Ooh La Laa

Suurella kohkaamisella avatut Stokkan katutason uudet raflat sisältävät mm. Alex Niemisen et al. Oh La Laa salaattibaarin. Jos herra Nieminen on tosiaan todennut, että “Suomessa ei saa hyvää lounas- ja ravintolasalaattia“, niin I beg to differ. Toki hän on mainosmies ja näin ollen taipuvainen superlatiivien täyttämään hubrikseen, mutta silti.

On esim. Pupun salaatit oikein hyviä, ainakin minun mielestäni. Mutta koska tänään oli toinenkin ruokailu odottamassa tuossa nurkan takana, niin päätin vetää lounaan säästöliekillä ja oletin kovasti, että nämä toimisivat siihen tarkoitukseen mainiosti.

A quick salad or sandwich to go or for eating at the shared coffee tables, this salad bar has an all vegetarian menu.

For more food at Stockmann, go see Biáng, F8 and Stockmann Meals.

Tarjolla on leipiä (6,90e – 8,90e), snacksejä (3,50e) sekä salaatteja (12,90e). Lista on pitkä ja hyvin dokumentoitu webskassa, joten en ala sen enempää sitä tähän tabuloimaan, paitsi parin esimerkin muodossa: Edamame Omelette Toast eli paahtis edamame omeletilla ja pinaatti-paprika-majoneesi -täytteillä sekä Spicy Korean Tofu & Noodles eli tofu-bataattinuudeli-pinaatti-edamame-korianteri-kurkku-porkkanasalaatti.

Otin tuon korean salaatin ja valitsin kastikkeista (veriappelsiinivinegrette, ???, chili-cashew, korealainen soija-chili, chimichurri ranch, sriracha-tzatziki, pesto sekä parmesan) suositellun korealaisen soija-chilikastikeen. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, safka tuodaan pöytään.

Ja se tulikin aika vikkelään, tiskin takana häärinyt kohtelias nuori mies ei ollut aikaillut salaatin väsäilyssä. Salde oli kivan värikäs ja houkuttelevan oloinen, kun kastike oli pyöräytetty oikein kunnolla kattamaan kaikki komponentit. Kokonaisuus tuntui harkitulta, tässä oli hyvä kokoelma eri tekstuureita ja makuja, erityisesti jäi mieleen ne vängät perunanuudelit, jotka antoivat kivaa puruvastusta, jos ei kauheasti makua.

Edamame-pavut ja pinaatti pelasivat hyvin, kuten myös pieneksi nopaksi duunattu kurkku. Kaikki oli sitä kuuluisaa korealaista “bite sized pieces“, tosin tofu oli osittain vähän isompaan suuhun suunniteltua kokoa. Ja valitettavasti siinä tofussa, kuten ei myöskään siinä kastikkeessa, ollut tietoakaan mistään tulisesta tai edes mausteisesta. Muutenkin tämän “pääkomponentin” maustaminen oli kateissa ja rakenne sellainen oudon rakeinen, mikä ei kohdannut omaa haarukkaa sopivassa kulmassa.

Makumaailman osalta tämä salaatti osui kategoriaan “makea-seesami”, mikä sinänsä toimii ihan jees, mutta pettymys oli käsin kosketeltavaa, kun odotin jotain muuta. Mutta ihan hyvä lounas, pääsi melkein samoille tasoille Pupun herkkujen kanssa, jossa jouduin myös pettymään tuohon “tulisuuteen”. Kannattaa käydä tsekkaamassa, jos kaipaa jotain nopeaa ja kevyttä.

Sisustus on käytännössä Espresso Housen, koska pöydät ovat jaettu heidän kanssaan. Ja se on kiva, tällainen uusvanha, faux-kolonialistinen kirjasto systeemi, josta itse pidän. Toki tässä istuskellaan tavaratalon käytävällä, mutta sellaista se elämä välillä on. Ikkunoista oli kiva seurata Keskuskadun keväistä menoa ja meininkiä, samalla kun mussutteli kulhoa tyhjäksi.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli koko menu, tosin osassa on juustoa (haittakse?), mutta osa oli myös vegaanisia. Lasten kanssa voisi pysähtyäkin, tosin heille ottaisin todennäköisemmin sieltä kahvilan puolelta jonkun sämpylän.

Ps. Anton & Anton on avannut Lasipalatsiin jonkun kiskan, josta saa myös lounaaksi valmiita annoksia. Pitää käydä joku kerta stedaa, kun kaipaa taas kevyempää settiä. Ensi viikko on taas vähän lyhyempi näiden lounaiden osalta, mutta todennäköisesti ainakin jossain keskellä viikkoa tulee tehtyä muutama kirjaus tänne. Hyvää viikonloppua!

Pps. Vähänkö jäi tosta raflan nimestä johtuen soimaan päähän Fu-Ge-Laa. Ko-ko päiväksi. Ja vaan se kertsi. Uuh (la la la la la la lalala la laaa-argh).

URL www.oohlalaa.fi
Puhelin 050-4670972
Osoite Aleksanterinkatu 52, Helsinki
Ooh La Laa on 20.4.2018 rated 1.8 of 5

2 thoughts on “Ooh La Laa”

  1. Nautin suuresti kun tällaiset yleishäsääjät tekee jotain henkeen “tällaista konseptia ei ole ikinä ollut Suomessa”, ja sitten kaatuvat suorilta naama edellä tonttiin kun toteutus on kovin keskinkertainen.

    Jestas toi Rislakin kirjoitustyyli on ärsyttävä, jättäisi ne kursiivit rauhaan.

    1. Luulenpa, ettei kauheasti täysin uusia konsepteja pysty edes kehittelemään. Ei uutta auringon alla jne. Mutta toki uusia tarinoita ja näkökulmia voi aina tuottaa sekä tarjota.

      Itse tykkään noista Rislakin teksteistä, niissä on enemmän ajatusta takana kuin perus spooffeissa puffeissa (piti sanomani :-), mitä suurin osa julkaisuista tuntuu olevan täynnä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.