Fat Ramen (3. kerta)

Äiti tuli lounaalle ja koska edellinen kerta Trattoria Correttossa (en kirjannut sitä tänne, otin lasagnen, oli hyvää) oli toiminut erinomaisesti, niin päätin viedä hänet toiseen Hietsun hallin helmeen, eli Fat Rameniin.

Tämä olikin oikein hyvä irtiotto näin API(noid)en maailmasta ja vaikka sää oli hieman koleampaan päin, niin pikku reippailu kaupungin kauniita katuja pitkin tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin.

Lunch really does not get much better than this, their Tonkotsu Ramen is fabulous as are the rest of them, be they seafood or vegan, as was the mushroom ramen bowl. This is a must visit location with delicious food at an affordable price point.

The Hietalahden Kauppahalli market hall has a plethora of wonderful places to eat, such as Trattoria Corretto, Le Marché and Petiscaria.

Ajoittain vaihtuvalta listalta löytyivät: Fat eli tonkotsu (possun luista yms keitetty liemi) ramen possun kyljellä + kananmunalla ja tilpehöörillä (11e), splicy garlic tonkotsu eli sama mutta chilillä (13e), mushroom umami eli sienisoppaa paahdetulla kaalilla ja sienillä + vegaanilisukkeet (13e) sekä artichoke eli tahinisoppa sipulilla ja kolmella artisokan variantilla + kanttarellimurulla ja kahvi+noripurulla (13e). Itselle tuli vaistomaisesti chilitonkotsu ja mutsi otti sienikeiton. Otettiin myös yksi kulho kimchi(t)ä (miten toi taipuu), tottakai.

Kimchi oli jees, äiti varsinkin tykkäsi. Mutta aika iisisti oli vedetty chiliä tähän. Ymmärrän kyllä sinänsä, ettei välttämättä suurin osa arvosta tosi tulisia juttuja. Mutta hyvän kirpsakka maku täytti suun, kun näitä napsi tikuilla menemään.

Kulhot tulivat vauhdikkaasti, liemethän sinänsä on duunattu jo reilusti etukäteen, eli kyseessä lienee pääosin annoksen kasaaminen. On tää vaan niin päällikkö annos, oma liemi oli niin loputtoman täyteläistä, että jäin oikein kaipaamaan sitä chiliä, mitä en kyllä tuosta annoksesta löytänyt.

Onneksi pöydistä löytyy tursotuspulloja, missä on jotain talon bbq-chilisoossia tms. Nuudelit olivat juuri sopivan kypsyisiä, antaen vähän hampaille vastustusta ja liemen sekä taikinaluikeroiden yhdistelmä on todella upea. Possun kylki oli saatu suussa sulavaksi ja kun aloin puolivälin kohdilla roiskimaan chiliä joka suuntaan, niin se leikkasi juuri sopivasti makua terävämmäksi.

Koko kulho meni alta aikayksikön, vaikka tuli juteltuakin kaikenlaista kauhomisen keskellä. Äidin sienikeitto oli sekin hyvää, oli pakko vähän tyyppaa aversioista huolimatta. Liemessä syvä ja miellyttävä maku, joka oli jotenkin yllättävän lähellä oman tonkotsun lihaisuutta.

Muutenkin tämä sen edellisen kerran R:n onnistuneen merellisen sopan jälkeen alkaa tuntua siltä, että mikä tahansa versio täältä napattuna on onnistunut. Näin ainakin omien kokemusten perusteella. Toi tonkotsu on toki hieman raskaanpuoleinen, mutta ei näitä joka päivä ole pakko syödä.

Sisustus on samanlainen kuin ennenkin, yläkerran puuparruilla istuskelu toimii paremmin kuin alakerran teurastamo-chic, varsinkin kun on ikkunat ja kaikkee. Vegeille ja vegaaneille oli hieno kattaus, kannattaa käydä koestamassa, jos et ole jo näitä herkkuja maistellut.

Ps. Sai nyt olla vika tästä ravintolasta kirjoitettu kokemus. Pitää taas pidättäytyä siinä ~neljä vuotta vanhassa uuden vuoden lupauksessa ja mennä joka päivä eri paikkaan. Huomenna joku jännä rnd otannalla.

URL www.fatramen.fi
Puhelin 040-0988511
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.