Hesburger

image

Heinäsirkkaparvi puuttuu, muuten kaupunki on saatu sekaisin kiteytyneellä vedellä. Järjestin itselleni vielä iltapäivälle jännittävän autoiluretken Kallioon, kun pitää saada akku vaihdettua kakkosautoon mahdollisia pakkasia varten (jäi jo kertaalleen pihalle seisomaan). Saa nähdä millaista sivusladitusta sinne pitää ajella. Olosuhteista johtuen päätin pysytellä tunneleissa ja lähin kirjaamaton kohde oli Kompassiaukion Hesburger, sinnepä siis.

Tarjolla on burgereita (ü.. äh), ranuja, salaatteja, pirtelöitä ja näemmä nykyään makkaraperunoitakin. Purilaisia (2e – 6,80e) saa aterioina (4e – 9,70e) kuten myös salaatteja (7,90e) saa juoman kera (8,90e). Itselle valikoitui Mega(!)burger-ateria (9,70e) ja Super Size Me -leffan innoittamana isompana versiona. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille, josta sai numerolapun mukaan (sammich tuotiin pöytään myöhemmin).

image

Huh huh. Huh huh huh. On tämä kyllä melkoista, enkä nyt puhu siitä lumisateesta, joka motivoi etsimään paikan mihin pääsee sisätiloja pitkin. Todellista HC mättöä, tosin jos annoksen nimessä on Mega, niin you asked for it. Jotenkin vaan tämä hesen ylenpalttinen majoneesin käyttö (tiskillä vielä kysyttiin, että haluanko ekstramajoneesia, kysymys pysäytti hetkeksi miettimään tilauksen mielekkyyttä) tökkii pahasti. Ja jotenkin se salaisella reseptillä väännetty kastike ei edes osu omaan makuhermoon, ehkä liian makeaa tms, kaipaisiko happoa?

Ranutkaan ei oikein olleet kovin onnistuneita, hieman jauhoisen oloisia sisältä, mutta pinta sentään oli rapsakkaa. Purilaisesta ja ranuista jäi syömättä osa, ei vaan kyennyt, ei ollut tarpeeksi luja mieli. Kyllä tämä omasta mielestä jää pahasti jälkeen BK:n, Friends & Brgrs kuin jopa mäkkärin tarjoomaa. Huomenna pitää mennä lohdutukseksi syömään jotain aidosti hyvää (tai ainakin yrittää).

image

Sisustus on siisti ja valoisa, oikein sopiva pikaruokamestalle, mutta kuitenkin melko hengettömän oloinen. Muutamia erityyppisiä asiakaspaikkoja, joista parhaimpana se “baaritiski” ja iso lasiseinä, joka avautui Stadin yhdelle vilkkaimmista paikoista, eli Kompassiaukiolle. Siinä sitten majoneesipisarat huulillani (ja poskilla, meni ehkä otsaankin snadisti) ihmettelin kerta toisensa jälkeen metrotunnelista purkautuvia ihmisröykkiöiden purskahduksia.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli jotain falafelpurilaisia ja salaatteja, mutta siis oikeasti.. Lasten kanssa voi mennä niillä mökkimatkoilla, kun ei niillä pysähdyspaikoilla ole oikein mitään vaihtoehtojakaan ja jossain vaiheessa se ABC:n lasten listakaan ei jaksa enää houkuttaa, mutta ei tämä jotenkin vaan nyt iskenyt.

URL www.hesburger.fi
Puhelin 044-4809250
Osoite Kaivokatu, Helsinki

2 thoughts on “Hesburger”

  1. Oot ihan oikeassa. Ne kysyi sitä ekstramajoa sulta siksi, että majo (ja ketsuppi) on ainoa mikä hesen sapuskoissa maistuu yhtään miltään kun hesen safkat on nykyään lähes tai ihan suolattomia. Burgerit ei maistu miltään kun suola puuttuu, nugetit ei maistu miltään kun suola puuttuu, mustakalarenkaat ei maistu miltään kun suola puuttuu jne. Terveysruokaa, nääs. Mä en ymmärrä miks joku viitsii hehkuttaa heseä muka hyvänä burgeripaikkana kun jopa mäkki on sitä tuhat kertaa parempi.

    1. Se majoneesin määrä oli tosiaan melkoinen ja niissä ranuissa ei tosiaan ollut omaan makuun tarpeeksi suolaa (siksipä nappasin suolapaketin mukaan).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.