Cafe Cao

image

Keli ei oikein suosinut ja kun piti kaiken kiireen ja (tietokoneille) kiroilun keskellä singahtaa syömään, niin päätin käydä koestamassa Kaisaniemen (vai Helsingin Yliopiston? En jotenkin totu tuohon nimeen) metroaseman tunneleista löytyvää Cafe Cao -ravintolaa. Tämän toimintaperiaate on jokseenkin sama kuin viereisen Cafe Metron (lieneekö samaa sakkia?), eli kotiruokaa ja yllättävänkin edulliseen hintaan (tosin ei eilinen Suup ollut myöskään hinnalla pilattu). Tarjolla oli tänään: Lohikeitto (7e), uunimakkara (7e), silakkapihvi (8e) sekä jauhelihapihvi tomaattikastikkeella (7e). Lisukkeeksi tuli perunamuussia ja salaattia, en tiedä voiko näitä jotenkin varioida tai modaa tilatessa. Oli täällä myös jotain täytettyjä sämpylöitä ja pullia etc tarjolla. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille jonka viereisestä pöydästä löytyy vedet ja vermeet mausteineen kaikkineen. Päivän lehtiä seilasi pöydillä. Ruoka tuodaan pöytään.

image
Alkuun oli ruisleipää sekä paahtista ja margisnappi. Leipä miehen tiellä pitää, joten nappasin yhden reissarin siivun ja kun sitä siinä voitelin, niin ruoka saapui pöytään. Hyvin nopeaa toimintaa. Annos oli rehevä ja runsas. Salaatti oli aika perusmeininkiä, tuoreista komponenteista ja ehkä hieman snadisti liian pienellä kastikepisaralla. Mutta ihan jees, sellainen kuin odotinkin. Salaatin jälkeen kävin sitten pihvien ja muussin kimppuun ja nämä olivat ihan hyviä, oikein tällainen kotiruokapläjäys. Tomaattikastike oli melko neutraalin makuista ja paikkailinkin sitten maustamista sinapilla. Täyttävä, nopea ja yksinkertainen lounas kohtuuhintaan. Erehdyttävän samanoloinen sen Cafe Metron kanssa.

image
Sisustus jättää toivomisen varaa, hieman rähjääntyneet kalusteet ja ruokaroiskeita seinillä. Vähän kaipaisi sellaista joulusiivousta, mutta noin muuten täällä oli ihan jees istuskella ja ihmetellä Kaisaniemen ihmisvirtaa, joka tosin tässä kohtaa tunnelia ei ole niin massiivinen. Asiakaspalvelu oli ripeää. Kasvissyöjälle oli se uunimakkara.. not. Mutta tästä tulee mieleen se, kun joskus melko kauan sitten pysähdyttiin äidin kanssa yhdelle pysähtyneen oloiselle (à la Kaurismäki) huoltsikalle ja kyselin kasvisruoan perään. Sieltä sitten pienen miettimistauon jälkeen todettiin että yhdessä sämpylässä ei ole lihaa, vain lauantaimakkaraa. Että näin. Lasten kanssa en varmaankaan tulisi tänne, Picnic on vieressä ja muutenkin tämä oli enemmänkin suunnattu ns. äijäruokaa kaipaaville.

URL Cafe Cao
Puhelin 040-5178453
Osoite Vilhonkatu 5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.