Helsingin parhaat lounaat 2017

Ta-daa! Onnellista uutta vuotta vaan kaikille ja tervetuloa vuoden 2017 editioon tästä täydellisen objektiivisesta listasta Helsingin absoluuttisen parhaista lounaista.

Olen karsinut armottomasti listalta ne ravintolat jotka eivät tarjoa lounasta viikottain. Tämä valitettavasti tiputti niinkin mielenkiintoisia kohteita kuin Grön, Lonna ja Bar Cón.

On ollut jotenkin outoa kasata näitä koosteita, kun on joutunut kahlaamaan läpi vanhoja kuvia ja kirjoituksia, mihin se aika onkaan kulunut? Onko näitä vuosia vierinyt todellakin noin monta?

Mutta hauskaahan noita on selailla näin jälkikäteen. Päiväkirjahan tämä loppujen lopuksi on, vaikkakin melko omalaatuinen sellainen. Ja mitäpä päiväkirja olisi ilman listaa rakkauden kohteista, joka tässä tapauksessa koostuu herkullisista annoksista ja mieltä hivelevistä lounaskokemuksista.

I <3 Helsinki. Here we go.


10. Mamma Rosa

Italiasta on tullut monta hyvää asiaa ja lasagne on omalla kohdalla yksi niistä mitä on pakko saada tasaisin väliajoin tai tulee puutostila. Mamma Rosa näytti kaapin paikan tämän osalta niin selvästi, etten ihmettele miksi ravintola on säilynyt samalla paikalla näinkin pitkään.


9. Thai Thai

Ei ole täydellistä listaa ilman chiliä ja Thai Thai oli yksi suuria yllätyksiä, tuoden mahtavia thaimaalaisia makuja, niin alkuruokien kuin varsinaisen lounasannoksenkin muodossa. Malmi 6-0.


8. Fat Ramen

Aasian maut puhuttelevat monellakin tapaa ja Hietsun Kauppahallin kauneimmat keitot servaa Fat Ramen. Nämä liemet valtaavat sydämesi, antaudu viettelykselle.


7. Chapter

Herkkiä, mutta silti ronskeja annoksia keveillä kasviksilla toteutettuna. Täältä sain myös yhden loistavimmista beurre blanc -kastikkeista mitä olen koskaan maistanut.


6. Werner

Lähi-idän ruoka on rullannut esiin raivolla lähivuosina ja Wernerissä tätä peistä on hiottu onnistuneen teräväksi. Grilli tuo mukaan tulen kosketuksen muuten niin hienostuneeseen makumaailmaan.


5. Vinkkeli

Upea palvelu käärii sisälleen lounaskokemuksen joka hivelee kaikkia aisteja varmoin ottein. Täältä löytyy klassisia annoksia persoonallisin kosketuksin ja yllättävillä makukomboilla ryyditettynä.


4. Passio

Vuodesta toiseen Passio pelittää kuin antelias pajatso. Täällä on käyty niin koko perheen voimin ja muillakin konfiguraatioilla. Aina on ollut hyvää, niin palvelun kuin ruoan osalta.


3. Gaijin

Kauko-idän ihmeitä lautasella ranskalaisen keittiön herkkyydellä. Paras vaihtoehto omassa kategoriassaan ja pakollinen käyntikohde kaikille ruoasta kiinnostuneille.


2. Ask

Yksi rakkaimmista lounasmuistoista löytyy Askista. Lounasta on tarjolla vain perjantaisin, mutta sitäkin tiukemmalla pieteetillä tehtynä. Ihanan intiimi kokemus, joka tulee jakaa jonkun tärkeän asian tai henkilön parissa.


1. Olo

HUOM! Olo on valitettavasti lopettanut lounaat.

Kun parasta haluaa, niin esillä olevat vaihtoehdot kapenevat terävimpään kärkeen. Olon lounas on niillä leveleillä, että keittiössä on todennäköisesti kaiutin jonka nupit menevät yhteentoista.


Ja siinä se, kaikessa kauneudessaan. Toivottavasti pääset käymään näissä lounastamassa, mutta jos etsit jotain muuta, niin käypä vaikka katsomassa Kaikki käydyt ravintolat -sivuani. So long and thanks for all the fish.

Ps. Muitakin näkemyksiä löytyy, lukeminen kannattaa aina.

Pps. Jos et ole aiemmin tänne eksynyt, niin saatat ihmetellä muutamia asioita. Tässä vähän metatietoa sinulle, joka sitä kaipaat: AlkuMiksi? sekä Tähdet ja arvosteluasteikko.

4 thoughts on “Helsingin parhaat lounaat 2017”

 1. Hyvää uutta vuotta. Olisiko mahdollista saada ensi vuonna kaupunginosa tagi arvosteluihin.

  1. Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle ja kaikille muillekin! On mahdollista saada kaupunginosa ja alan laittamaan uusiin kirjoituksiin silloin kun muistan, oikein hyvä ehdotus.

   Itseäni näin jälkikäteen korpeaa se, etten ole tuota laittanut jo aiemmin (ajatus on ollut kyllä mielessä ja esim. tunnetut isot paikat löytyvät, kuten Itis, Hietsun kauppahalli jne). Tekisi mieli lisätä se kaikkiin vanhoihin kirjoituksiin, sekä myös ehkä kadun nimi, koska se olisi yksi hauska tapa kaivella noita (toki katu löytyy osoitteesta, mutta tagit toimivat näppärämmin tietyissä käyttötapauksissa). Mutta se kävisi valitettavasti liian työlääksi, ottaen huomioon käytettävissä olevat resurssit ja kirjoituksien määrän.

 2. Hyvää uutta vuotta! Tämä on tosiaan niin rikollisen aliarvostettu blogi ja ehdottomasti paras Stadin ruokamestojen tietopankki. Don’t stop, dude!

  1. Kiitos kauniista sanoista ja loistavaa uutta vuotta! Omalta osalta voin todeta, että hyvä ettei täällä ole liikaa trafiikkia. Ei noi virtuaalikoneen raskaasti jaetut syklit jaksaisi sitä.

   En ole vielä lopettamassa tätä, ihan hauska harrastus ja vielä on listalla ravintoloita missä pitää käydä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.