Southpark

image

Fannyn tilalle ilmestynyt Southpark tarjoilee myöskin lounasbuffaa (11,90e) tai päivittäin (?) vaihtuvaa lautasannosta (14,90e) salaattibaarin ja sopan kanssa (nämä saa myös erikseen 9e). Tänään buffassa oli tarjolla: Rapeaa possua & riisiä. Lautasannos oli: Paistettua kirjolohta & kasviksia. Salaattibaarissa oli tarjolla: Artisokka-härkäpapusalaatti, katkarapu-herne-maissisötkötys, uusia perunoita kevätsipulilla, vihreä salaattisekoitus, aasialainen nuudelisalaatti, kvinoa-tomaatti-papusalaatti, kanasalaatti, oliiveja ja vesimelonia. Soppana oli kylmä kurkku-gazpacho ja leipä oli ilmeisesti itse tehtyä vaaleaa leipää napakalla kuorella jonka vieressä saavi vaahdotettua voita. Salaattikastikkeena oli vinaigrettepullo. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy myös kahvi/tee ja vesi.

image

Gazpacho oli miellyttävän raikas aloitus kuumana (vihdoinkin!) kesäpäivänä ja sen minttuinen maku sopi erinomaisesti kurkun kanssa. Salaateissa olikin melkoisesti valinnanvaraa ja nämä olivat kaikki oikein mainioita, jopa siinä määrin, että täällä voi hyvinkin vetäistä pelkän sopan ja salaatin lounaaksi. Nuudelisalaatti oli hyvin seesaminmakuinen ja täyteläinen. Katkarapu-herne-paprikasalaatti oli raikas ja herkullinen, plussaa tuoreista herneistä. Artisokka-härkäpapusysteemi oli muuten hyvä, mutta artisokkaan oli jäänyt vielä hintsusti kovempaa kuorta. Uudet perunat oli maustettu kivan sinappisella kastikkeella ja kvinoasötkötyskin maistui. Kalamata oliivit ja vesimelonit komppasivat muita oikein hyvin. Pääruoka, eli se rapea possu, oli jättänyt rapsakkuutensa buffa-astian sisäreunoille ja käytännössä tämä oli hyvin kypsennettyä possua tummalla kastikkeella. Ihan hyvän makuista kyllä sinänsä, mutta noin hyvän aloituksen jälkeen jäi vähän alakynteen. Riisi oli hyvin keitettyä ja leipä muuten hyvää, mutta se kuori oli melkoisen jykevää narskutettavaa. Vaahdotettu voi oli hauska variaatio ja sitä oli helppo levittää, hyvä idis.

image

Sisustus on mielestäni kivempi kuin Fannyn aikaan ja erittäin valoisaa tilaa on koristeltu muutamalla hyllyllä joissa asiaankuuluvaa rekvisiittaa. Tämä oli viihtyisän oloinen ulkoterassia myöten. Asiakaspalvelu oli rennon ystävällistä. Kasvissyöjälle oli salaatti+soppa tosin osa noista salaateista ei suoraan käy, joten en oikein suoraan lähtisi tätä suosittelemaan tähän kategoriaan. Lasten kanssa voisin tulla ihan mielellään, vaikka onkin hieman syrjässä normireiteiltä. Hyvä kokemus ja ehdottomasti käymisen arvoinen lounasbuffa.

URL www.southparkrestaurant.fi
Puhelin 050-4143332
Osoite Bulevardi 40, Helsinki

 

2 thoughts on “Southpark”

  1. Me innostuttiin myös pistäytymään Southparkiin syksyllä, kun listalla luki “Kebab Friday”, mutta emme ihan vakuuttuneet.. Eineksisen katkuinen kebab oli iso pettymys eikä uudelleen ole tarvinnut lounaalle enää mennä. Viime sunnuntaina annoimme kuitenkin paikan brunssille mahdollisuuden ja näin jälkikäteen olen iloinen armollisuudestani: tarjonta oli runsas ja amerikkalaiset pancakesit ihan uskomattomia!

    1. Heippa ja kiitos tosi paljon kommentista. Hieno blogi sinulla, mielenkiintoisia postauksia myös parisuhteista ja muista aiheista!

      Ravintoloiden laatutaso tuntuu tosiaan vaihtelevan välillä aika paljonkin. Pitääkin käydä koestamassa Southparkin brunssia perheen kanssa joskus. Kiitos vinkistä!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.