IPI Kulmakuppila

image

Tänään olikin sitten vauhdikkaampi päivä, kun lähdin kovalla tohinalla kohti Srinakhonia, tulinen thaikkumeininki mielessäni. Mutta sitten huomasinkin, että kaveri oli kuitannut lounaskyselyni ja pikaisen puhelinpalaverin jälkeen lähdin kohti Kallion Karhupuistoa. Hieno keli siivitti matkaani sporalla ja tuli ihan keväinen olo, varsinkin kun sitkeä flunssa edelleen pisti yskimään kuin huonokuntoinen kaksitahtimoottori. Kaverilla oli tahtotilana vegeily, joten sain yhdistettyä tapaamiseen pitkäaikaisen haaveen käydä koestamassa IPI Kulmakuppilaa.

Tämä mesta tarjoaa vegepainotteista buffetlounasta, jossa on tarjolla soppa (7,90e), salaatti (8,70e) ja koko setti (10,10e). Kaikkiin vaihtoehtoihin kuuluu leipä ja särvimet. Kannattaa muuten tsekkaa paikan selkeän oloinen webska, joka hauskasti kertoo paikan tarinan. Mielestäni tuo on hyvä tapa kohdata asiakas, itseeni se ainakin vetosi.

image

Tänään oli tarjolla: Beetroot & Parsnip Soup eli Punajuuri-palsternakka-perunasoppaa ja aurajuusto-rapeasipuliripotusta; Green Garden eli Viherversosalaattia ja puolukkavinegretteä; Ham Lowe eli Palvikinkkua, ruusukaalia, palsternakkaa ja paprikaa; Pasta & Spinach & Tomato eli Pinaattimehustettua perhospastaa ja Närpiön tomaattia; Sunshine roots eli Paahdettua perunaa, porkkanaa ja sipulia; Appelsiini-dressing; Cucumber Pickles eli Hillosipulipikkelöityä suomikurkkua; IPI Leipää ja Made in Kainuu eli Hyvärisen Leipomon ruis-puolukkanäkkäriä sekä näille levitteinä luomuvoita ja hernehummusta. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tulessa, josta saa myös (lämmitettyyn kuppiin!) kahvin tai teen. Aseet ja paperit löytyvät buffan vierestä, vedet on pöydissä.

image

Alkuun heitetty soppa oli ihan hyvä, lämmin ja kohtuullisen hyvän makuinen, mutta ehkä hieman ohut, olisi voinut porata pikkasen niitä kasviksia tuomaan paksuutta (toki voi olla, että tätä tekstuuria oltiin haettukin). Jälkikäteen tätä kirjoittaessa tajusin hölmönä, että se juustomuru+paahdettu sipuli oli tarkoitettu sopalle (duh), joka olisi ehkä tuonut vähän kermaisuutta etc messiin. Eniveis, ihan passeli aloitus.

Salaatit olivat oikein kivoja, tuoreista komponenteista väsättyjä ja sopivan erilaisia. Hauskaa, että ovat brandanneet eri salaattityypit (vihreä, protsku, jyvät yms) ja näissä oli kaikissa omat selkeät ja harkitut maut sekä tekstuurikokonaisuudet. Pidin näistä kaikista, mutta se mikä kohosi reilusti yli muiden oli tuo puolukkavinaigrette. Ihan törkeän herkullinen! Ja ne leivät olivat myös hyviä, maalaisleivässä oli mahtava kuori ja sitko ja se hernehummus oli onnistuneen erilainen levite. Hyvä ja kevyt lounas, pääosin vegeyhteensopiva. Suosittelen kokeilemaan!

image

Sisustus on erinomaisen valoisa ja viherkasveilla sekä luonnonmukaisilla matskuilla saatu yllättävän kotoisan oloiseksi. Täällä oli mammapartioita ja etätyötä vääntäviä porukoita ja muutenkin asiakaskunta oli jotenkin kivan monimuotoista verrattuna peruslounasmättölään. Täällä oli oikein miellyttävää istuskella turisemassa niitä näitä kaverin kanssa. Hyvä lounas!

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa, astioita blokattiin tehokkaasti ja muutenkin homma tuntui toimivan hyvin. Kasvissyöjälle sopi lähes kaikki (paitsi se kinkkusalaatti) ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Lasten kanssa voisi hyvinkin tulla käymään, lounaan lisäksi löytyi kaikenlaista kahvilamaista tarjontaa, tilaa sekä syöttötuoleja löytyi ja muutenkin tässä oli mielestäni sopiva fiilis lapsellisillekin.

image

URL www.ipikulmakuppila.fi
Puhelin 045-6164776
Osoite Porthaninkatu 13, Helsinki

2 thoughts on “IPI Kulmakuppila”

  1. Vaikutta hyvältä mestalta. Pitänee käydä ensi viikolla testaamassa. Ei ole viime aikoina tullut kauheasti keittoja syötyä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.