Xiao Mei Lin

Eilisen Suljetut ravintolat -sivun tunkkaamisen yhteydessä tuli tsekattua muutaman raflan status ja silmään osui Mei Lin -ravintolan sivuilta Xiao Mei Lin. Tämä on tullut MAD-ravintolan (ex-Lusikka, jossa en koskaan päässyt käymään, nyyh) tilalle. Sijainnin osalta tämä oli niin passeli omiin aikataulullisesti, etten voinut vastustaa kiusausta ja rynnin paikalle kuin raivo härkä.

Jostain syystä tänään on taas pitkästä aikaa soinut päässä biisi, olisiko tässä tapahtumassa taas jonkinlainen herkistyminen muutoksen kynnyksellä, vai johtuuko auringosta, mutta koko päivän olen hyräillyt Carmenin Toreadoria. Ehkä se on vaan joku vaihe?

Chinese “tapas”, in the form of dumplings and such, the food was good and the service friendly.

Other Chinese restaurants in Helsinki are Brokadi, Jing Cheng and Peking.

Melko staattiselta vaikuttavalta (tai ainakin toi oli vaan yksi laminoitu A4:n ja muita listoja en bongannut) lounaslistalta löytyi lautasannoksina (10e): Xiao Mei Lin dumplings (possu+kiinankaali, kana+sieni ja possu+fenkoli), paistetut udon nuudelit kanalla, paistetut nuudelit vegeillä sekä paistettua riisiä.

Lounaaseen kuuluu salaatti, soppa ja kahvi/tee. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille. Itse otin dumplingit fenkolipossulla.

Alkuun tullut salaatti + soppa oli hauska yllätys, kun en ollut tajunnut tavata listaa siltä osin tarkasti tilauksen yhteydessä. Soppa oli aika stanu, tällainen vegemeiniki (olisiko tuossa ollut kuitenkin kanista messissä? ei pysty sanomaan) ja simpeli maultaan. Mutta se salaatti oli aivan ihanan kirpsakan rapsakka. Oli niin tiukka etikka heitetty minilautaselle, että meinas tulla vedet silmiin.

Lisää tällaista, kiitos! Tämä herätti nälän, jos sitä ei olisi jo ollut kaiken aamuisen rehaamisen (nykyään puolen tunnin juoksun lisäksi yritän saada itseäni solmuun 20 minuutin ajan niillä kuntolaitteilla, en ole kuitenkaan vielä onnistunut) takia mahassa möyrimässä.

Pääruoka tuli kohtuu nopeasti, kun olin aikaisin liikkeellä. Rafla täyttyy aika vauhdikkaasti, joten kannattaa olla ajoissa tai myöhään liikenteessä. Possupyörykät taikinanyyteissä maistuivat oikein hyvältä ja olivat rasvaisen mehukkaita.

Vähän tosin se fenkoli sai alussa sellaisen reaktion, että kieli olisi kaivannut kalaa makupariksi, mutta se oli vain ohimenevä ilmiö, johtuen omasta rajoittuneesta mielikuvituksestani. Sivuun tuli kiinalaista mustaa etikkaa, johon dippailin nyyttejä, mutta täytyy sanoa, että kaipasin kovasti jotain chilisoossia leikkaamaan rasvaisuutta.

Sitten tämä olisi ollut parempi, nyt meni loppua kohden vähän jyystöksi, kun makumaailma oli kuitenkin melko yksitoikkoinen annoksessa. Hyvää oli kuitenkin ja lounas oli oikein tyydyttävä, kannattaa käydä tsekkaamassa, jos on huudeilla.

Sisustus on jokseenkin saman oloinen kuin MAD-raflassa, itämaisia tauluja seinillä sun muuta koristetta ja simppelit kalusteet. Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ujon ystävällistä. Kasvissyöjälle oli ainakin ne paistetut nuudelit, ehkä myös se paistettu riisi, tosin en tiedä mitä muuta siihen annokseen kuuluu.

Ps. 6k-ravintolakeskittymään Kampin kellari(humppa! sori #imnotsorry)ssa on saanut Oatzin tilalle uuden raflan: Saint Tortillas. Ja Jätkäsaareen on tullut uusi rollSushi, jonka bongasin Woltin listoilta. Kylläpä näitä nyt ilmestyy, ilmeisesti kevättä rinnassa tai jotain.

Pps. Lapinlahden muut raflat olivat pysyneet melko samoina, eli Zio Pepe, Singapore, Emoi, Kabuki, Mount Everest (jonka siitä pisteestä en ole kirjoitellut, vaikka olen vuosia sitten siinä kyllä käynyt useampaankin otteeseen) ja Starter löytyivät edelleen. Mutta Kabukin viereen oli ilmestynyt jostain Win Win -kahvila, josta saa näemmä myös phở-soppaa.

Mechelininkatu tuli rehattua läpi osittain myös, kun sulattelin lounaskävelylläni osaa possudumplingeista ja Queen Sheba näytti pyörivän työmaasta huolimatta, mutta se Zuhat-reissulla bongattu Dora-kahvila oli muuttunut Poutapäivä-nimiseksi mestaksi, joka tarjoili päivän keittoa. On toi Meklu kyllä melko pahasti myllätty, toivottavasti saavat kuntoon kohta.

URL www.meilin-fi.com/xiao-mei-lin
Puhelin 050-5134883
Osoite Lapinlahdenkatu 9, Helsinki

6 thoughts on “Xiao Mei Lin”

  1. Tällä lie jotain tekoa sen Lönkalla sijaitsevan Mei Lin-kinukin kanssa? Nimi kovin samanlainen…?

    1. Joo, samat omistajat ainakin. Xiao on ilmeisesti “pikku”, tämä lienee (pitkittyneen?) remontin ajaksi (ja ehkä pidemmäksikin aikaa?) väsätty mesta.

  2. Tuli juuri testattua tän paikan lounasdumplingit. Ehdoton suositus, autenttisia kiinalaisia höyrytettyjä nyyttejä, jotka maistuivat juuri siltä miltä pitikin. Paljon parempi suoritus kuin esim Beijing 8:n paistetut dumplingit. Ja keittiöstä sai pyytämällä pienen lautasellisen chilikastiketta täydentämään makua.

    1. Hyvä että maistui, olisin itsekin kaipaillut sitä chilisoossia kylkeen.

  3. Nykyään ainakin saa dumplingit chilikastiikkeessa. Tämä paikka on ihan ehdottomia helmiä Helsigissä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.