SIS. DELI+CAFÉ

image

Crap crap crappity crap. Kovat oli suunnitelmat suunnata Buza-raflaan ja Verkkokauppaan ostoksille (tarvii pari piuhaa himaan), mutta näemmä 9 spora onkin epätarkasti pysäkillä ja oli mennyt jo useita minuutteja sovittua aikaisemmin. Tästä järkytyksestä toivuttuani lähdin seikkailemaan ensin Narinkkatorin (se thaikkugrillitsydeemi oli lomalla) kautta ja sitten Manskulle. Valitettavasti ennen klo 11 auki olevat mestat ovat vähissä, mutta löytyihän se Sis. Deli+Café (ärsyttävästi virallinen nimi on all caps joka tuntuu aina huutamiselta). Paikka tarjoaa valmiiksi pakattuja juttuja, kuten sämpylöitä (olisko ollut jotain 7e luokkaa), salaatteja (11,20e) ja mahdollisesti jotain lämpimiä annoksia (ehkä näitä lämmitetään, en kiinnittänyt huomiota).

A chain of delis that serves food ready to go. Great for picnics or when you are in a hurry, but not much of a delicacy, in spite of the name.

image

Tarjolla on salaatteja: Feta-kvinoasalaatti, Lohi-avokado-kananmunasalaatti, Kanasalaatti teriyaki-nuudelien kera sekä Falafel-couscoussalaatti. Ja sämpylöitä (ainakin webskan mukaan): Spelttisämpylä hummuksella ja marinoiduilla kasviksilla; Täysjyväsämpylä kalkkunalla ja / tai juustolla sekä vihanneksilla; Spelttisämpylä talon pinaattipestolla, kotijuustolla ja paprikasalsalla sekä Ruiskiekko dijon-majoneesilla, kylmäsavulohella ja kananmunalla. Itselle valikoitui tuo Falafel-salaatti, kun ei tehnyt mieli lihaa eikä erityisesti kvinoaa (blech). Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa ja kamat löytyy kylmäkaapista. Leipää saa annokseen tiskin vierestä, jossa oli tummaa ja vaaleaa (johon oli eksynyt jotain kuivattuja hedelmiä tms) sekä voita, hummusta että jotain salsa verden henkistä meininkiä. Aseet, vedet ja rensselit löytyvät leipäpisteestä.

image

Leipä oli ihan ok, perus kaupan meininkiä ja vaalea leipä oli ehtinyt aamiaiselta hieman jo kuivahtaa, tosin ne hedelmä-tms-biitit piristivät vähän tämän makua. Mutta ne levitteet! Voi on hyvää (nuff said), mutta hummus oli oikein kelvollista ja se vihreä sötkötys oli tosi hyvää, diggailin oikein kovasti tästä ja oli pakko hakea vähän lisää leipäsiipaleita näillä kahdella päällysteellä.

Salaatti oli yllättävän hyvä, ottaen huomioon, että tässä syötiin pahvitötsästä. Tämä ei ole mikään ihan iisi saavutus, joten arvostin aineiden epänahistuneisuutta sekä raikkaita makuja ja couscousin suhteellista mehevyttä. Ja se minttujogurttikastike oli erinomaista, tätä oli kiva levitellä liberaalisti salaatin komponenttien sekaan. Falafelit olivat kovia ja kuivia päältä mutta vielä aavistuksen meheviä sisältä ja kohtuullisen makuisia. Couscous oli maustettu varovaisesti ja viininlehtikääryleet olivat ihan perussettiä.

Tämä oli ihan ok – vaikkakin melko suolaisen hintainen – kevyeksi take away -lounaaksi, mutta paikan päällä syötynä tämä ei ollut mikään kovin hehkeä kokemus. Saman henkistä meininkiä ihan toisella suoritustasolla löytyy esim. Levantista ja jos haluaa syödä itsensä ähkyyn, niin voi seikkailla vaikka Istanbul Grilliin.

image

Sisustus on siisti ja askeettisen yksinkertainen, mutta isolla tuotevalikoimalla sisustettu kahvila/deli. Sellainenhan tämä sinänsä lupaakin olevansa, eli sinänsä asiakaslupaus pidetään ihan hyvin. Ihan jees täällä oli istuskella, mutta jotenkin tätä ei ole saatu yhtä viihtyisäksi kuin esim. Kahvi Charlottaa tai Espresso Housea.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Olisi ehkä voinut vinkata marssijärjestyksen heti kärkeen, nyt piti itse paikallistaa aseet jne. Kasvissyöjälle oli useita vaihtoehtoja, mutta jos ei tosiaan ole kiire ja pidä saada meiningit mukaan, niin suosittelisin kyllä jotain muuta vaihtoehtoa. Lasten kanssa ehkä jotkut sämppärit, mutta edelleenkin, viihtyisämpiäkin mestoja löytyy.

image

URL www.sisdeli.fi
Puhelin 010-4229301
Osoite Kalevankatu 4, Helsinki

4 thoughts on “SIS. DELI+CAFÉ”

 1. Jättäisin Buzan testaamisen jonkinlaiseen äärimmäiseen hätätilanteeseen… vaikea keksiä mikä sellainen voisi olla. Oli heikoin lounasbuffa, mitä on aikoihin vastaan tullut.

  Faro Ruoholahdessa on parempi, jos haluaa yhdistää Verkkokauppa.comin ja lounaan.

  Toki sun se Buzakin on joskus käytävä hankkeen nimissä.

  1. Kappas. Pitää joskus käydä skoraamassa toi kun ei ole kova nälkä.

   Faro on tuttu vuosien takaa, mutta tosiaan vuosien, siellä ei ole tullut käytyä pitkään aikaan ja ilmeisesti muuttunut paljonkin.

 2. Säästyit Buzan kokemiselta, oli kuulemma sulkenut ovensa. Good riddance for old rubbish.

  1. Noi voi peeveli. Nyt jäi yksi rafla käymättä. Snacky taisi jäädä myöskin kirjaamatta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.