Hong Kong

Kaverin synttärit viikonlopulta painoivat vielä hartioita ja piti saada ruokaa, jossa olisi substanssia, nyt ei ollut keventelylle sopiva hetki. Tämän lisäksi joku on päättänyt, että tämä on joku ihmeen sieniviikko rafloissa, ja pikainen vilaisu Gastro Cafe Kallion sivuille osoitti, että ei tarvi tälläkään viikolla käydä siellä. Ei se mun sieniaversio ole nyt niin kamala enää nykyään, mutta jos listalla on sieniä runsain mitoin tarjolla, niin yleensä hakeudun jonnekin muualle. Ainiin, siitä tulikin mieleen, että Madridissa törmättiin sieni-ravintolaan.

Blech. No joo, se siitä aiheesta. Jostain syystä tähän samaan hetkeen alkoi kiinalaishammasta kolottamaan ja vilaisin listaltani potentiaalisia kohteita. Silmiin osui Hong Kong, joka on roikkunut mukana jo pidempään, mutta johtuen ehkä nihkeistä eat.fi-kommenteista, ei ole koskaan tullut valituksi. Nytpä sitten piti korjata tilanne, joten nappasin Lasipalatsin kohdalta sporan alle ja suhasin sillä entisen(?) ratikkavarikon kohdalle.

A cozy neighborhood Chinese restaurant with a full set of the regular trappings and an inexpensive lunch offer. The food I had was good and the hot oil was spicy.

Other Chinese restaurants in Helsinki are Dong Bei Hu, Ho’s Food and Jing Cheng.

Kiinalaista ruokaa siis ja lautasannoksina viikonpäivän mukaan vaihtuvalta listalta. Tänään oli tarjolla: Kanaa ja ananasta (8e), lehmää osterikastikkeessa (8e), possua sataykastikkeessa (8e), fritattua kanaa (8e), paistettua riisia kantonilaisittain (7,50e), vihannes chop suey (7,50e) sekä alkuun joko päivän keitto eli kana-maissikeitto (2e) tai kevätkääryle (3e). Listalta sai myös valita parin annoksen kombon (8,80e), joka koostui tietyistä annoksista, tosin tässä vaikutettiin olevan hyvin joustavia ja sai käytännössä valita mitä vaan.

Päätin ottaa kombon friteistä ja paistetusta riisistä sekä alkuun keiton. Tilaus hoidettiin pöydässä ja maksu tiskillä (varmaan olisi voinut maksaakin pöydässä, jos ei olisi tällainen hätähousu). Aseet yms löytyy pöydästä, johon tuodaan vesi ja ruoka. Loppuun olisi ollut teetä/kahvia, mutta ei tehnyt mieli.

Soppa saapui nopeasti (taas teki mieli sanoa vipsakasti, miksiköhän tekee mieli käyttää tuollaista olematonta sanaa?) ja olikin höyryävän kuumaa. Tämä oli ihan hyvä keitto, aika hennoilla mauilla varustettu, mutta korjasin tilanteen oivalla chiliöljyllä, jota sitten ripsottelin sopan joukkoon. Tämä nostikin sopan yleisilmettä paljon pirtsakammaksi ja lusikoin koko hoidon kitusiin alta aikayksikön. Kiva ja lämmin aloitus tällaiseen vilpoiseen (pitänee kaivaa syystakki naftaliinista ja ehkä ottaa taas peitto käyttöön) alkusyksyn päivään.

Pääruokakin tuli melko vauhdikkaasti, tässä ei tarvinnut kauheasti odotella, mutta toisaalta selvästi annokset valmistettiin erikseen. Fritit olivat ihanan rapsakoita ja kana murisevan mehukasta. Klassinen hapanimeläkastike oli hyvä versio tällaisesta ja sopi taikinapalluraisten kanssa hienosti yhteen.

Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli veitsi, kun ei nämä palaset kuitenkaan olleet mitenkään yhden suupalan kokoisia vaan ihan kunnon jöötejä. Paistettu riisi oli sekin kohtuullisen toimiva kokonaisuus, varsinkin sen mukavan tiukan chiliöljyn saattelemana. Tämä oli tällainen perinteinen korttelikiinalainen, ruoka konstailematonta ja runsasta, nälkä lähti ja muutenkin tämä oli juurikin sitä mitä lähdin hakemaan.

Ja vielä yllättävänkin kohtuulliseen hintaan, tosin sen alkusopan kanssa hinta nousi jo normilounaan tasolle. Mielestäni tämä oli keskivertokiinalaista parempi, mutta ei ihan päässyt samoille leveleille esim. samanoloisen Jing Chengin kanssa.

Sisustus noudattaa valittua linjaa ja on kattokoristeita myöten juurikin sellainen kuin olettaisi. Tässä oli mukava istuskella loossissa ja haarukoida safkaa naamaan, mutta jäin vähän kaipaamaan jotain aiheeseen sopivaa taustamusiikkia, nyt eetteri täyttyi läheisen pöydän ruokailijoiden keskusteluista.

Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja sujuvaa. Kasvissyöjälle on joka päivä joku paistetut kasvikset + kastike -meininki. Lasten kanssa voisi harkita käyvänsä, kyllä tällainen riisipohjainen annos toimii aina, tosin usein se jää siihen riisinsyöntiin.

Ps. Törmäsin jännään saittiin, joka on New Yorkin kirjaston ylläpitämä lista vanhoista ravintoloiden ruokalistoista. Erittäin mielenkiintoisen oloisia juttuja tuolla. Ja suomalaisiakin vanhoja listoja on näkyvillä, mutta ei tuolla vaan Menu-lehden uudessa numerossa.

URL www.ravintolahongkong.fi
Puhelin 09-2417883
Osoite Sallinkatu 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.