Paulette

image

Pitkä työpäivä ja piti saada kunnon pläjäys safkaa, joten ajattelin käydä tsekkaamassa Pauletten lasagnen(! torstaina voisi mennä koestamaan Il Bucatinon lasagnea, jos jaksaa/ehtii). Tämä ranskalaishenkinen ravintola KOM teatterin kupeessa on ilmeisestikin entinen Four Seasons (mielestäni luin tästä jostain ja tämäkin viittaisi moiseen), jonka salaattia kävin joskus vuosia sitten testaamassa, kun olin Makkaratalossa eräällä asiakkaalla.

Check out this wonderful French bistro with with delicious salads and a great lasagne. The area is also packed with other trendy restaurants, such as El Rey and Lucha Loco, to mention a few.

Lasagne (10e vihreällä salaatilla +3e erikoissalaatista), caesarsalaatti (olisiko nämä ollut jotain 10-12e? Ärsyttävää kun ei ole hinnastoa webskassa, enkä mä kehtaa/jaksa mennä kuvailemaan joka nurkkaa raflasta), tomaatti-vuohenjuustosalaatti, couscoussalaatti, kana-vuohenjuustosalaatti, joku lihapullasalaatti, kananmuna-tonnikala(?)salaatti sekä päivän erikoisuutena lammaspata (jälleen ei hajua hinnasta, mutta veikkaisin ~13e). Niitä salaatteja tuli vielä lisää siihen tiskiin kun olin jo istuskelemassa, joten lista ei ole komprehensiivinen.

image

Omaan annokseen kuului tosiaan se salaatti+kastike ja iso siipale patonkia, oletan että muihin annoksiin tulee jokseenkin sama setti. Kastikkeita oli: Caesar, yrttivinaigrette, aurinkokuivattu tomaattivinaigrette, dijonsinappikastike ja ehkä joku stanu balsamiccovinaigrette tms. Itselle tuli (tietysti) se lasagne ja otin vielä ekstrana tuon tomaatti-vuohenjuustosalaatin yrttikastikkeella. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta saa safkat messiin (ihan kirjaimellisestikin, 10% alennuksen kera). Aseet ja rensselit sekä päivän lehdet löytyvät pöydistä.

Salaatilla aloiteltiin ja täytyy sanoa, että oli hyvää. Mitä niille tomaateille sitten olikaan tehty, niin oli tullu muhevan intensiivinen maku, joka kirpsakoiti kivasti salaattia ja komppasi pyöreää kastiketta. Kokonaisuus oli oikein hyvin toteutettu ja miellyttävän yksinkertainen. Kermainen ja ei liian överi vuohenjuusto viimeisteli kokemuksen. Tätä voisi vedellä ihan sellaisenaan lounaaksi ja oletan, että muutkin salaatit on tehty samalla pieteetillä.

image

Lasagne hyppäsi heti ensi puraisulla Stadin kärkikastiin Rivoletton lasagnen kanssa. Tämä oli todella hyvä lasagne, niin rakenteensa kuin makujensakin osalta. Rapsakka pinta ja selkeinä pysyneet kerrokset kätkivät sisäänsä mehevän ja syvän makuisen lihakastikkeen. Tomaatin pieni puraisu piti happoa pelissä mukana ja herkullinen juustoisuus ja kastike välilevyissä teki tehtävänsä. Tämä oli hyvää ja täyttävää comfort foodia parhaimmillaan ja sopi täydellisesti keväisen viileään keliin. Kannattaa ihan ehdottomasti käydä testaamassa, oli se sitten tätä erinomaista lasagnea tai niitä salaatteja.

Hintakaan ei ollut paha, varsinkin jos tyytyy siihen vihreään salaattiin ja varsinkin kun vertailee esim. Anna22 heikohkoon lasagne+salaatti komboon (12e) on tämä oikein hyvä lounaaksi. Il Bucattin lisäksi pitäisi vielä käydä kirjaamassa Trattoria Corretton lasagne (kävin jätkien “illalla” täällä ja maistoin vierailta lautasilta lasagnea, se oli todella hyvää) sekä Trocadero/Nerone nyt ainakin. Pitää ehkä tehdä joku “lasagne run” raflojen läpi tms. Tai sitten ei.

image

Sisustus on autenttisen oloiseen ranskalaiseen bistrohenkeen väännetty ja baaritiski ison ikkunan edessä tarjosi aitiopaikan verkkaiseen Kapteeninkadun elämään. Täällä oli kiva istuskella lounastamassa, vaikka on niitä mukavampiakin baarijakkaroita tullut vastaan. Keittiöstä kantautuva innokas laulanta radion biisien (mm. Michael Jacksonin Man In The Mirror taisi tulla ainakin, autenttista ranskalaista bistromenoa) mukana toi oman hauskan sävyn muuten hyvin seesteiseen menoon ja meininkiin.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä, toki olisi taas voinut olla joko a) kylttejä (#laputoliskiva) tai b) proaktiivisempaa suhtautumista tarjolla olevien vaihtoehtojen esittelyyn. Kaikki eivät ole kantiksia, vaikka se ehkä näillä kulmilla siltä tuntuukin. Mutta hyvin tosiaan sain safkat ja olin tyytyväinen kokonaisuuteen. Kasvissyöjälle oli niitä salaatteja ja ehkä mahdollisesti(?) vegelasagnea joka ei ollut esillä mutta ollut ainakin joskus listalla, muuten valikoima vaikuttaa lihapainotteiselta. Lasten kanssa voisi harkita tulevan, jos näillä huudeilla pyörisi, lasagnen luulisi kelpaavan ainakin.

Ps. Meni vähän pipariksi se 450 juhliminen, joten pitääpä sitten vetäistä seuraavat 50 plakkariin ja mennä sitten vaikkapa Finnjäveliin tms (tosin sinne pitäisi päästä aiemmin!).

Ja Iso Roballe on tullut joku hieno Natura, johon pitäisi kanssa mennä! Valitettavasti kummatkaan näistä eivät tarjoa lounasta, mikä on harmi. Mutta ehkä taas joulun aikaan ravintoloitsijat heltyvät tähänkin.

Tosi kiva kun tulee näitä laadukkaampiakin ravintoloita, eikä pelkkiä pizzapaikkoja (vaikka kyllä niitäkin tarvitaan), varsinkin kun yhdessä kohtaa tuntui että “kaikki” paremmat paikat pistetään säppiin. Ehkä se oli vaan sitä luovaa tuhoa.

Ja se Cabana de Empanadas lihispaikka Forumissa ei suostu avautumaan, ei sitten millään. Mikäköhän niillä on? Jaa, niiden Instassa olikin, että menee huhtikuulle.

URL www.facebook.com/ravintolapaulette
Puhelin 040-5144848
Osoite Kapteeninkatu 24, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.