Helsingin parhaat lounaat 2018

No niin. On taas se aika vuodesta, mutta tällä kertaa tällainen very special (for you my friend) edition. Kaiken kohkaamisen kunniaksi päätin uudistaa listaa ronskilla kädellä, ottaen huomioon nimenomaan tänä vuonna käytyjä ravintoloita, joten viime vuoden listalta on tiputettu useampi arvokas lounaskohde, kuten Gaijin, Werner, Vinkkeli ja Olo, joista viimeinen valitettavasti ei enää tarjoile lounasta.

Mutta näin se menee, muutosten tuulet puhaltavat ja purjeet senkun paisuvat. Nokka kohti ulappaa ja uusia seikkailuita.


10. Kilim
Kaikkien kebab-buffettien äiti, tämä on puristanut kyseisen konseptin kauniiksi timantiksi ja vaikka nyt ei teknisesti sijaitsekaan Helsingin niemellä, niin leikitään että kuuluu joukkoon.

 

9. Mamma Rosa
Töölön vakkari-italialainen loistaa edelleen kirkkaasti mielessäni sen upean lasagnen johdosta. Mielenkiintoinen yksityiskohta on talvellakin toimiva terassi.

 

8. Thai Thai
Kuten aiemmin on todettu, ei näitä listoja voi väkertää ilman ainakin yhtä thaikkupaikkaa. Vesi herahtaa kielelle kun mietinkin tätä Malmilaista ravintolaa.

 

7. Fat Ramen
Hietsun kauppahallin kiistaton kuningas mitä liemiin tulee, täältä löytyy jokaiselle jotakin ja nuudelitkin väännetään nykyään omin pikku kätösin (tai no omalla koneella, #sammasak).

 

6. Maannos
Uusi tulokas listalle ja kaupunkiin, tämä lounas vakuutti siinä määrin, että kannattaa tulla kauempaakin. Tästä kohtaa listaa alkaa näiden vähemmän rennompien raflojen tykitys.

 

5. Chapter
Fine dining -henkinen lounas ytimestä? Say no more. Vegepainotteisuus pelkkää plussaa.

 

4. Nokka
Vaikka Puotikahvila ei vakuuttanutkaan, niin varsinaisen ravintolan puolelta löytyi jotain ainutlaatuista.

 

3. Passio
Vuosia on vierähtänyt viime kerrasta, mutta mikään ei tunnu himmentävän tämän mestan otetta muistoissani.

 

2. Ask
Yksi upeimmista lounaista intiimillä kosketuksella. Tämäkin jää Kodak Momentiksi albumiini.

 

1. Palace
The king is dead, long live the king! En olisi uskonut, että törmäisin Olon (edesmenneen) lounaan tasoiseen kokemukseen näillä leveysasteilla, mutta uusiutunut Palace on noussut tuhkasta kuin feeniks. Pakollinen pysähdyspaikka kaikille jotka arvostavat huippukokemuksia.

Nauttikaa uudesta vuodesta ja muistakaa syödä hyvin!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.