Suup

image

S-ryhmän Food Lab jatkaa hyvää menoa, tällä kertaa sopan muodossa. Kävimme täällä lounaalla rakkaan vaimoni kanssa ja homma toimi loistavasti. Paikka tarjoaa tätänykyä soppabuffettia, tarkoittaen, että kasataan isoon (8e) tai pieneen (6e) kulhoon juttuja ja sitten valitaan liemi sekä mahdolliset proteiinit (+2e). Sivuun tulee focacciaa paperipussissa. Tarjolla oli komponentteina (unohdan ihan varmasti jotain): Paksoita, kukkakaalia, kimchi, nuudeleita, maissia, kik-herneitä, parsakaalia, lehtikaalia, jotain porkkana-kaali(?)raastetta. Protskuissa löytyi: possua, kanaa (kai/ehkä), tofua, naudan poskea ja (mahdollisesti – ei pysty muistamaan) lohta. Ja sitten oli vielä maustepöytä jossa: noripaloja, soijamarinoituja kananmunanpuolikkaita, korianteria, kevätsipulia, valkosipulimurskaa, srirachaa (joutsen), chiliä, suolattuja maapähkinöitä, limeä, togarashia sekä jotain toista mausteseosta. Liemiä oli: Ramen (luista keitetty), chili/hottis tms, laksa (kookos) sekä shiitakepohjainen. Ja sitten oli vielä paria maustettua vettä sekä teetä tai kahvia loppuun. Itselle valikoitui hottisliemi (üllatus!) naudan poskella ja oli ihan pakko tujauttaa mukaan chilejä sekä togarashia (sriracha jäi tällä kertaa pöydälle). Vaimo otti laksan tofulla.

image
Liemessä oli oikeasti jo vähän potkua ja toimi erinomaisesti nuudelien kera ryystettynä. Naudan poski oli myös herkullista ja ihanan murisevaa. Rouvan tofu maistui sekin ja laksa oli täyteläisen makuista. Noin muutenhan tämä oli komponenteiltaan juuri sellaista kuin haluaa, eli up yours. Meitsi diggas, tämä oli mielestäni oikein mainio kokonaisuus ja ylitti laadullaan selkeästi hyvin samankaltaisella konseptilla toimivan Why join the navy when you can be a pirate -ravintolan. Kaikki ainekset olivat tuoreita ja laadukkaita ja tällä hintatasolla tämä on erinomainen diili. Se iso soppa oli jopa hieman liian iso ja viimeiset rippeet jäivän kupin pohjalle kun vatsa oli tyydytetty. Tosi hauska, maittava ja mielenkiintoinen lounaskokemus, suosittelen ehdottomasti käymään. Nämä food labin vedothan eivät ole kovin pitkäikäisiä, joten kannattaa mennä vaan heti, muuten missaa.

image
Sisustus oli kivan freesi ja valoisa, sopan komponentit olivat kauniisti esillä ja kaikki oli saatu oikein houkuttelevaksi. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja heti kärkeen kysyttiin, että ollaanko käyty aiemmin ja lähdettiin opastamaan ja neuvomaan. Hyvä hyvä, täällä oli ilo asioida. Kasvissyöjälle oli kaikenlaista, suosittelen kokeilemaan, annoksen itse kasaaminen on hauskaa! Tästä tulikin mieleen, että pitää käydä Kaapelin ravintolassa sitä itse kasattavaa wokkiannosta taas koestamassa, sitähän en ole vielä tänne blogiin laittanut.

URL http://www.foodlab.fi
Puhelin 010-7664212
Osoite Keskuskatu 6, Helsinki

 

One thought on “Suup”

  1. Oih, tämä on ihana soppapaikka ja ihan ytimessä. Freesi ja siisti. Herkulliset liemet ja täytteet – tänne suuntaan halutessani kuumaa mehevää keittoa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.