Mount Everest

20140701-122251-44571280.jpg

Ja sillisalaattiviikko jatkui Rautatientorin Mount Everestillä, eli nepalilaista pukkaa. Ilmeisesti on kesä ja kärpäset kun ravintolat joihin ajattelin mennä olivatkin kiinni. Ensimmäiseksi kävin ihmettelemässä Mesopotamiaa (joka on ollut aikaisemmin hyvä, vähän Meze Pointin kaltainen) ja kun se olikin remontissa, niin kävellessäni kasinon ovista ulos huomasin kirkkaat mainosvalot hotelli Plazan (ex-Pääkonttori) kyljessä mainostamassa jotain mystistä Kitzens (oli kirjoitettu hieman erikoisesti) lounasta, mutta niillähän oli tietysti ovi lukossa, joten antaapi olla (myöhemmin kun tutki listaa, niin tämä olikin sitten melko hintava vaihtoehto). No mutta nepalilaiset ravintolathan ovat tunnetusti niin hyvin auki, että melkein jouluaattonakin voi kuvitella hakevansa murkinaa. Eli sisälle istumaan ja tilausta tekemään.

Homma toimii ihan perusmeiningillä, tilaus katsotaan pöydässä jalustalla seisovalta, numeroidulta listalta ja sitten mennään hakemaan salaattia. Tällä kertaa tarjolla oli Tarkari kofta (8,80e) eli Kasvispyöryköitä kookoskastikkeessa; Chili paneer (9e) eli Chilly Tuorejuustoa paprika-sipuli-chilikastikkeessa; Saag kukhuro (9,30e) eli Kana pinaatti-kermakastikkeessa; Darbari phuraula (9,70e) eli Lampaan jauhelihapyöryköitä, inkivääriä ja tuoretta korianteria kookosmaitokastikkeessa; Fish tikka masala (11,70e) eli Tandoori yrittimarinoitua, merilohta, paprikaa, ja sipulia masalakastikkeessa; Lunch mix (11,90e) eli Kaksi vapaavalintaista annosta edellisistä annoksista; Tuesday’s special (13,90e) eli Tandoorimarinoituja kanan rintapaloja ja lammasta tulisella parilalla, paprikaa, keräkaali, sipulia ja tomaattia.

Itse tilasin Cili paneer annoksen, jonka mukaan tuli linssimuhennos, raita (tai joku sen kaltainen), riisi ja naan-leipä. Alkuun kävin hakemassa salaattia, jossa oli tarjolla maissia, kurkku-paprika sekoitusta, salaattisekoitusta, suolakurkkua, punajuurta ja sipulia (joka erikoisuutena on täällä enemmän oranssia kuin punaista). Ruoka oli ihan hyvää perustasolla menevää nepalilaista. Tulisuutta olisi mielestäni saanut olla enemmän, mutta toisaalta jos olisin jaksanut vängertää (asiakaspaikkoja on niin paljon, että ei meinaa pystyä liikkumaan) itseni lautasen kanssa salaattipöydän luokse, niin sieltä olisi voinut ammentaa tulista chilikastiketta päälle niin paljon kuin sielu sietää. Mutta pelasin tällä(kin) kertaa niillä korteilla mitkä oli jaettu ja suurin osa annoksesta tuli tuhottua (riisiä ei oikein jaksa kaikkea mättää).

Sisustus on sitä mihin on totuttu, eli hassu tiski puukehikolla, tummanpuhuvat kalusteet, vuoritaulut seinillä ja karkkia ja niitä outoja pieniä värillisiä siemenen oloisia kassan vieressä tarjolla. Palvelu oli nopeaa ja asiallista, annoksethan näissä tulevat aina nopeasti vaikka olisi tuhat asiakasta samaan aikaan. Kasvissyöjille on useampaakin vaihtoehtoa tarjolla, kuten näissä tuppaa olemaan. Ja itse ainakin pidän niistä tuorejuusto-pohjaisista annoksista, kuten kasvispyöryköistäkin. Lasten kanssa tällaiseen voi ihan hyvin tulla, jos ei ryysis haittaa. Tosin annoskoot ovat aika reippaita, mutta ainahan sitä voi ottaa dogibägin mukaan, nämä annostyypit vielä kulkeutuvat ja säilyvät tyypillisesti ihan hyvin. Jos joskus ydintalvi hellittää ja al fresco syöminen on taas mahdollista, niin täällä on myös terassi. Se on tottakai Rautatieaseman kovan liikenteen vieressä, mutta kyllä siihenkin jylinään tottuu.

URL www.everestyeti.fi
Puhelin 90-673129
Osoite Vilhonkatu 9, Helsinki

 

One thought on “Mount Everest”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.