du Diin kuitissa mielestäni luki jossain kohtaa Beefy Queen. Illuminati?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.