MAD

image

Tänään menikin kaikenlaisessa häsäämisessä niin pitkään, että pääsin vasta klo 12 pintaan liikahtamaan lounaalle. Se on vähän huono aika lounastaa, kun isot massat ovat jo liikkeellä ja moni paikka täyttyy 11:30 mennessä. Lähdinkin sitten epämääräisesti haahuilemaan tunneleita pitkin Kampin suuntaan, kunnes muistin uuden ravintolan joka tuli bongattua jollain toisella reissulla (ehkä mahdollisesti Mount Kailashin sporaretkellä). Tästä raflasta on webkan perusteella melko hankala sanoa, että onko lounasta vai ei, mutta onhan sitä, klo 11 lähtien.

Mesta tarjoaa kaakkois-aasialaista safkaa, eli kiinalaista, thaikkua ja näytti olevan japanilaista tempuraakin à la cartella. MAD tuleekin sanoista Modern Asian Diner (eikä Mutual Assured Destruction tai esim. 485 MADison Avenue). Lounaalla tänään (ei listaa webskassa, vaikka paikka löytyykin sivuilta): Paistettua riisiä katkavavuilla tai tofulla (8e), paistettua kanaa pähkinöillä ja chilillä (8,80e), paistettua pähkinää ananaksella ja hapanimeläkastikkeella (8,80e), fritattua possua kananmunariisillä ja makealla soijalla (9,20e), tulista basilikalehmää (9,20e) sekä lohta tirisevällä pannulla ja mustapippurikastikkeella (13,50e). Loppuun löytyy fritattua banskua ja jädeä (3e) sekä vaniljajädeä (2,50e) että kahvi/tee.

Alkuun on soppa ja salaattibaari (jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku, vihreä oliivi, purkkipersikkaa tms ja pikkelöity kaali-porkkanaraaste sekä thousand island ja ranskalainen kastike) josta löytyy myös srirachaa sekä jotain chilitahnaa modaukseen. Itselle valikoitui se basilikalehmä, kun harmitti edelleen että en ottanut basilika-annosta Du Diista. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa, tosin joku asiakas maksoi myös mennessä, eli varmaan joustava järjestely. Aseet ja rensselit löytyvät salaattibaarin päältä ja vesi sekä soppa kannetaan pöytään.

imageAlkusalaatti oli ihan stanu. Tuoreet komponentit ja thousand island oli ihan jees, kuten myös pikkelöidyt jutut. Soppa oli hyvä, jotain sieniä etc täällä oli ja tykkäsin tosi paljon, hieno, syvä maku. Itse pääannos saapui verrattain pikaisesti, oli vielä alkupalat kesken. Höyryävän kuuma riisi tuli jännässä kannellisessa astiassa, mikä pitikin tämän hyvin valmistetun riisin lämpimänä ja esti sen kuivumisen ruokailun aikana. Isohkon kokoinen kastike oli hyvin tehty, krouveilla ja napakaksi jätetyillä kasviksilla varustettu naudanlihapaistos.

Liha oli mehukasta ja murisevaa, kastike oli hyvin maustettua ja hieman tulista. Maistui tässä hieman sellainen thaikkubasilikameininki, mutta enimmäkseen oltiin kohtuullisen turvallisilla vesillä maustamisen osalta. Tämä oli ihan hyvä “itämainen” lounasannos, mutta taas jäi sellainen kutina, että olisi ehkä pitänyt ottaa enemmän sieltä kiina-osastolta. Sen verran hyvä setti tämä oli, että ihan mielellään kävisin uudestaan ja suosittelen mielelläni muillekin.

imageSisustus lienee pääosin Lusikka-ravintolan (johon harmikseni en ehtinyt, ei tarjonnut siis lounaita, mutta oli ilmeisesti ihan käymisen arvoinen iltamesta) jäljiltä jännän mannermainen fiilikseltään, tosin täällä oli joitain aavistuksen aasialaisia juttuja ja sympaattisia valokuvia seinällä. Ihan kiva täällä oli istuskella ja kuunnella kiinalaista(?) musiikkia syödessä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja kohteliaan ystävällistä, tosin taas olisi ehkä voinut olla opastavaisempaa uutta tulijaa varten. Webskaakin voisi hieman hieroa, lounaslista olisi kiva siellä lunch-osiossa ja Facebook-linkki joka vie Facebookin etusivulle ei ole kovinkaan auttavainen.

Kasvissyöjälle oli niitä tofuannoksia ja tällä kokemuksella suosittelen testaamaan, jos tämän henkinen ruoka kiinnostaa. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, riisiruoka kelpaa ja taso oli hyvä. En mielestäni nähnyt syöttötuolia, mutta oletan, että löytyy. Vaunuilla mahdollisesti tekee hieman tiukkaa, tosin ei täällä kauheasti asiakkaita ollut, lieneekö hieman haastava lokaatio kun se Lusikkakin lopetti? Onnea uudehkoille ravintoloitsijoille ja vähän skarppausta siihen markkinointiin.

URL www.ravintola-mad.com
Puhelin 045-1698366
Osoite Lapinlahdenkatu 9, Helsinki

2 thoughts on “MAD”

  1. Tuolla kaksi kertaa käyneenä (kerta 1, kerta 2), jäi vähän ristiriitaiset tunnelmat. Tuskin tulee enää käytyä.

    Yksi parhaista sulla on ilmeisesti käymättä, Deli Café Maya Punavuorenkadulla. Jos menet joskus, paikka on suhteellisen pieni ja usein todella täynnä.

    1. Kas, kiitos kommentista. Se keitto hurmasi ja jotenkin tuossa oli hyvä fiilis, mutta ei se pääruoka tosiaan mitään ihan erikoista ollut. Loppuun asti tuli kuitenkin vedeltyä.

      Hieno twitterifiidi sinulla, pitääpä yrittää käydä tuolla Deli Café Mayassa ensi viikolla. Näitä rafloja todo-listalla tuntuu vaan tulevan kokoajan lisää, paljonkohan Stadissa oikein näitä riittää. Tuntuu että ainakin 200-300 olisi vielä käymättä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.