Shishkebab

Olipas hyvä, että menin metrolle snadisti liian ajoissa ja ajauduin Herttoniemen asemalle ratkaisevan aikaisin, koska tämä sysäsi minut kohti kauko-itää, eli Kontulan ostaria. Oli vähän ollut sellainen nepalilaisen ruoan kaipuu ennen lomamatkalle lähtöä, mutta viisastelin päissäni, että kyllähän se kebab on same same but different.

Toistelin tätä itselleni kun astelin jälleen liukuportaita pitkin kohti taivasta, kuin kiirastulen vuorta ylös, käsi kädessä Vergiliuksen kanssa. Ja sieltähän se ostosparatiisi löytyikin, ravintoloineen ja kauppoineen.

Shish kebab and a fulfilling assortment of sides, the lunch at this restaurant at the Kontula shopping mall was pleasantly exotic.

For more Middle-Eastern cuisine, be sure to check out Old Jerusalem, Levant and Persian Ravintola.

Kyseessä on siis jälleen lähi-idän makuja ja paistettua lihaa. Tarjolla on lounaaksi (9,90e) salaattibaari, pieni limu, leipää sekä annos lämmintä ruokaa. En tiedä oliko tuossa jotain rajoitteita annosten suhteen, mutta otin lammas + kebab -annoksen, enkä edes tajunnut tuota pientä limua (kyltti laitettiin paikoilleen vasta kun olin lähdössä). Mutta ei se haittaa, en mä sitä limpparia tässä kaivannut.

Tarjolla on kebab-, kana-, lammas- ja maksa-vartaita, kalaa sekä falafelia, muutamien muiden jännien juttujen lisäksi. Salaattibaarista löytyi: Tursu, paprikaa, pastasalaatti, kaali-paprika-munakoisosalaatti, tzazikia, hummusta ja omena-jogurttikastiketta. Lisäksi oli joku kasviskeitto. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille. Pääruoka tuodaan pöytään.

Alkusalaatti oli oikein mainio, kaikkiaan erinomaiset maut, paitsi sen kaali-paprika-munakoisosalaatin kastikkeessa oli joku elementti (balsamico?) mikä ei ollut ihan täysin omaan makuun. Mutta tzatziki ja muut tahnat toimivat mahtavasti, varsinkin kun ripotteli pöydästä löytyvää sumacia (jei!) sekaan. Ainoa mitä tässä olisi kaivannut, oli tuore leipä.

Ja sitähän tuli niin maan perusteellisesti. Taas tuli kahden pizzan verran leipää korissa, sen lihan lisäksi. Miten ihmeessä tuollaisen setin pystyy kukaan vetämään? Ehkä ei ole tarkoituskaan? Kävin hakemassa lisää niitä hyviä tahnoja lihojen kaveriksi. Lihaa oli onneksi semimaltillinen määrä, jonka pystyi vielä vetämään.

Lammas ei ollut ihan niin ihanaa kuin olisin toivonut, mehukasta kyllä, mutta olisi voinut jättää pinkiksi, nyt oli jo mennyt ihan snadisti yli. Tosin jos nämä nyt tulen päällä nysvätään, niin haastavaahan se toki on. Hyvä pinta jokatapauksessa ja siis oikein hyvää tämä oli. Kebab oli mehukasta kuin mikä ja saanut upean kärtsätyn pinnan sekä vienon savuisen maun mukaan. Tätä kun duunasi sinne leivän sisään, heitti vähän punasipulia, yrttiä ja tahnoja perään, niin oli kyllä niin hyvää että. Oman lisämaininnan ansaitsee se hieman hapatetun oloinen maitojuoma, mitä oli pakko hakea lisää pääruoan kaveriksi.

Tämä hyppäsi nyt kärkikahinoihin tässä kategoriassa ja jos on itään päin asiaa, niin Myllypuron Turkkilainen Ravintola ja tämä muodostavat kyllä todella herkulliset ruokailukohteet. Puhoksen setit ovat myös loistavia lihan suhteen, mutta näiden tahnojen yms kattavuus puskee tämän kyllä yli ainakin omasta mielestäni. Tämän lisäksi kannattaa oikeasti käydä myös Old Jerusalemissa, jos on näistä mauista kiinnostunut.

Sisustus on yllättävän freesi ja harkitun oloinen, toki hieman pikaruokalamainen, mutta silleen hyvällä tavalla. Vähän tuli mieleen Istanbul Grilli tästä tyylistä, minusta tässä oli oikein hyvä istuskella lounastamassa. Oman jännän lisämaun hommaan toi telssonista tuleva Kummeli, josta oli äänet pois persialaishenkisen musiikin tieltä. Vesipiippujakin olisi ilmeisesti tarjolla.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli ainakin se pitafalafel, salaatin ja sopan lisäksi. Lasten kanssa mahtuisi ja pienemmille löytyy syöttötuolitkin, mutta tää on kyllä tosi isosti poissa omilta reiteiltä.

URL www.facebook.com/SHISHKEBAB.FI
Puhelin 046-5651675
Osoite Kontulankaari 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.