Starter

Twitteristä havaittu rafla Marian sairaalassa on materialisoitunut lopulta kokeiltavaan muotoon. Loop-käynnin yhteydessä tästä oli jo jotain huhupuheita, mutta nyt löyty lounaslistakin jne. Suoraan vaan kokeilemaan, olen mielestäni kerran käynyt täällä jopa päivystyksessäkin asiakkaana.

Se ei ollut mikään ylpein hetki elämästä, mutta hengissä ollaan, noin pääpiirteittäin. Nythän täällä on jotain startup-sekoilua sun muuta “pöhinää“. R. tuli lounaalle ja hyppäsin kyytiin Ruohiksen metrolta.

A startup hub founded in an abandoned hospital, the restaurant feeding the startupees was excellent. The tempura batter on the fish was light and the pea purée delicious.

Other restaurants in the area are Cafe+, Zio Pepe and Halikarnas.

Tarjolla on lautasannoksia (12e, perjantaisin 15e purilainen), sekä alkuun leipää ja salaattibaari (salaattisekoitus, punasipuli-kaalisötkötys, munakoiso-itusalaattia, keitettyjä kananmunia, punajuuri-suolaheinä-viinirypälesalaatti, focaccian oloista leipää, voita sekä savukalalevitettä).

Tänään tarjolla oli: Kala tempuraa hernepyreellä & teriyaki-kastikkeella sekä Pak choita inkiväärillä & tofu-tahnalla. Itselle osui tuo tofu ja R:lle kala. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, lautaset tuodaan pöytään.

Alkusalaatti oli todella hyvä! Hieman kimchin oloinen kaalisötkötys maistui jopa niin hyvälle, että piti hakea lisää pak choin kylkeen. Munakoiso-itusysteemi oli sekin onnistunut, salaattisekoitus rapsakan tuoretta ja kananmuna hauskasti maustettu soijalla tms.

Savukalatahnakin maistui minulle ja voi oli hieman vaahdotetun oloista. Ja se leipä! Aivan upean ihana leipä, todella reilulla kuorella jota sai murtaa hampailla ja ilmavan maittava sitko. Tätäkin oli pakko hakea lisää.

Pääruoka saapui kohtuullisen vikkelään, vaikka mesta oli jo 11:31 lähes täyteen ammuttu (epäilen tästä, että oikeasti avautuu hieman aiemmin kuin ilmoitettu 11:30). Pak choi -annos oli maittava, juuri sellainen seesamiöljyn, soijan, inkiväärin sekä makean sekoitus, mitä arvelinkin tuosta listasta.

Ainoa mikä tässä vähän nyppi oli se, että tuota kastiketta oli verrattain paljon siellä pohjalla ja tähän olisi melkein pitänyt ottaa lusikka mukaan, tosin nyt tuli noukittua viimeisiä rippeitä sillä herkullisella leivällä. Pak choi oli esimerkillisesti keitetty, juuri sopivan kypsä, mutta kuitenkin napakka.

Kala-annos oli kuitenkin se kauniimpi näistä kahdesta. Keveän eteerinen panerointi ja hienosti kypsyys saatu tälle tuskalle. Viereen oli ladattu mainiosti marinoitua fenkolia ja alle täyteläistä hernepyreetä. Yllättävän tasokas annos, olimme molemmat erittäin tyytyväisiä lounaaseen.

Kannattaa ihan ehdottomasti käydä testaamassa, vaikka vähän kauempaakin. Tätä tuli väkisinkin vertailtua maanantain Más-ekskursioon, kun kaksi annosta täällä maksoi about saman verran kuin yksi annos siellä ja silti maut ja setti oli meidän mielestä selkeästi parempi tässä hautausmaan vieressä.

Sisustus on jännä yhdistelmä uutta ja vanhaa. Kovasti löytyy pipopäille sopivaa rekvisiittaa, kuten feikki rotisserie kana pyörimässä putkitelkkarissa, mutta myös (varmaankin?) sairaala-ajan lamppuja yms tavaraa.

Mutta siis jotenkin rennon tyylikäs ja se pöhinäkin näyttäytyi kakofonisena puheensorinana, kun elevator pitchit lentelivät ympäri salia kuin kuvausdronet konsanaan. Muutenkin sellainen hauska sekoitus hipsteriä ja bisnesporukkaa.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle on näemmä joka päivä toinen annosvaihtoehdoista. Lasten kanssa en ehkä erikseen menisi, voi tulla vähän ahdasta jne.

Ps. Yes Yes Yes on tulossa kohta, kuten myös Palace (jei!) oikein huomattavalla no show -maksulla.

Pps. Mai Viet on ilmeisestikin kokenus metamorfoosin Emoi-ravintolaksi. Ja rupesiko kenelläkään muulla soimaan päässä Firestarter tän raflan nimestä?

Ppps. Näemmä emoja löytyy myös startupeista, nuoruuden uho, tuo järkevyyden tuho. Ah. To be young again, and also a robot.

URL www.starterhelsinki.com
Puhelin 040-0214421
Osoite Lapinlahdenkatu 16, Helsinki

4 thoughts on “Starter”

  1. Jees, tää on hyvä paikka, käynyt pari kertaa. Pöhinäosasto myös kohdillaan. Varmaan kaikkien tiloissa toimivien startupien domainit päättyy .io, kuten asiaan nykyään kuuluu.

    1. Jes, sun twitter-feedistä tämä tuli bongattua. Pidettiin kovasti, hyvä mesta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.