Street Döner

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalla on Eerikin pippuri

Ilma on hieman kurjan oloinen ja tästä intoutuneena suuntasin lähimpään paikkaan mihin pääsee noin suurin piirtein sisäkautta. Tähän valikoitui kätevästi juuri avautunut Street Döner, vaikka nyt ei mitenkään erityisesti kebabia tehnytkään mieli. Avajaistarjouksena oli pitakebabia alle kuuteen euroon, mutta ajattelin kokeilla suosikkiani Iskenderia (8,50e). Tarjolla oli myös Dürumia (taisi olla kanssa jotain alle 9e) sekä perus kebab riisillä tai ranuilla (samaa hintatasoa ja olisivat voineet laittaa listan facebook-sivuilleen). Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille ja lounaaseen kuuluu juoma + kahvi. Itse nappasin mukaan kokiksen, kun oli jotenkin rappioitunut fiilis (johtuiko lounaasta kebab-mestassa vai mistä, en tiedä).

Ruoka saapui melko nopeasti vaikka mestassa oli asiakkaitakin jonnin verran. Melkoinen pläjäytys oli siinä lautasella, jotain jogurttipohjaista kastiketta, hillitön setti kebab-lihaa tomaattikastikkeella ja alla pitaleivän kuutioita, kuten pitääkin. Pita-leipä on täällä tehtyä jota mainokset kovasti kehuivat, mutta omaan makuun tästä puuttui se pita-leivän ominainen sitko ja pienehkö happamuus. Nyt oli vaan hieman mautonta höttöä. Kebab-liha ei ollut kovinkaan mausteista ja koska tomaattikastike oli erittäin neutraalisti maustettu, ilman minkäänlaista tulisuutta, niin tämä jäi ihan sinne alalaitaan lähiaikojen kebabeista. Jogurttikastikkeen hento valkosipulisuus (vai mitäköhän tämä oli, sen verran vähän maistui) ei riittänyt sekään tuomaan terää annokseen. Harmi sinänsä, tiskin takana oli kova meno päällä ja on aina kiva nähdä tällainen perheyrityksen kaltainen mesta. Rohkeampaa maustamista ja paremmat lisukkeet. Missä chilit ja pieni salaatti, kaksi ohutta tomaattiviipaletta oli niin surullinen näky, että olisi mieluummin jätetty pois. Ja ihan vähintäänkin jotain tujuja maustepulloja pöytiin, nykyisellään ruoka on aivan liian mautonta.

image

Sisustus on uuden karhea ja vaikeasta tilasta on otettu hyvä niskalenkki puolikorkeilla aidoilla, joiden hieman karsinamainen olemus antaa kuitenkin asteittaisen ruokarauhan ihmisvilinän keskellä. Säädyllisempää täällä oli syödä kuin esim. Gluto Street Food:in pöydissä. Tosin täytyy siitä ravintolasta sanoa, että ovat vaihtaneet hipsterisohvat oikeisiin pöytiin ja hieman yrittäneet rajata julkista ja ravintolan tilaa. Mahdollisesti ruokakin on kehittynyt siitä mitä itse siellä maisteli. Kehitys kehittyy jne ja luulenpa, että tämänkin ravintolan tarjooma tulee muuttumaan lähiviikkojen aikana johonkin suuntaan. Kasvisruokailijoille ei ymmärtääkseni ollut mitään tarjolla, enkä oikein tähän lastenkaan kanssa lähtisi heilumaan. Sääli, olin toivonut jotain normaalia tasokkaampaa kebabmestaa, kun varmaan vuokrakin on näillä kulmilla korkea.

URL https://www.facebook.com/streetdoner
Puhelin 09-68500100
Osoite Mannerheimintie 14, 00100 Helsinki

 

4 thoughts on “Street Döner”

  1. Hei hyvää kaveri, mistä sait tämän kuvan. Tiedäkseni tässä Döner paikassa ei ole mitään pyörälautaista ollenkaan..

    1. Kiitos kysymyksestä. Kaikki kuvat on otettu omalla puhelimella niistä annoksista mitä olen ravintoloista tilannut. Jonkun verranhan kyseinen ravintola on muuttanut touhuaan tämän artikkelin jälkeen. Itse olen sen jälkeen kerran tilannut take-awayn ja se oli mielestäni parempi maultaan. Toki annos ei sillä kertaa ollut lautasella, vaan asianmukaisesti paperiin tms kääritty.

      En tiedä, onko paikassa lautaset erilaisia nykyään, mutta toki mahdollista sekin.

  2. kaveri, siellä ei tälläistä lautasia ollenkaan. kaikki on ovaali ja pitkä muutoinen. Luultavasti kuvasi on pudonnut vahingossa muualta .

    1. Heippa “kaveri”, kiva kun tulit vielä lisää kommentoimaan. Kuten jo aiemmin mainitsin, niin kuvat on otettu niissä ravintoloissa omalla (puhelimen) kameralla joista juttu on kirjoitettu ja nämä kuvat ovat 100% varmuudella kyseisestä ravintolasta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.