Michel

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Venn.

Königin tilalle on sitten avattu uusi ravintola ja koska se avattiin tänään ensimmäistä kertaa lounaalle, ajattelin käväistä siellä heti. Tapani mukaan olin mahdollisimman ajoissa liikkeellä joka tänään tarkoitti 10:30 aikaa ja yllätys yllätys, olin aivan ensimmäinen lounastaja koko ravintolassa. Ensimmäinen kerta minullekin olla ensimmäinen. Paikka on brändätty alaotsikolla “diner & cocktail” joten kyseessä on hieman ehkä jenkkeihin kallellaan oleva lista. Tänään tarjolla oli (kiitos että laitoitte lounalistan Facebookiin!): Steak & Fries eli härän ulkofilepihvi, itse väkerretyt ranskikset, aiolia, ketsuppia ja paistettu kananmuna (14,50e); Omelet eli avomunakas, vihreää parsaa ja yrttisalaattia (14,50e); Michelburger eli 200g angushärän pihvi, briossi, manchego, punasipuli, maustekurkku, yrttisalaatti, whiskey-dijon-sinappi ja aiolia (23e); Michel diner salad vihreällä parsalla, machegolla, grillatulla kesäkurpitsalla ja paprikalla sekä pinaatilla ja yrttisalaatilla (kana 17e/24e, katkaravut 17e/25e ja kasvis 12e/17e). Lisukkeiksi voi vielä erikseen ottaa niitä ranuja aiolilla (5e). Ravintolassa ohjataan ensin pöytään istumaan ja menu käteen eli ihan hienon perinteisellä kaavalla kuljetaan. Maksu suoritetaan pöytään ja mahdollisesti myös tiskille (oli hieman vielä haussa), tiskiltä löytyy myös päivän lehdet.

image

Alkuun tuli viipale leipää luomuvoilla jossa oli reilulla kädellä laitettu suolaa päälle. Leivässä oli hieno kuori ja kohtuullinen sitko, mutta sisus oli omaan makuun ihan snadisti liian tiukka. Voi (ja se suuri määrä suolaa) maustoivat tätä alkunakerrettavaa ihan hyvin. Pääruoka saapui rauhalliseen tahtiin (olinhan ensimmäinen ja ainoa asiakas), mutta pienen alkukankeuden kyllä ymmärtää oikein hyvin. Annos oli kauniisti aseteltu ja hienoille astioille. Ranut tulivat omalla astiallaan ja condimentit olivat hauskoissa omissa pikku purnukoissaan. Itse tehty aioli oli riittävän valkosipulista jopa minulle ja teki onnelliseksi. Ja ehkä ensimmäistä kertaa itse tehty ketsuppi oli hyvää ja oikean tekstuurin omaavaa, tällä kertaa ketsupin tekemiseen käytetty vaiva ei ollut mennyt hukkaan. Pihvi oli erinomainen, hyvin paistettu ja maustettu sekä riittävän kokoinen. Pihvin päällä oli myös jokin maustevoi/tahna joka toi pientä lisätwistiä tähän, oikein mallikas suoritus. Mutta se paistettu kananmuna jäi jotenkin mysteeriksi. Hyvin oli paistettu ja täsmällisen pyöreän muotoinen, mutta ei tämä oikein tuonut muuta lisää annokseen kuin kauniimman esillepanon. Ehkä se olikin sen tarkoitus? Sama niiden vesikrassien (vai mitä nämä olivat?) kanssa, kivan näköiset, mutta eivät tuoneet makumaailmaan mitään erityistä lisää. Ja sitten ne ranut. Hyvän makuisia ja näköisiä sekä kokoisia, mutta miksi nämä olivat lötköjä? Kyllä kunnon ranskalaisen (tai belgialaisen) perunan (ja varsinkin tämän tasoisessa ravintolassa) pitää olla rapsakka pinnalta. Mutta muuten siis erittäin hyvä ruoka.

image

Sisustus oli uutuuttaan kiiltävä ja erittäin tyylikäs skandinaavisen selkeällä otteella. Hieman tuli niistä valkoisista kaakeleista mieleen The Cockin mainio sisustus, mutta tässä oli ehkä hieman laitettu vielä enemmän rahaa kiinni seiniin ja se näkyi. Hieno ympäristö syömiseen ja varmasti myös illanistujaisiin. Asiakaspalvelu oli tahdikkaan ystävällistä ja huomioonottavaista. Täällä tuli sellainen oli (ensimmäisenä ja hetken ainoana asiakkaana) että ollaan oikeasti kiinnostuneita. Kasvissyöjälle oli useampiakin vaihtoehtoja, ehkä kiinnostavimpana se omeletti, mitä yleensä ei näe listoilla. Lasten kanssa voisi ehkä tullakin, tilaa ainakin löytyi. Tilan tyylikkyyden sekä maistuvan ruoankin puolesta väittäisin että tämä sopisi hyvin liikelounaspaikaksi.

image

URL http://restaurantmichel.fi/
Puhelin 09-85685750
Osoite Mikonkatu 4, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.