Dhaulagiri

Tooorjantaai! Woop woop \o/ Ja vielä pitkä viikonloppu edessä! Illalla kaiken lisäksi R:n kanssa ulos. Jei! Mutta koska illalliseen oli vielä pitkä aika, niin lounasaikaan täytyi yrittää optimoida ja valitsinkin tämän takia buffan. Viimeisen nepalilaisen, jonka olen nostanut prio-listalle (Villa Nepal et co. vielä kummittelevat pitkällä listalla, mutta katsotaan). Tähän rooliin oli osunut Pasilan nurkilla sijaitseva Dhaulagiri, joka sijaitsee itselle merkityksellisen parkkipaikan läheisyydessä.

Tästä on kuljettu useampaan otteeseen, viimeisin kerta taisi olla yhden tietojärjestelmän pitchaaminen, siitäkin on tosin jo yli kymmenen vuotta. Nythän tuohon viereen on rakenteilla sen verran kolossaalinen systeemi, ettei mitään rajaa. Sen ison kuopan ne ovat saaneet jo täytettyä rakenteillaan, mielenkiintoista nähdä valmis toteutus sitten joskus.

A fair Nepalese buffet next to the (currently) huge construction site that will be the Mall Of Tripla.

Other Nepalese buffets in Helsinki are Lumbini, Mero-Himal and Lali Gurans.

Nepalilainen buffa (10e) siis, joita ei ihan hirveästi Stadista löydy (Lumbini, Mero-Himal, ja Lali Gurans tulee mieleen, muut taitaa olla intialaisia, tosin täytyy myöntää, etten oikein osaa sanoa suurta eroa nepalilaisen ja intialaisen safkan välillä).

Tänään oli päivittäin vaihtuvalla listalla tarjolla: Sabji pakouda eli linssijauholla kuorrutettua ja friteerattua talon kasviksia, matar paneer eli tuorejuustoa ja herneitä valkosipuli-inkivääri-kermakastikkeessa, tofu masala eli tofua ja paprikaa tomaatti-sipuli-chili soija-masalakastikkeessa, kukhura saslik eli yrtti-jogurttimarinoituja ja tandoori-uunissa grillattuja kanafileepaloja mausteisessa tomaatti-sipuli-curry kermakastikkeessa, khasi kebab chilly eli tandooriuunissa paistettuja lampaan jauhelihapaloja tulisessa inkivääri-tomaatti-paprika-sipuli-soija-chilikastikkeessa, salaattibaari (marinoitu kaaliraaste, pikkelöidyt sipulit, ananasta, jäävuorisalaattia, kikherne-kesäkurpitsasötkötys, virheitä oliiveja, porkkanaraaste, raita, minttukastike sekä chilisoossi), riisiä paahdetulla sipulilla, naan-leipää sekä mango lassi.

Lisäksi löytyy myös päivän erikoinen (12,90e), joka tänään oli: Paneer koseli eli leipäjuustoa tomaatti-voi-kermakastikkeessa. Otin buffan, tottakai. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa.

Alkuun nyitty salaatti oli aika jees, marinoitua kaaliraastetta ja pikkelöityä sipulia, nämä toimivat mainiosti. Varsinkin kun se naan-leipä tuli uunituoreena buffaan ja oli ilmavan rapsakkaa. Leivällä noukittu raita oli hyvin mielenkiintoinen maultaan, jopa hieman “lihaisa”, jos sellaista sanaa voi käyttää kuvaamaan tällaista.

Mutta siis hyvää, omalla, hyvin persoonallisella tavallaan. Minttukastike oli myöskin hyvää, vaikkakaan ei erityisen minttuista. Maittava aloitus ja kiva kun oli sitä hyvin maustettua sipulia.

Pääruokana toimineet kastikkeet täytyikin sitten tietysti änkeä kaikki samalle lautaselle, mitä hankaloitti se, että käytössä oli juksinkertainen peltilautanen, ilman jakoja. Buffassa oli onneksi pikkukuppeja, joita utilisoin raidan ja minttukastikkeen osalta.

Kasvisversiot eivät juuri hurmanneet, eikä se tympeän oloinen chilisoossi kauheasti jeesannut. Mutta kanan kastike oli täyteläisen herkullista, joka auttoikin aavistuksen kuivakan kanan kanssa. Fritatut meiningit näyttivät kivoilta laareissaan, mutta valitettavasti olivat ehtineet jo viilentyä ja kadottaa kaiken rapeutensa. Ihan kohtuullisen makuisia kuitenkin.

Lammas otti kärkipaikan lautasella, lihapullan viipaleet olivat hyvin maustettuja ja sopivalla tekstuurilla valmistettuja. Soossi oli saanut myös sellaisen kivan pienen poltteen mukaan, mikä sopii mielestäni villapäille mahtavasti. Tätä kun vielä dippaili siihen minttukastikkeeseen, niin kyllä oli hyvää.

Ja jälkkäriäkin oli, mango lassi oli oikein onnistunut. Kahvia ja nepalilaista teetäkin olisi ollut, ei vaan tehnyt mieli. Ihan onnistunut buffa ja vielä kohtuuhintainen sellainen. Kannattaa käydä tsekkaamassa jos olet täällä päin liikenteessä.

Sisustus noudattaa nepalilaisen ravintolan oppikirjaa täsmällisesti, tosin vuoritaulujen tilalla oli vähän hengellisempää ikonografiaa, tiskiltä löytyi myös asiaankuuluvaa kirjallisuutta.

Mutta siis loossit löytyi ja taustamusiikki oli sen mukaista. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli juttuja, mutta ei ehkä niin mielenkiintoisia kuin ne lihavaihtoehdot.

Ps. Pitäkää silmällä pääsiäispupuja, tai -kukkoja, niinkuin R. aina vänkää vastaan. Hyvää pääsiäistä!

Pps. Rautatieasemalla oli kiintoisa valokuvanäyttely tärkeästä aiheesta.

URL www.dhaulagiri.fi
Puhelin 09-8776674
Osoite Pasilankatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.