Istanbul Grilli

image

Nyt löytyi stadin paras kebabbuffa! Olen jo muutaman kerran kävellyt tästä ohi ja nyt sitten tänään piti käydä koestamassa. Paikka tarjoaa siis soppa+salaatti+lämmin ruoka buffan (9,90e) sekä loppuun kahvia/teetä ja ainakin käyntikerralla oli kakkua. Salaattibaari oli erinomaisen runsas setti tavaraa: Jäävuorisalaattia, punakaalia, marinoitua punasipulia yrteillä, pasta-porkkana-majoneesi-salaattia, valkokaali-porkkana raastetta, tomaattia, mausteista tomaattisörsseliä, tsatsikia, marinoituja valkosipulinkynsiä, viininlehtikääryleitä, marinoituja oliiveja (tosin mustat oli niitä värjättyjä), pikkelöityjä vihanneksia + pepperonichilejä (tämä taitaa olla jokin valmis setti, kun näitä samoja näkee niin monessa paikkaa), hummusta ja couscousia sattumilla. Salaattibaarin vierestä löytyy leipäkori jossa on pienempiin viipaleisiin laitettua pitaa. Soppana oli borch-keittoa smetanan kanssa ja tämän vierestä löytyi tulisia kastikkeita useampaa versiota: ainakin sambal, jokin truutattava juide ja sitten pullollinen chilisoosia. Lämpimänä ruokana oli: kebab (of course), lihamureketta, jotain lihapataa, kanankoipia, vihanneshöystöä sekä perunamuussia, riisiä ja bulguria(?) sattumilla. Näiden lisäksi oli vielä hassu rotatoiva laitos missä oli muutamaa erilaista pizzaslaissia tarjolla.

image

Alkuruokana borch oli hyvän makuinen, mutta hieman päässyt viilenemään ja ei näin tuonut sitä sopan lämpöä jota kaipasin. Salaatti oli myös hyvä ja komponentit olivat tuoreita, vaikkakin ainakin viininlehtikääryleet sekä ne pikkelöidyt jutskat (ja ehkä myös valkosipulit sekä oliivit) olivat selvästi kaupasta napattuja. Setti oli kuitenkin runsas, ja hyvä tsatsiki, maukas ja sopivalla sitkolla varustettu pita-leipä sekä kivasti marinoidut punasipulit tekivät tästä oikein hyvän salaatin. Pääruokapuolella oli runsauden pula, mutta ison alkuruoan jälkeen tuli otettua maltillisemmin tavaraa. Kebabliha oli oikein hyvää ja omaan makuun sopivasti paistettua. Pizza oli yllättäen sekin tosi jees ja mieli teki ottaa lisää, vaikka se ei enää ollut mitenkään mahdollista. Loppuun oli jotain kakkua sokerikuorrutteella ja tämä olikin herkullinen pikku siipale. Mielestäni tämä edustaa ehdotonta kärkeä kebabbuffissa ja suosittelen käymään jos sellainen kiinnostaa laisinkaan.

image

Sisustus on persoonallinen ja värikäs sekä valoisa. Itse pidin tästä, varsinkin kun tähän oli selvästi saatu oma soundi eikä lähdetty jäljittelemään ketään. Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista. En tiedä oliko omistaja itse kassalla, mutta hänen pulppuava innokkuus oli tarttuvaa ja heppu käveli asiakkaiden joukossa kertomassa ruoasta (vaimo oli jeesannut borch-keiton teossa) ja vaikutti hyvin kiinnostuneelta mielipiteestä lähtiessä. Tästä vierailusta jäi oikein hyvä mieli. Kasvissyöjille löytyy runsas salaattipöytä ja vähän jotain lämpimältäkin puolelta, mutta eat.fi:n arvostelujen perusteella kuvittelisin jotain muutakin järjestyvän kun vähän keskustelee. Ainakin joku oli saanut falafel-annoksen salaattibaarin antimien lisäksi lounaalla. Lasten kanssa ehdottomasti voisin tulla käymään ja täällä oikein vilisi mammoja vaunuineen. Lapset oli otettu huomioon myös alakertaan menevien portaiden  lapsiportilla, eli tänne vaan. Hyvä ruoka, hyvä meininki, käy ihmeessä.

Istanbul Grilli on 4.2.2015 rated 2.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.