Lo Stretto

Maanantai tuli yllättäen eteen, jättäen jälkeensä hienot pulkkamäki-reissut ja muut viikonlopun riennot. R tuli lounaalle, joten valkkasin raflan listalta, joka mahtuu nykyään post-it lapun nurkkaan ja päädyin Citycenteriin avattuun ravintolasikermään ja siellä sijaitsevaan Lo Stretto -italialaiseen. Muutenkin oli vähän paperihommia hoidettavana ja AnyList-kauppalistalla oli roikkunut jo kuukauden verran fleur de selsuolapurkki, jota ei vaan löydy enää mistään.

S- ja K-ryhmä ovat molemmat tiputtaneet täsmälleen samalla hetkellä suolankukan listoiltaan, molemmista löytyy vaan jotain epämääräistä “sormisuolaa”. Onneksi reissu Stokkan herkkuun ratkaisi tilanteen, täältä SOK ei ole vielä tappanut tuota SKU:ta.

A decent Italian restaurant in the heart of the city.

The area has quite a few restaurants, such as Döner Harju City, Viikinkiravintola Harald and Cacik.

Italialaista siis ja tarjolla on lounaaksi (10e) alkusalaattipöytä (salaattisekoitus, marinoituja chiliviipaleita, papuja, tonnikala-pastasalaatti, jotain raastetta, kastiketta sekä leipää), lautasannos ja jälkkäri (suklaakuorrutteisia tuulihattuja tms ja jotain etäisesti porkkanakakun kaltaista #laputoiskiva) kahvilla/teellä. Lautasannoksissa löytyi: Kinkkutortellinit pekoni-herne-tomaatti-kermakastikkeella, paistettua maksaa punasipuli-valkoviinikastikkeella ja kermaperunoilla, pinaatti-ricottatäytteisiä lettuja, tonnikalapizzaa sekä kinkku-herkkusieni-katkis-paprikapizzaa. R ottin letut ja minä sen maksan. Tilaus hoidettiin pöydässä, maksu pöydässä tai tiskillä.

Alkuun nykäisty salaatti oli bueno, vähän variaatiota normaaliin buffasalaattiin ja kivat komponentit. Itse pidin ronskin kokoisista sipulipalasista ja aavistuksen tulisista chileistä. Leipä oli tuoretta ja sopivan sitkoista.

Pääruoka tuli niin vauhdikkaasti ettei tosikaan, salaatit oli alle puolivälin kun piti alkaa jo leikkaa lihaa. Punasipuli-valkoviinihöyste oli aika jees, tosin pääasiassa valkoviinin makuinen, mutta sopi tähän yhteyteen. Maksa oli ohut ja paikoitellen pinkin oloinen ihan keskeltä, mutta oli tämä ehkä vähän mennyt yli sen mitä tarvitsisi. Toki tämä on makuasia, mutta minusta maksan maku kärsii jos sen iskee liian kypsäksi.

Vähän meni myös jyystämiseksi joistain kohtia. Mutta pääosin ok. Kermaperunoissa oli tunnistettavan verran valkosipulia, mikä toki sopii tähän mainiosti, mutta jotenkin tämä kaipasi ehkä mielestäni vähän keveyttä. Tietty siitä valkkarista tuli snadisti happoa mukaan, mutta silti. Paistettu munakoiso ja kevätkurpitse olivan ihan ook, vaikka jäivät lautasella altavastaajiksi.

R tykkäsi letuista, pinaatti ja ricotta ovat oiva kombo, muutenkin hän diggailee valkokastikkeista jne. Itsekin sain haarukallisen maistaa ja tuollainen täyteläinen, runsaan oloinen setti. Voi olla, että itsellä oli vähän kapea otanta, mutta olisin kaivannut tuohonkin jotain kevennystä ja rapsakkuutta. Hyvin kuitenkin maistui hänelle.

Jälkkärien kuuluminen lounaaseen on positiivista, itse en pystynyt siihen suklaajuttuun, mutta kuulemma oli hyvää. Tuo oma kakun tms viipale oli kahvin kanssa hyvä, makea lopetus lounaalle. Tämä oli aika kiva, joskin snadisti raskaamman puoleinen, lounas ja passelilla hinnalla. Kannattaa käydä tsekkaamassa, jos etelän hetelmät kiinnostaa.

Sisustus on uutuuttaan kiiltelevä ja aika geneerisen oloinen, poislukien jännittäviä miespatsaita, jotka reunustavat sisääntuloväylää. Kyllä tässä istuskeli, tilaa oli hyvin, mutta onhan tällainen ostoskeskusrafla aina vähän ruuhkaisen oloinen. Toisaalta hyvä, että löytyy asiakasvirtaa, lokaatiohan näillä on ihan mahtava.

Asiakaspalvelu oli rempseää ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli tänään ricottajuustoa. Lasten kanssa sinänsä voisi kuvitella tulevansa, tilaa löytyy ja listalla on pizzaa. En tosin bongannut syöttötuoleja, mutta eikös niitä löydy kaikkialta? Alkaa olla omalta osalta sellainen elämänvaihe ohi.

Ps. En tiedä johtuuko alkaneesta viikosta vai mistä, mutta tällä kertaa kuvat onnistuivat tavallistakin heikommin, todennäköisesti syy löytyy kuitenkin rankasta lumisateesta ja auringonpilkuista. Ja pahoittelut niille muutamalle ihmiselle mitä en saanut mitenkään rajattua ulos noista kuvista, Citycenter oli kovin ruuhkaisa lounasaikaan. Ravintola Lo Stretton vieressä olikin joku Bangkok9 eikä Beijing8, joten tuolla ei ole käyty. Meni R-listalle.

URL Lo Stretto
Puhelin 010-3391960
Osoite Kaivokatu 8, Helsinki

2 thoughts on “Lo Stretto”

  1. Tuon Bangkok9:n omistaja näyttää pikaisen googlettelun perusteella olevan Orchidin (entinen ainakin, mutta ehkä nykyinenkin) omistaja. Kuulostaa mielenkiintoiselta, tietäen Orchidin tason.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.