Cafe Kansallismuseo

Yleisön pyynnöstä piti käydä hoitamassa tämäkin paikka. Tai ei oikeastaan siksi, vaan aikatauluongelmien takia. Tänään oli aamupalaveri kirjanpitäjän kanssa ja se sujuikin nopeammin kuin ajateltu, joten oltiin siinä vaikeassa hetkessä ennen lounasajan alkamista.

Käytiin sitten R:n kanssa kahvilla/inkiväärishoteilla ja lyhyen toimistosäädön jälkeen päätin naatiskella arskasta kävellen Kansallismuseon hoteisiin.

The cafe in the National Museum of Finland has a very decent home cooked buffet for lunch, with good choices for vegetarians also.

Some of the other museum restaurants in Helsinki are Cafe Huvila, Cafe Kiasma and El Fant.

Tarjolla on siis kotiruokabuffa (12,50e), salaatilla ja sopalla (10,30e / 11e kotiruoka + salaatti) Kansallismuseon kellarissa (kellarihumppa!).

Tänään tarjolla oli: Kuminalla maustettu juuressosekeitto, salaattibaari (tomaatti, kurkku, salaattisekoitus, marinoituja oliiveja, artisokan sydämiä, kaaliraaste, viininlehtikääryleitä, mozzarellapalloja ja siemeniä yms), paahdettua kampelaa ja katkarapuhöystöä, tofu-härkäpapuhässäkkää sekä tuoretta leipää + levitteet. Tilaus ja maksu hoidettiin kassalle tullessa, pelit ja rensselit löytyvät buffasta.

Alkuun tuli vedettyä soppa ja leipää. Tuore ruisleipä kyllä rokkaa ja tässä oli vielä kivan rapsakka reunus. Keitto oli paksu ja tyydyttävä, tosin kumina jäi vähän altavastaajaksi makupuolella.

Pääruoka tulikin sitten kasattua lautaselle ruotsinlaiva-metodilla. Salaatin komponentit olivat mainioita, kaaliraaste kivan kirpsakkaa, oliivit hyvin marinoituja. Sitrusvinaigrette sitoi salden hyvin yhteen ja toimi myös kalan kaverina.

Bonuspisteitä kuorellisista katkaravuista, vaikka olikin vähän työläämpää syötävää. Kampela oli myös hienosti duunattu, kala oli pysynyt mehukkaana vaikka lämpöhauteesta sen nostinkin. Tomaattinen höyste toi mukaan sopivasti happoa. Keitetyt perunatkin olivat esimerkillisiä, eikä sellaisia jänniä kumipottuja, mihin joskus törmää.

Oikein toimiva kotiruokabuffa, kannattaa käydä testaamassa, jos on vaikka museoon menossa. Ja se museo on tosiaan remontin jälkeen todella hieno, tuli vähän se Luonnontieteellisen kaunis kuratointi mieleen.

Sisustus on ainakin takahuoneessa tällainen toimistomainen auditorio (mikä tämä tila lieneekin), jota on vähän yritetty keventää kauniilla kukka-asetelmilla. Itse kahvilan puoli on snadisti romanttisempi, mutta myös melko kovan trafiikin alla näin lounasaikaan.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli useampiakin juttuja ja listasta huolimatta buffassa oli suoraan lämmin ruoka tarjolla.

Ps. Tämä oli numero #833, vielä on ihan realistinen mahdollisuus yl(et)tää tuohon 850 raflaan. Ja eilinen arviointi niistä aasialaisista buffista meni hieman vinoon, kävelin tänään Fennia-korttelin läpi/ympäri ja siellä rasvamontussa on City China (vai China City?) ja FLQ. Mutta en ehkä niitä jaksa enää tässä vaiheessa. Say Cheese -raflaa en spotannut, vaikka teoriassa olisi pitänyt. Mielestäni siinä kohtaa oli Aussie Bar.

Pps. Lounaskävelyllä tuli bongattua sekin, että Bravuria-ravintolaa ei enää ole olemassa. Mutta Coconut Street – the restaurant that would not die – on avattu jälleen, tällä kertaa osoitteessa Mariankatu 23.

Ppps. Tylypahka spotattu!

Pppps. Pääkirjasto (vai mikälie Lastu tms) valmistuu hyvällä vauhdilla.

P^ns. Laitoin uuden sivun saitille: Suljetut ravintolat. Pääsee fiilistelemään entisiä meininkejä. Ei ole eksakti tai täydellinen, caveat emptor jne.

Ja vielä sokerina pohjalla, jotenkin silmää miellyttävä artikkeli Ben Affleckista.

URL www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo/museoravintola
Puhelin 040-1597679
Osoite Mannerheimintie 34, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.