Sports Academy

image

Keli oli hieman sateinen ja tänään oli tavallista kiireisempi meno, joten päätin mennä nopeasti vetäisemään jotain ja koska Sports Academy oli kirjaamatta tänne, niin päätin tallustella sinne. Täällä ei sitten kuitenkaan ollut buffettia vaikka jotenkin muistin niin, mutta menin silti sisälle. Kyseessähän on baari urheiluteemalla ja ruoka tarkoittaa lautasannoksia sekä alkuun salaattibaaria. Loppun on kahvi tai tee samaisten alkupalojen vierestä. Tilaus ja maksu hoidetaan sisään tullessa kassalle ja pöytään saa numerolapun mukaan joka paikan erikoisuutena ripustetaan pöydässä olevaan ripustimeen. Päivän lehdet löytyvät kassan vierestä, baaritiskiltä. Tänään oli tarjolla: Tomaattista uunimakkaraa chili-sinappilla ja juuresmuusilla (10e), Revittyä ylikypsää bbq-härkää paprika-sipulipaistoksella ja paahdetuilla juureksilla (10e), Choose-your-own-adventure henkinen lounasburgeri (12,90e) sekä Salaatti halutulla täytteellä joita on ylikypsä härkä, grillattua broiskua, halloumia sekä vuohenjuustoa (10e). Itse valitsin härän juureksilla ja menin ihmettelemään salaattibaaria.

image

Sieltä löytyikin aika perussetti, eli: jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, vesimelonia, punajuurta sekä marinoituja vihreitä (paprikatäytteisiä) oliiveja. Lisäksi oli paria kastiketta ja leipää joko jollain tuorejuustolevitteellä tai sitten margisnapeilla. Tosi laitosmeininkiä heti kärkeen, enkä yhtään ihmettele. Täällä on käyty yhden kerran aikaisemminkin, mikä on se syy miksi en edes harkinnut burgeria (vain Kiilasta saa yhtä heikkoja burgereita). Alkusalaatti ei tosiaan yllättänyt, tomaatit olivat melko raakoja talvitomaatteja ja muutenkin mentiin melko matalalentoa. Paitsi ne oliivit oli hyvin marinoitu, kunnon valkosipuli-yrtti-marinadissa. Pääruoka saapui yllättävänkin nopeasti, ottaen huomioon että ravintolassa oli melko monta seuruetta ennen minua. Annos ei silmiä hivellyt, mutta ei sitä makuakaan ollut eksynyt annokseen. Liha oli ylikypsyydestä huolimatta melko sitkeää ja aika tylsän makuista. Juurekset ja sipuli-paprika-höystö olivat haaleita ja melko mauttomia nekin. Kaikenkaikkiaan tämä oli hyvin innoton lounassetti jossa oikeastaan ainoa hyvä asia olivat ne oliivit. Ja sinänsä tämä oli linjassa sen edellisen kokemuksen kanssa, jolloin saatu ruoka ei ollut sekään mitään erikoista, enkä muuten olisi tänne tullutkaan uudestaan, mutta se edellinen kerta oli ennen blogin aloittamista.

image

Sisustus noudattaa sporttibaarin linjaa henkeen ja vereen. Isot ruudut pyörittävät urheilua ja pienemmät alkoholimainoksia. Mitä tähän nyt sanoisi, paitsi että Forumin O’Learys on ehkä aavistuksen kivempi tällaisista vaihtoehdoista? Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle löytyy Quarn-burgeri tai vuohenjuustosalaatti, mutta älkää menkö tänne. Lastenkaan kanssa en viitsisi välttämättä (tähän) baariin mennä ruokailemaan.

URL http://www.sportsacademy.fi/
Puhelin 010-7664300
Osoite Kaivokatu 8, 00100 Helsinki

 

Sports Academy on 24.2.2015 rated 0.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.