The Cock

image

Kun lueskelin viime viikolla käydyn Blockista tehtyjä juttuja, niin osui silmään että samoille nurkille on ilmestynyt myös The Cock (cock block, *tirsk*) niminen ravintola jota miehittää Sandron taustaheebot. Ilma oli kaunis kuin morsian joten astuin kevein askelin Kasarmintoria kohti. Hämmästyksekseni totesin että sehän on samassa paikkaa missä on joskus ollut Kellarikrouvi. Eikö tätä paikkaa tosiaan enää ole? Toisaalta viimeksi kaiketi siellä tuli käytyä vuosia ja vuosia sitten. Jokatapauksessa paikka on melko tuore ja tarjooma melko linjassa Sandron kanssa, eli salaatti+soppa buffa (10,10e) sekä lämmin ruoka (12e) ja ilmeisesti kahvit sai lisähintaan (1e). Tänään oli tarjolla Kasviskeitto (selleriä, sieniä etc) ja salaattipuolella: romainesalaattia, kvinoa-porkkanasalaatti, lanttu-peruna-salaatti, parikoita sellerillä ja persiljalla, punakaalia parmesanlastuilla, kesäkurpitsa”pastaa” pestolla(?) sekä tahnoissa (omat villit arvaukset, saattavat olla väärin) valkosipulilabneh, kalamata-tapenade ja hummus. Olisi tosi kiva jos nämä olisi kyltitetty. Pääruoat löytyivät seinältä kassan vierestä. Pääruoat olivat: Kukkakaali-porkkanahöystö sekä ankankoipia.  Leipää löytyi kolmea tyyliä: porkkanalimppu, paahtoleivän oloinen sekä maalaisleipä, kaikki valmiiksi viipaloituja, lämpimiä ja ison voiköntsän vieressä. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille ja vedet löytyy pöydistä.

image

Alkuun napattu soppa oli herkullinen, vaikka en edes ole mikään suuri sienten ystävä. Kuuma liemi oli maukas ja kasvikset sulivat suuhun. Salaatit olivat kaikki erittäin hyvin tehtyjä, jokainen oli omanlaisensa, kaikki komponentit erottuivat edukseen ja kuitenkin koko setti nivoutui hienoksi kokonaisuudeksi. Salaatit sisälsivät jo pääosin mausteet ja halutut asiat olivat marinoitu hyvin. Kaikki oli myös pilkottu siten, että syöntikokemus oli miellyttävä myös siltä osin. Ja sitten ne tahnat! Nämä olivat nyt ihan ehdotonta kärkikastia stadin salaattibaareissa, erityisesti se valkosipulinen jogurtti vei kielen mennessään. Aivan törkeän hyvää ja leivätkin olivat ihania, jokainen näistä oli erilainen, porkkana(?)limppu ehkä pliisuin joukosta, mutta vain siksi että hieman tiukan paahtoleivän näköinen kaveri, jolla oli erinomainen kuori, maistui niin hyvälle. Ja luonnollisesti pidin siitä maalaisleivästä eniten, hieno sitko mahtavan kuoren ympäröimänä. Puhdistin viimeisetkin herkkupalat lautaselta näillä leivillä. Pääruoan osalta nappasin vain vähän sitä kukkakaalihöystöä, mutta sehän oli oikein herkullista sekin (hieno suoritus!), mutta ei kuitenkaan pärjännyt ankalle. Jos ei huomioi muutamaa hieman yli mennyttä kohtaa, ankka oli suussasulavan erinomaisen herkullista. Toisin kuin Sandron Marrakesh Madness, niin täällä ihan ehdottomasti kannattaa ottaa myös lämmin ruoka. Todella hieno suoritus koko serviisi!

image

Sisustus on uudenkarhea ja tyylikäs sekä miellyttävän persoonallinen palmuineen ja hämyisine pöytineen alkovissa. Pääosin erittäin valoisa katutaso isojen ikkuinoiden (en ota kuvia mistä voisi erottaa ihmisiä, joten kuva on siitä hauskasta nurkkapöydästä) ja kivan lankkulattian muodostama alue on houkuttelevan näköinen ja täällä on varmasti erittäin miellyttävää istua myös iltaa kavereiden kanssa. Muutenkin tässä oli tosi positiivinen pöhinä jatkuvasti ympärillä ja jotenkin kansainvälinen fiilis, hienosti loppuun viety ja onnistunut konsepti. Asiakaspalvelu oli nopeaa, tehokasta (pitivät tosi hyvin pöydät puhtaina) ja ystävällistä. Kasvissyöjälle on se soppa+salaatti, mutta niin laadukas, että on ihan pakko käydä. Lasten kanssa varmaan tulenkin käymään joku kerta kun oli niin hyvää ruokaa ja hauskan oloinen paikka, tosin pitää tulla ajoissa (buffa aukeaa 10:30) koska jo tasan 11 oli melko monet pöydät täynnä ja lisää jengiä lappasi vaikka kuinka paljon sisään. Alakerrassa on kuitenkin hyvin (? en käynyt katsomassa, mutta jos on se kellarikrouvin tila, niin pitäisi olla) tilaa lounastajille. Tosi kiva lounaskokemus ja hienoa että tulee uusia näin hyviä paikkoja.

URL http://thecock.fi/
Puhelin 050-3523486
Osoite Fabianinkatu 17, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.