Sashi

image

Viikonlopun jälkeen teki mieli jotain tulista ja silmä osui to do -listan entryyn “sashi sushi thai ravintola” ja kun mesta näytti listankin mukaan olevan kiintoisa, niin lähdin tallustamaan Temppeliaukion Kirkon taakse. Matkalla oli hauska bongaa turistilaumoja, jotka olivat menossa tai tulossa kirkosta. Hienohan tuo mesta kieltämättä on ja hauskaa, että turistejakin on edes jonkun verran.

While visiting the Rock Church, you might want to hop on over to this good thai buffet with a soup, salad and some sushi on the side.

Other good thai buffets in Helsinki are Orchid (Itis), Tuk Tuk and Lime Tree.

image

Paikka tarjoaa thai + sushi buffettia (9e) salaatilla, sopalla ja jälkkärikekseillä. Tänään listalla (jota ei ole webskaan tai Facebookkiin päivitetty, instassakin on tasan yksi kuva joskus viime vuodelta) oli tarjolla: Paprikakeitto, kasvissamosa, punainen curry tofulla, chili-basilika-possu, kasvis-inkivääri-kana, massaman curry kanalla, salaattibaari (jäävuorisalaatti, maissi, kurkku, maustekurkku, papuja, tomaattia ja japanilaista salaattikastiketta), riisiä, makisusheja (hieman californiarullan tapaisia, pääosin kasviksia sisältäviä), soijaa, nam phrik/pla, makeaa chilikastiketta, “wasabia”, garia ja suklaakeksejä kahvin/teen kanssa. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle, josta saa mukaan lautasen, soppakupin sekä yhden servietin (tarkkaa touhua).

image

Alkuun heitetty salaatti oli täysin perussettiä ja kastike sen verran hennon makuista, että tämän olisi melkein voinut vaikka jättää väliin. Soppa taas oli oikein hyvää, kuumaa ja mausteista sekä tasaiseksi porattu suutuntuma. Tämä lämmitti mukavasti kun kesä olikin peruttu ja ulkona viileä viima. Hanskatkin jäi himaan. Sushit menettelivät, mutta ei tänne näiden takia tarvi tulla. Jännä, että jos on jotain kaakkois-aasialaista safkaa tarjoava buffa, niin melkein pakosti on oltava niitä susheja. Ne samosat olivat ihan jees, pieniä ja rapsakoita, mielenkiintoisella makuprofiililla.

image

Ne kastikkeet olivat herkullisia! Kaikki olivat erimakuisia keskenään ja hyvin valmistettuja. Chili-basilika-possu oli jopa hieman tulista, possu oli pysynyt mehevänä ja muutenkin maku oli kohdillaan. Massaman (tai “keltainen”) currykin upposi, vaikka yleensä en tästä niin kauheasti innostu, jotenkin ne perunatkin oli saatu juuri sopivaan kypsyyteen ja muutenkin kastike maistui hyvältä. Inkiväärikana jäi hieman vaisuksi muiden vieressä, tähän olisi voinut ladata tiukemman inkiväärin ja ehkä jotain happoa. Tofu oli taiten tehty ja kunnon paistopinnalla (vai oliko tätä fritattu ennen kuutioimista?) ja erinomaisella maulla. Se punainen curry oli oikeasti hieman tulisuuteen kallellaan, tosin ei ihan niin paljon kuin se herkullinen possu. Ja sillä nam phrik -kastikkeella sai modattua hommia vielä tulisemmaksi.

image

Tämä oli tosi hyvä thaikkubuffa ja mielestäni maut olivat Tuk Tukin tasolla. Aavistuksen kuitenkin jäädään paremmista lautaspaikoista, kuten Kaow Thip, Doi Thai tai Lemon Grass, mutta kyllä tämä thaikkusafka vaan maistuu hyvälle. Suosittelen.

image

Sisustus oli siisti ja yksinkertainen, muutamilla thaikkuaiheisilla koriste-esineillä ryyditettynä. Pari thaimaalaista naista hääräsi ravintolassa (omistajat?) ja buffaa täydennettiin tarpeen mukaan. Ulkona sijainneet “Lounas 9e”-kyltit olivat hellyttäviä.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli se soppa, salaatti sekä se tofu. Ja kieltämättä sen tofukastikkeenkin varassa olisi ihan hyvin voinut mennä, oli sen verran hyvää. Lasten kanssa en ehkä tulisi, luulen että makumaailma olisi hieman liian mausteista, vaikka kyllä kaksi on jo maistanut chiliä ja chilikastikkeita.

image

Ps. Paluumatkalla tuli vastaan Amos Anderssonin Amos Rex rakennustyömaan kupeessa olevaan aitaan tehty (laillinen) graffitti. Kiva nähdä tällaisiakin kaupunkiympäristössä, hyvä että peinttaaminen jatkuu myös laillisena harrastuksena.

image

URL www.sashi.fi
Puhelin 044-7766505
Osoite Tunturikatu 18, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.