Deli Café Maya

image

Pääsinpäs käymään täällä, kun oli ihan erikseen suositeltu. Penetroiduin Punavuoren punaviherkuplaan (vai sijaitseeko tämä kupla kuitenkin Kalliossa? en oikein ole täysin trendien aallonharjalla kaikissa näissä nuorison jutuissa) sporalla ja pääsin hienosti ennen lounasruuhkaa, vaikkakin täällä oli kyllä jengiä ennen minua. Paikka tarjoaa lounaan lisäksi myös aamiaista, joten en ole ihan satavarma, että monelta lounas alkaa. Paikka tarjoaa sen aamiaisen lisäksi salaatti+soppa buffettia (9,50e) johon saa kylkeen myös lautasannoksen (12e) tai itse tehtyä naudanlihamakkaraa muussilla (13e).

Tänään oli tarjolla: Jamaikalainen kurpitsakeitto, lasagne, kikherne-hamppari ranuilla, porkkanapihvi hummuksella ja inkivääri-punajuurisalaatilla (vegaani!), itse tehtyä kasvis(!)makkaraa muussilla sekä lihapullat muussilla ja puolukkahillolla. Salaattibaarissa oli: Couscousia sattumilla (mm. kuivattua aprikoosia), punakaalisalaattia, jäävuorisalaattia kastikkeella, valkokaali-majoneesisalaattia (vai mitä tämä oli), tonnikalasötkötystä persiljalla, marinoituja oliiveja ja hillosipuleita, tomaattia, kurkkua, paprikaa, herne-minttu-fetasalaattia, perunasalaattia, hunajapaahdettuja kurpitsansiemeniä sekä mustasilmäpapusalaattia (kai tälle pavulle on joku oikeampikin nimi? ei vaan jaksa kaivaa). Sämpylöitä, croissantteja ja voita löytyi myös. Täytyy antaa iso käsi noista vegevaihtoehdoista, hienoa! Itselle tuli täysin yllättäen tuo lasagne (tämän takiahan tänne tultiin juurikin torstaina). Lounaaseen kuuluu myös kahvi/tee sekä jälkiruoka (whee!) joka tänään oli joko porkkanakakkua tai (aamiaiselta jäänyttä?) myslillä topattua jugrua.

image
Jamaikalainen kurpitsasoppa oli aivan loistavan voimakkaasti maustettu. Tähän kun vielä roiski niitä hunajapaahdettuja kurpitsansiemeniä, niin oltiin ihan omilla leveleillä. Mahtava aloitus tällaisena kylmänä talvipäivänä. Salaattibaarin valikoima oli sekin pääosin valmiiksi maustettu/marinoitu ja kaikki oli tuoretta sekä hyvää, jopa siinä määrin, että tänne kannattaa ihan ehdottomasti tulla vetämään pelkka soppa+salaati, joka on vieläpä hyvin kohtuuhintainen. Couscous oli juuri sopivan mehevää ja se aprikoosi toimi hienosti tässä. Oliivien ja hillosipulien marinadi oli todella herkullista ja klassinen herne-minttu-feta-yhdistelmä maistui ihanan raikkaalle. Pidin myös tosi paljon siitä punakaalisalaatista. Tämä meni iisisti Stadin salaattibaarien kärkijoukkoon, Trocaderon, Raikun, Ondan ja Sandron kaveriksi.

imageLasagne laskeutui pöydälle ennen alkupalojen viimeistelyä ja oli oikein kivan näköinen keko pastaa ja kastiketta, olipa vielä viimeistelty parmesaanilla ja ruohosipulilla. Lieneekö syy erinomaisten alkupalojen, mutta tämä ei osunut ihan niin maaliin kuin olisin toivonut. Hieman olisi voinut lämmittää kuumemmaksi tätä annosta (tosin oli lämmin kauttaaltaan, keskikohtaa myöten) ja vähän jäi kuivakkaan oloiseksi. Makuasioita, mutta itse pidän enemmän sellaisesta tomaattisesta kastikkeesta ja yleensäkin enemmän sellaisesta tursuavasta lasagnesta. Tässä oli selvästi samaa henkeä kuin siinä Casa Italian lasagnessa, eli laadukas, mutta ei jotenkin omaan makuun sopiva. Zio Pepe kumppaneineen veti lasagnessa pidemmän korren, mutta tuo salaattivalikoima ja maukas soppa olivat niin herkullisia, että tänne kannattaa ehdottomasti tulla vaikka ihan vaan niiden takia. Ja vähän jäi kaivelemaan ettei saanut maistaa sitä makkaraa, joku toinen kerta (as if, toista kiertelykertaa ei ole näköpiirissä). Jälkkärinä ollut porkkanakakku oli oikein oivaa ja lämmin kuppi teetä teki hyvää.

imageSisustus on tyylikäs aavistuksen hipsterimäisellä fiiliksellä. Hauskat kattolamput jännällä kotelosysteemillä ja mielenkiintoinen kuviointi baaritiskin/salaattibaarin takaseinällä toivat tähän vähän sellaista ööklubimeininkiä. Kiva täällä oli istuskella, isot ikkunat toivat hyvin valoa pienehköön saliin ja kalustus oli hyvässä kunnossa ja ravintola oli oikein siisti. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Huomio kiinnittyi siihen, että täällä oli kokoajan salihenkilökunta (omistajat?) hereillä ja blokkaamassa pöytiä sekä mestoilla vastaamaan kysymyksiin (kuuluiko kahvi lounaaseen? kyllä ja on jälkkäriäkin tarjolla).

Kasvissyöjille oli niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, että suosittelen ehdottomasti koestamaan, sen verran hyvää oli tämäkin. Lasten kanssa voisi ehkä tulla jos olisi näillä kulmilla heilumassa sopivaan aikaan (brunssiakin näytti olevan tarjolla viikonloppuisin), syöttötuoleja löytyi, mutta vaunut joutuu ehkä jättämään ulos.

URL www.delicafemaya.com
Puhelin 040-6486568
Osoite Punavuorenkatu 3, Helsinki

4 thoughts on “Deli Café Maya”

  1. Täällä valitettavasti lounas, ja ilmeisesti koko touhu loppunut. Sääli, yksi parhaita lounaita noilla postinumeroalueilla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.