Il Trio

Tänään teki sitten mieli italialaista ja päädyin valinnassani Tullinpuomin huoltiksen vieressä sijaitsevaan Il Trio -ravintolaan. Tällä kertaa päätin suhata paikaille nelosella, joka olikin oikein oiva vossikka. Siinä matkalla tuli napattua yksi jos toinenkin Pokémon (joo, pelaan edelleen vaihtelevasti), mutta sitä juhla-Pikachuta en saanut, vaikka pari näköhavaintoa teinkin. Ehkä kotimatkalla sitten? Sporapysäkillä kyyläsin hetken Cumuluksen Bistroa, mutta jääköön edelleen köllimään listalle, nyt oli vuorossa pastaa. Loikin tien yli kuin gaselli, läiskytellen lätäköitä vara-vara-galosseillani (kohta nää loppuu, toivottavasti pärjään kevääseen asti nykyisillä varastoilla).

A wonderful Italian restaurant with an authentic atmosphere and a delicious Linguine ai Frutti di Mare. There is also fish, pizza and a steak on the lunch menu, so there is no reason not to go.

Other great Italian restaurants in Helsinki are Mamma Rosa, Trattoria Corretto and Rodolfo.

Il Trio on siis italialainen ravintola ja tarjoaa päivittäin vaihtuvalla listalla (jota ei näemmä ihan joka päivä päivitetäkkään muuten miellyttävän selkeään webskaan) paria pastaa, pizzaa, kalaa ja pihviä. Tänään oli tarjolla: Pasta alla Genovese (8,50e), linguine ai frutti di mare (9,50e), salmone del mediterranea (12,50e), bistecca del soldato (11,50e) sekä pizza primavera (9e). Teki tosiaan mieli pastaa ja yllätyin iloisesti kun huomasin listalla äyriäisannoksen. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä. Lounaaseen kuuluu alkusalaatti, leipä sekä kahvi/tee.

Alkuun tuli korillinen lämmintä leipää ja margisnappeja. Leipä oli oikein hyvää, kohtuu hyvä sitko, melko rapsakka kuori ja maittava maku. Tätä oli kiva nakerrella salaatin kera ja sopi myös aivan loistavasti sen pastakastikkeen jämien nuohoamiseen.

Salaatti oli jees, simppeli raastesalaatti maissi- ja papu-sattumilla. Kastike teki tämän salaatin ja sen hyvä etikkaisuus sekä täyteläinen öljy komppasivat toisiaan.

Pääruoka saapuikin sitten verrattain vauhdikkaasti, koska salaatti oli vielä puolessa välissä kun höyryävä pastalautanen napsahti pöytään. Annos oli erittäin autenttisen näköinen ja äyriäisten runsaus pastan seassa vakuutti heti ensisilmäyksellä. Pasta oli erittäin hyvää, sopivan kypsyistä ja imaissut kivasti sitä valkoviinipohjaista kasviketta. Äyriäisiä oli tosiaankin paljon ja ne myös maistuivat erittäin hyvin pastan kanssa, tosin katkikset olivat enimmäkseen maun puolesta messissä, koska ne olivat menneet jo vähän liian kypsiksi.

Hyvin olivat kuitenkin maustaneet, koska kastike oli erittäin hyvää. Sitä tulikin sitten pastan loputtua lapettua lautasen pohjalta ne pienet rippeet mitä siitä jäi. Tämä oli mainio lounas ja annos oli sopivan kevyt, mutta kuitenkin täyttävä. Suosittelen ehdottomasti käymään, tämä oli erittäin hyvä kokemus.

Sisustus on linjakkaan siisti, pöydissä on valkoiset pöytäliinat ja pientä salia värittää hillityn tyylikkäät taulut ja lamput. Isoista ikkunoista tulviva valo piristi samalla kun pääsi vahtaamaan Manskun vilkasta liikennettä. Täällä oli oikein miellyttävää istuskella lounaalla, sivistyneessä ilmapiirissä, rauhallisen italialaisen musiikin siivittämänä.

Asiakaspalvelu oli kohteliaan ystävällistä ja sujuvaa. Ja jotenkin ilmapiiri oli kovin autenttisen italialaisen ravintolan oloinen, tässä tuli sellainen miniloma kaiken sohjon keskelle, kun ajatukset siirtyivät taannoiseen Rooman lomaan. Kasvissyöjälle on joka päivä ainakin pasta ja joskus myös pizza, kannattaa käydä testaamassa jos olet huudeilla. Lasten kanssa voisi ihan hyvin tulla, yleensähän italialaiseen ravintolaan kuuluukin tulla koko perheen voimin.

URL www.iltrio.fi
Puhelin 050-3261461
Osoite Mannerheimintie 63, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.