Harju8

Aika monta kertaa on tullut huudettua täällä “eka”. Nyt on sen toisen vuoro, eli “vika”. Tämä keikka olisi ollut kiva jakaa jonkun kanssa, mutta jos joku on totta, niin se, että “olis kiva jos ois kivaa”. Aina asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Yritin pähkäillä, että missä kävisin sen vipi vimpan kerran ja jotenkin jumiuduin tähän Vihreän Holvin tilalle tupsahtaneen raflan ja Broon välimaastoon. Irtauduin vatulointilimbosta ajatuksella, että mukava käydä Kalliossa pitkästä aikaa ja otin viemärijunan alle aina Sörnäisiin asti. Piritori oli yhtä elävä kuin ennenkin, kun lampsin sen läpi, kohti lounasta. Yllättäen metroportaista lähtien oli sellanen pikku jännitys päällä, yhden aikakauden loppu kuului kohahduksena korvissani, kupari maistui suussani, kuin Turms kuolemattomalla konsanaan.

A bistroish restaurant with a flowery motif, the lasagne I had was ok, but nothing more. Other restaurants in the vicinity are Vivian’s Kitchen & Bar, Bali Brunch and Cafelito.

Tänään ei ollut lounasta, mutta à la carte löytyi sentään ja sieltä bongasin Sörkän lasagnen (14e). Oli siellä muutakin, kuten Rydbergin pihvi (17e) ja lehtikaalipestopasta (10e), mutta milloinkas minä olen voinut lasagnea vastustaa? Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille. Alkuruokaa ei ollut, mutta safka tuli niin nopeasti ettei tosikaan. Lassen päälle oli kasattu tomaattinen salaatti, joka olikin kivan freesi. Samaa ei voi sanoa uunipastasta. Päällimmäinen kerros oli muodostunut pannukakkumaiseksi levyksi ja sisusta oli aika yksioikeisen makuinen. Mausteinen kuitenkin ja tomaattikastikekin yritti sieltä nostaa päätään. Ei tämä huonoin lasagne ole, mitä olen vetänyt, mutta aika kaukana kaupungin kärjestä. Itse tykkään enemmän tomaatin hapokkuuden ja makeuden yhteispelistä sekä juustoisemmasta sekä tuoreemman oloisesta meiningistä. Mutta lisäpisteitä siitä raikastavasta salaatista. Sisustus on pelkistetty, tällainen kahvilamainen, mutta kukka-asetelmat piristivät tunnelmaa, kuten myös rennon nuorekas taustamusiikki. Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle löytyi lehtikaalipestopasta. Ps. Tämä oli sitten lounaspaikka #905. Aika pitkälle tässä ~viidessä vuodessa pääsi. Pitää näemmä keksiä joku uusi uuden vuoden lupaus, nyt kun tämä edellinen vetelee viime metrejään.

URL www.harju8.fi
Puhelin 044-7258248
Osoite Harjutori 8, Helsinki

4 thoughts on “Harju8”

  1. Harju8:ssa käynyt kerran illalla syömässä ja oli hyvä kokemus, jaettiin yhteensä neljä annosta ja ainoastaan yksi niistä oli heikompi, en nyt jaksa kaivaa mikä. Ikävä tila vaan iltaisin kun on paljon porukkaa, kovaa seinä- ja ikkunapintaa riittää niin häly on kova ja poppi siihen päälle.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.