Jing Cheng

image

Ja taas kiirettä pitää, joten piti käydä heittää pikakeikka johonkin. Kosteahko takatalvi aiheutti pienen sekoilun määränpään kanssa, mutta sitten muistin herra T:n ja neiti T:n luona brunssilla mainitun kiinalaisen. Tämä Hesperian Esplanadin reunalla sijaitseva Jing Cheng on tullut bongattua muutamilla keikoilla täällä päin ja koska teki muutenkin mieli jotain tämän kaltaista safkaa, niin hyökkäsin kybän sporalla mestoille heti kun ravintola aukesi lounaalle.

A quite good Chinese neighborhood restaurant offering tasty dishes and friendly on the wallet lunch.

For other such restaurants, check out Nanking and Chengdu or the excellent Dong Bei Hu.

image

Paikka tarjoaa näemmä lautasannoksia alkupalalla, oletettavasti vaihtuvalla listalla, kuten näissä on tapana. Webskaa ei ole, ja seinilläkin näytti olevan heikosti indikaattoreita viikon listasta. Tänään oli tarjolla alkuun Szechuen keitto ja lautasannoksia: Häränlihaa chop suey (9e), friteerattua kanaa hapanimeläkastikkeessa (8,20e), kanaa chilikastikkeessa (8,20e), porsaanlihaa ja papua (8,50e), paistettua riisiä ja kanaa (8,20e) sekä vihannes chop suey (7,80e). Tilaus hoidetaan tiskille ja maksu lähtiessä (voi varmaan hoitaa tullessakin).

image

Haarukka ja servietti löytyy valmiiksi katettuna pöydässä, jännittävänä yksityiskohtana täytyy mainita, ettei veitsiä ollut jaossa tai tikkujakaan. Eikä pöydissä (tai missään) näkynyt myöskään niin tyypillisiä chilikastikepurnukoita. Soijaa sentään oli Kikkomanin astioissa, mutta ei ollut muuten Kikkomanin soijaa, vaan jotain reilusti paksumpaa. Itselle osui tuo häränliha.

image

Alkuun napsahti se soppa ja tämä todella nopeasti ilmestynyt soppakulho oli täynnä ihanan lämmintä (ks. takatalvi), hieman hapanta keittoa. Tämä oli oikein hyvä keitto, aavistuksen (mutta ei liikaa) suurustettu ja täynnä maukkaita sattumia ja sopivasti tosiaan sitä hapokkuutta. Ei tätä tosin ehtinyt syödä loppuun kun pääruoka saapuikin jo.

image

Iso lautasellinen kastiketta ja isohko kuppi riisiä, joka oli hyvin keitettyä. Kastike oli oikein hyvää, selkeät ja raikkaat maut sekä hyvät tekstuurit. Liha oli murisevan mehukasta ja kastike oli hyvin maustettua. Kasvikset oli jätetty hieman napakaksi ja kaikki komponentit oli selvästi tunnistettavissa kastikkeesta. Tämä oli yllättävän tasokas lounas tällaiseksi korttelikiinalaiseksi ja suosittelen kokeilemaan jos olet huudeilla. Miksi muuten ei nykyään juurikaan tule niitä lämpölevyjä enää näiden kastikelautasten alle? Ennen ne oli niin normisettiä tällaisissa paikoissa.

image

Sisustus oli ajan patinoima, mutta oikein siisti ja sopivasti koristeltu. Ihan mielellään täällä lounasti rauhallisen musiikin saattelemana. Kovasti ovi kävi ja kantikset hakivat ruokaa mukaan ja muutama jäi raflaankin syömään.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli niitä paistettuja kasviksia ja tämän kokemuksen perusteella sanoisin että ihan mielellään niitäkin varamasti söisi. Lasten kanssa voisi teoriassa tullakin, ruoka varmaan maistuisi, tosin en suoraan bongannut syöttötuoleja tms. Hyvä kiinalainen, oli ilo käydä täällä.

image

Ps. Tihkusta huolimatta oli pakko ikuistaa komea Risto Rytin patsas. Täällä tuli jotenkin miellyttävän urbaani tunnelma, kun jengi kirmasi toimissaan ympäriinsä ja ympärillä oli hyvä sekoitus autoja, luontoa, kerrostaloja ja ihmisiä. Ja silti kivan avaraa tuon puistikon takia.

image

URL www.eat.fi/en/helsinki/kiinalainen-ravintola-jing-cheng
Puhelin 09-442189
Osoite Eteläinen Hesperiankatu 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.