Zio Pepe

image

Tuskailin taas todo-listan parissa ja noita ravintoloita, joissa pitäisi käydä on ihan tuhottomasti edelleen ja tuntuu että lista vaan kasvaa jatkuvasti. Kamppiin oli avautunut uusi(?) rafla, josta innostuin heti kun sinne pääsi kätevästi tunneleita pitkin, mutta Kampin metroasemalta noustessa alkoi tulla sellainen olo, että raflan nimi oli tuttu. Ja näinhän se on, ravintola Factory on osa isompaa ketjua. Olen heidän Pitskun toimipisteessä vieraillut aikoinaan, kun sielläpäin tuli työskenneltyä hetki. Mutta koska Aleksin Factory on tehty ja taputeltu, niin en nyt enää tätä viitsi mennä tarkastelemaan. Tarkoitus on kuitenkin käydä jokaisessa ketjussa vain kertaalleen, niin oikein tai väärin kuin se onkin kyseisen ketjun muita (mahdollisesti franchise yrittäjien pyörittämiä) toimipisteitä kohtaan.

Tähän koko hommaanhan kuuluu olennaisesti sellainen sattumanvaraisuus, mikä tavallaan tekee siitä juurikin mielenkiintoista. Joka tapauksessa tein nopean tilanneanalyysin Kampin vanhan metroaseman ylätasanteella ja lähdin suuntaamaan kohti Lapinlahdenkatua, jossa muistelin olevan ainakin yhden käymättömän paikan. Kadun varrella bongasin jännän uuden(?) ravintolan joka on ilmeisesti ehkä (mahdollisesti) tullut sen Portugalilaisen kahvilan tilalle, joka ei koskaan ollut auki. Ravintolan nimi oli joku Maiviet (maiviet.fi, tosin webska ei oikein toimi ja www.maiviet.fi vie johonkin Javascript-kurssioppisivulle) ja näytti olevan ehkä rakenteilla? Tai purkamispisteessä? Jäi hieman epäselväksi.

Noniin, jaarittelut sikseen. Zio Pepehän on vanha kuin synti ja täällä on käyty pizzalla joskus vuonna nappi ja * (googlailin hieman ja itselle tuli vaistonvaraisesti laitettua tähän “kirves”, mutta näemmä löytyy myös “nappi ja kivi” sekä muutama kymmenen muutakin variaatiota). Paikka on päivittynyt siitä vanhasta Zio Pepestä freesimmän oloiseksi. Mesta tarjoaa siis italialaista sapuskaa päivittäin vaihtuvalla listalla, josta löytyy myös pizzat (10e tms).

Tänään oli tarjolla: Pasta Capciofi e Prosciutto eli Putkimakaronia artisokka-kinkku-tomaattikastikkeella (9,50e), Lasagne con Carne eli Jauhelihalasagne (9,50e), Pollo al Rosmarino eli Broilerin rintafilee rosmariinikastikkeella (10,50e) sekä Kasler al Vino Rosso eli Kasler punaviinikastikkeella (11,50e). Huomattavaa on, että webskan muuten paikkansa pitävä lista sisältää annoshinnat, jotka ovat euron vähemmän kuin mitä paikanpäällä (10% inflaatio iskenyt näemmä).

Ruokaan kuuluu salaattibaari (jäävuorisalaatti, punajuurta, tomaatti, kurkku, pennepasta tonnikalalla, puna/valkokaaliraaste sekä ranskalainen salaattikastike) leipineen (pizzataikinasta väännettyjä pikkupullia) ja pizzamausteineen (oregano, valkosipulihake ja chilikastike nyt ainakin, jotain muutakin oli mutta ei pysty muistamaan). Itse valitsin tuon lasagnen, kun sitä on hauska testata ja vertailla näiden raflojen välillä. Ja vannoutuneena karvis-fanina pitää lasagne valita kun sitä on tarjolla!

imageAlkusalaatti oli hyvin perussettiä, ihan mielellään tätä kauhoi ja salaattikastike oli sopivan paksua, mutta siihen se jäi. Leivät olivat pehmeitä pizzapohjan palasia, kyllä minä tästä pidän ja hyvä uuni näillä selvästi on, mutta onhan tämä tällaista pullaa sellaisenaan vedettynä. Pari palaa oli kuitenkin pakko ottaa vielä lisää sen lasagnen kaveriksi. Lasagne saapuikin kohtuunopeasti, mutta oli kuitenkin erittäin hyvin lämmitetty ja osittain jopa hyvinkin kuumaa, mikä on erittäin hyvä juttu. Lasagnen koostumus oli hyvä, sopiva balanssi pastan ja muiden komponenttien välillä. Tämä oli oikein herkullinen lasagne ja söin koko juustoisen ja hieman tomaattisen kokonaisuuden hyvällä ruokahalulla. Lihakastiketta oli sopivasti ja se oli hyvin maustettu, tosin se tomaatti oli ihan niillä rajoilla, että olisi mennyt liian makean puolelle, mutta ei ihan. Noin muuten tämän makumaailma jäi snadisti yksitoikkoiseksi loppua kohden ja jotain tässä jäin kaipaamaan. Ehkä se salaatti olisi kannattanut ottaa tämän sivuun tai sitten käydä ammentamassa sitä chilikastiketta viereen?

Sijoittaisin itse tämän Mille Mozzarellen viereen, ehkä hieman parempi kuin se Casa Italian lasagne, mistä mielestäni vähän jäi uupumaan se tomaattisuus ja vähän tuon Rivoletton taakse, jossa oli jotain pientä lisäkikkailua hyvien perusmakujen lisäksi. Krog Madamen ensimmäinen lasagne oli jotakuinkin samaa tasoa, mutta se toka kerta kärsi pahemmin samasta ongelmasta kuin tämä, eli se kastikkeen makeus, tosin siellä se meni reilusti yli tuon rajan. Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä ja täyttävä lounas miellyttävässä ympäristössä.

imageSisustus on onnistuttu päivittämään oikein mukavaksi ja modernin oloiseksi. Yksinkertaisen tyylikäs sisustus ja valoisa tila on oikein viihtyisä ja graafinen ilmekin oli uuteen meininkiin sopiva. Asiakaspalvelu oli huomioonottavaista ja ystävällistä ja jotenkin tässä oli sellainen rennon hyvä meininki italialaishenkisellä otteella. Täällä oli kiva asioida. Kasvissyöjälle oli niitä (oikein hyvännäköisiä, melkein tuli annoskateus) pizzoja sekä aina välillä jotain muitakin annoksia (torstaina oli ehkä joku pasta tomaattikastikkeella), kannattaa tsekkaa webska, näytti annosten nimet ainakin pitävän kutinsa. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, ruoka varmaan toimii ja tilaakin löytyi ihan kohtuullisesti, mutta en ainakaan huomannut syöttötuolia etc.

URL www.ziopepe.fi
Puhelin 09-6942563
Osoite Lapinlahdenkatu 25, Helsinki

2 thoughts on “Zio Pepe”

  1. Joskus Zio Pepessä lasagne ollut keskeltä haaleaa ja joskus oon ennen lasagnen saapumista pöytään kuullut pahaenteisen mikron kellon kilahduksen…

    Hyvä kun nyt löytyy listakin netistä, pitkään piti mennä sokkona paikalle. Remontti tosiaan lisäsi paikan viihtyvyyttä, tuolit olivat aikaisemmin huonoja ja aterimet epäergonomisia.

    Samalla kadulla oleva Singapore tarjoaa asiallista phở’ta, se taitaa olla sulla käymättä? Lista kasvaa…

    1. Joo, tuossakin oli potentiaalia siihen, että olisi ollut keskeltä viileä. Mutta lämmittivät niin pitkään, että oli takuuvarmasti lämmin kokonaan. Poltin kieleni siinä alussa snadisti ja ihan keskeltä se oli vaan kuuma, ei järkyttävän hottia.

      Muistelinkin, että siinä oli vielä joku kiinalaisen oloinen ravintola, mutta se on ollut joka kerta jotenkin tosi kiinni (lomalla, remontissa tms) ja olen pistänyt vaan johonkin takaraivoon, että pitää taas käydä tsekkaamassa joku kesä tms. Pitää tarkistaa joku kerta, kiitos vinkistä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.