Egg

Jei, uusi viikko ja Vanhojen Setien tanssien jälkeen oli vähän sellanen olo, että voisi vetää jotain vähemmän raskasta settiä. Ilmakin oli mitä parhain pienelle lounaskävelylle ja olinkin ovelasti laittanut perjantailta siirtyneen Egg-ravintolakäynnin tämän päivän kalenterivaraukseksi. Tästä intoutuneena lähdin rehaamaan pitkin Aleksia, kohti Skattan Kanavanrantaa, johon on lähiaikoina auennut useampikin kiintoisa rafla.

A new restaurant offering egg based dishes, the food was delicious and the flavor parings showed the excellent skills of the restaurateurs.

Other restaurants in Katajannokka are Wellamo, Bellevue and Linnankellari.

Egg tarjoilee kananmunia erinäköisissä kokoonpanoissa. Pääasiallinen myyntiartikkeli on kolmen munan munakas (10,30e), joko: Lihalla (possua), kalalla (loimulohta), kasviksella (cheddar + kvinoa) sekä vegaanina (tässä ei luonnollisestikaan ole kananmunaa). Listalta löytyy muutakin, kuten Shakshuka kahdelle (19,50e) ja toastia yms. Itselle valikoitui munakas lihalla, kun kvinoa ei houkutellut, eikä tehnyt nyt mieli lohtakaan. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa, ruoka tuodaan pöytään.

Annos saapui hetken kuluttua, tämä kuitenkin veivataan melko alkutekijöistään kasaan tilauksesta. Hieman munaa muistuttava lautanen piti sisällään rieskan oloista leipää, jotain jännää levitettä, iduista häsätyn salaatin sekä sen munakkaan. Ja voi että oli muuten herkullinen munakas! Tässä oli jumpattu mukaan niin hyviä makukomboja, että yritin ihan tosissaan vetää koko setin naamaan, mutta annos oli sen verran kookas, että ihan viimeisiä muruja en jaksanut.

Anismajoneesi toimi kuin häkä ja pikkelöidyt punasipulit olivat todella makoisia, antaen sopivan pientä terää annokseen. Leipä ja levitekin maistuivat mahtavalle, kuten myös se joku tosi loistava itujen salaattikastike. Erinomainen suoritus ja vielä näin hyvään hintaan, aivan ehdottomasti kannattaa käydä testaamassa.

Sisustus on mukavan ilmava ja modernin oloinen, tosin ne vanereista väsätyt “sohvat” varmaankin jakavat mielipiteitä. Musiikista lähtien ravintola on kuitenkin kivan leikkisän ja nuorekkaan oloinen. Täällä oli oikein miellyttävää asioida. Tosin se hauska lautanen oli hieman epäyhteensopiva aseiden kanssa, jotka luistelivat lautasella miten sattuu.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli vege”munakas”, suosittelen koestamaan, onpahan ainakin vähän erilaista. Lasten kanssa voisi hyvinkin tulla käymään, löytyi jotain leluja syöttötuolien lisäksi ja tilaa löytyy yms.

URL www.reggstaurant.com
Puhelin
Osoite Kanavanranta 7 b 3, Helsinki

2 thoughts on “Egg”

  1. Hienoa, että pääsit käymään täällä näin tuoreeltaan, juuri luin tästä lehdestä. Ehdottomesti pitää kokeilla.

    1. Kiitos! Oli tosiaankin kokeilun arvoinen. Juuri sellainen rafla missä kävisi mielellään usein lounaalla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.