Kabuki

image

Legendaarinen Kabuki sai kunnian päättää itämaisen teemaviikon. Tätähän nykyään pitää alkuperäisen ravintoloitsijan tytär ja näemmä suosio on edelleen kova kun osa lounaspöydistäkin oli varattu ja puhelimeen jouduttiin vastaamaan ravintolan olevan täynnä viikonloppuna. Paikkahan on yksi vanhimmista stadin japanilaisista ravintoloista. Itsekin olen täällä ensimmäistä kertaa maistanut sushia ja muuta japanilaista herkkua. Tosin siitä nyt on jo melkoisen pitkä aika. Ilmeisesti ei kovinkaan usein vaihtuvalla lounaslistalla on tarjolla: Shake no shoyuaki eli Paistettua lohta soijakastikkeessa, misokeitto ja riisiä (10,50e); Katsuton eli Friteerattua porsaanlihaa, kananmunaa, sipulia riisipetillä, misokeitto (10,50e); Torikatsu eli Friteerattua broileria, misokeitto ja riisiä (10e); Nigiri sushisetti misolla: 2 ebi, 2 lohi , 2 surimi ja 3 kappamaki ja 3 shakemaki (12e); Vege (!) nigiri sushisetti: 2 inari, 2 wakame, 2 avokado ja 6 kappamaki (12e); Yakiniku eli Paistettua naudanfilettä, misokeitto ja riisiä (14,90e); Ume bento eli Tamagokakkua, paistettua lohta, friteerattua broilerinpaloja, misokeitto ja riisiä (14,50e); Matsu sashimi & yakiniku eli Sashimi: 3 lohi, 3  makrillia sekä yakiniku, misokeitto ja riisiä (16,50e); Musashi sashimi & ebi-furai eli Sashimi: 3 lohi, 3 makrillia ja friteerattua jättiravunpyrstöä, kalaa, mustekalaa (16,50e); Matsu #2 sashimi with tuna & yakiniku eli Sashimi: 3 lohi, 3 makrillia, 3 tonnikalaa & yakiniku, misokeitto ja riisiä (19,50e); Musashi #2 sashimi with tuna & ebi-furai eli Sashimi: 3 lohi, 3 makrillia, 3 tonnikalaa, ebi-furai (katkisfrittiä), misokeitto ja riisiä (19,50e). Itse valitsin benton, kun halusin verrata eiliseen Domon kokemukseen. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, eli ihan aitoa ravintolatunnelmaa, jota voi myös kohottaa varaamalla (lounaalle voi varata pöydän) kahdesta tatamilla sijaitsevasta pöydästä paikat.

image

Alkuun tuli misokeitto joka oli aika tavallisen makuinen, tofua myöten. Pidin kuitenkin kevätsipulista, joka toi hieman rapsakkaa tekstuuria. Pääruoan saapuessa täytyy sanoa, että petyin aika paljon ulkoasuun. Verrattuna Domon vastaavaan settiin, tämä oli melkoisen intohimoton asetelma, mutta kuitenkin hieman parempi kuin Sakuran bento. Makumaailma noudatti ulkoasun linjaa, lohi oli ihan ok paistettu (tai tarkemmin ottaen varmaankin upporasvassa käytetty), mutta ei mitenkään erityisemmin maustettu. Tamago oli ihan kohtuullista sekin, mutta on parempaakin maistettu. Mutta ne kanat.. voi sentään. Kuivia käkkänöitä nihkeällä kuorella ja mitättömällä maustamisella. Eikä mitään kastiketta. Alla oli sitruunan pala ja köntsä jäävuorisalaattia. Ei tämän annoksen jutut olleet pahoja, mutta ei ne mitenkään erityisen hyviäkään olleet. Tällä hintatasolla saa paljon parempaa muualta. Kovasti on taso laskenut entisestä, harmi sinänsä. Voi olla, että sushit on ihan jees, mutta ei pidä laittaa listalle sellaista mitä ei oikein osaa tehdä.

image

Sisustus on hauskan persoonallinen ja siistimpi nykyään kuin mitä muistelin vanhasta. Ehkä jonkun verran roipetta poisteltu seiniltä. Täällä on ihan hyvä viba ja ehdottomasti japanilaisimman oloinen stadin ravintoloista. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvisruokaakin löytyi vegesushin muodossa. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, mutta paremman kattauksen samalla hintaa saa muualta.

URL http://www.kabuki.fi/
Puhelin 09-6949446
Osoite Lapinlahdenkatu 12, Helsinki

 

Kabuki on 13.2.2015 rated 1.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.