Bodo

image

Yleisestä viileydestä huolimatta päätin suunnata eat.fi:n uutisvirran ohjailemana kohti Lintsiä. Diakonissalaitoksen nurkille ilmestynyt japanilainen, joka tarjoaa lounaaksi (9,90e) nuudelisoppaa (ramen soppa, tai tarkemmin tonkotsu) tai juttuja riisipedillä (donburi). Virallisella listalla löytyy kaikenlaista muutakin herkkua, kuten edamame-papuja, yakitori-vartaita etc. Tänään melko staattiselta vaikuttavalta listalta löytyi: Original tonkotsu eli possua possuliemessä nuudeleilla, merilevällä, kevätsipulilla (purjolla?), makealla maissilla, soijamarinoidulla kananmunapuolikkaalla, korvasienillä ja iduilla; Chilio tonkotsu eli soppa chilipossulla; Äyriäis-tonkotsu eli simpukoilla ja katkaravuilla; Chicken miso eli misopohjainen soppa paistetulla kanalla; Vegetable miso eli misopohjainen soppa kauden vihanneksilla, tofulla, korvasienillä, merilevällä, makealla maissilla ja iduilla; Katsudon eli fritattua possua, kananmunaa ja sipulia riisipedillä; Teriyaki chicken eli paistettua kanaa ja sipulia teriyakikastikkeessa ja soijamarinoitu kananmunanpuolikas riisipedillä sekä Yakiniku entrecôte eli sama kuin äskeinen mutta paistettua nautaa. Listaa ihmetellessäni minulle ilmoitettiin, että lounaaseen kuuluu myös alkusalaatti, joten päädyin sitten Chili tonkotsu -soppaan. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta löytyy myös vesi. Tiskin vieressä on aseet sun muut ja loppuun kuuluu (valmiiksi haudutettu, japanilainen!) tee tai kahvi (saa myös mukaan). Tiskin vierestä löytyy myös päivän lehdet ja loppuun voi teen kaveriksi napata suklaakarkin (jei).

image

Alkuun tuli merilevä-katkarapusalaatti ujolla marinadilla ja tämä oli oikein mukava ruokahalun herättäjä. Katkikset olivat sopivan kypsiä ja leveä merilevä oli mukavaa vaihtelua sille vähän liian monessa paikassa tulevalle ohuemmalle variaatiolle (Chuka Wakame?). Pääruoka saapui sukkelaan ja oli jälleen kerran hieno ilmestys. Saavillinen höyryävää lientä tykötarpeineen tuoksui edessäni kun aloin pohtia hyökkäysvektoria. Aloitin hörppimällä lientä, joka oli aivan erinomaisen makuista, hieman sakeaa ja täyteläistä. Jonkun verran tämä jäi vielä Fat Ramenin ankkaliemestä jälkeen, mutta ei kauheasti ja Momotokon lähes identtisen tarjoaman tämä kyllä peittosi. Seuraavaksi oli vuorossa possu ja tässä jäin ehkä snadisti kaipaamaan sitä tulisuutta, tosin pöydässä olleet modauskupit (chilihake/öljy ja valkosipuli) antoivat tähän apuja. Muutenkin possu oli aavistuksen vaikeasti syötävissä tikuilla, mutta loppua kohden alkoivat ronkimmat otteet (hörppiminen ja kauhan käyttö) ja homma hoitui kyllä viimeisiä murusia myöten. Nuudelit olivat hyviä, kuten muutkin kupissa olleet komponentit ja tätä oli todella ilo syödä. Idut toivat sopivasti lisätekstuuria touhuun ja koko annos jätti täyden vatsan ja iloisen mielen. Tämä oli erittäin hyvä lounas ja suosittelen ehdottomasti käymään.

image

Sisustusta on jaksettu puuhastella ja kokonaisuus vaikutti mietityn harmoniselta aina seinämaalauksia myöten. Nuorekkaan ja vähäeleettömän oloinen kalustus ja isot ikkunat Alppikadun “vilinään” tekivät tästä oikein miellyttävän lounaspaikan. Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja sujuvaa, iso kiitos siitä että jaksettiin vähän opastaa ensikertalaista. Kasvissyöjälle löytyi sitä vegesoppaa ja tämän kokemuksen perusteella suosittelen koestamaan, en usko että on mitään normimiso-meininkiä. Lasten kanssa voisi tullakin, varmasti nuo donburit toimisivat, tilaa oli ihan kohtuullisesti ja syöttötuolitkin löytyivät. Ehkä tosin joku lintsireissu, kun tämä on muuten melko syrjässä omilta reiteiltä. Hyvin pääsi 23 dösällä steissiltä, ei edes mennyt kauaa. TJEU.

URL eat.fi/helsinki/bodo
Puhelin 09-34873505
Osoite Alppikatu 5, Helsinki

 

2 thoughts on “Bodo”

    1. Kiitos kommentista! Maku-asioista voi ja kannattaa aina kiistellä, mutta tosiasiahan on se, että harva ravintola tuottaa jatkuvasti tasalaatuista tavaraa. Onnea blogille!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.