Brokadi (Päivällinen)

Tapaaminen herra J:n kanssa ja pääsin ehdottamaan Brokadia, johon olin taannoin tutustunut lounaan merkeissä (kuinkas muuten). Aikaisempi aie Taiteilijan käyntikierroksen yhteydessä tehtävä Dan Dan -nuudelien nauttiminen oli jäänyt vain suunnitelmaksi, koska aika oli sillä kertaa määrittävä tekijä, eikä edes ollut nälkä vielä siihen aikaan kun ajoin raflan ohi.

Tällä kertaa nälkä oli maksimoitu, olin käynyt Koyossa aiemmin (tämä oli siis viime viikon torstaina) ja yrittänyt syödä maltillisesti. Tapasimme hämyisällä parkkipaikalla, johon hän oli kaartanut uuden sähköautonsa, kun sillä tavalla suuntautunut. Lumisen Kalasataman läpi kruisaillessamme pääsimme höpöttämään kuulumisia, mikä piristää aina.

Dinner at the deliciously spicy Chinese restaurants in the outskirts of Helsinki. The trip over here is definitely worth it and the Chinese new year special Sichuan seafood barbaque I had with my friend was truly amazing.

Some of the other Chinese restaurants in Helsinki are Cheng Long, Chengdu and Jing Cheng.

Kiinalaista siis ja iltalista onkin melko kattava otos kaikenlaista herkkua, liitän mukaan muutaman kuvan menuista ja webskastakin löytyy tiedot. Mestassa oli myös kiinalaisen uudenvuoden kunniaksi “barbaque” merenelävistä (joku 30e tms, oli siis “ohi” normaalin menun) ja otettiin se jaettavaksi, kaveri kun ei karvaisia otuksia kaipaa.

Itse oli pakko ottaa vihdoin ja viimein se Dan Dan -nuudelit (12e), sivuun vetäistiin vielä salaattia sichuanin chiliöljyssä (8e) sekä karhun kämmenen muotoinen tofu kiinalaisilla sienillä (15,80e). Ruokaa otettiin liikaa, tosin siitä kyllä varoiteltiin, tämä ei meitä haitannut.

Ja kyllä sitä safkaa sitten tulikin. Ekaksi tuli se nuudeliannos, jossa oli siis possua (mikä on ymmärtääkseni normisetti) ja chiliöljyä jne. Täytyy sanoa, että tämä ei ollut valitettavasti kaiken sen Food Rangerin hehkutuksen arvoista, vaikka ihan hyvä olikin.

Nuudelit olivat sopivan napakoita, liemi oli semimaukasta, ehkä vähän vetistä omaan makuun, ja possu oli lähinnä ravintoarvojensa takia kaverina kulhossa. Chilejä ei tässä juuri näkynyt ja aloin jo miettimään, että olinkohan valinnut kohteen väärin. Toki se edelleenkin upea chiliöljypurkki toimi hienosti annoksen modaukseen, mutta silti.

Äyriäs-yms bbq tuli pöytään seuraavaksi ja yllätti koollaan. Tämä oli tällainen uunipellillinen safkaa ja aivan tajuttoman hyvää heti ensi puraisusta lähtien, palauttaen voimalla uskoni päivälliskohteen valintaani. Tässä oli kaikki kohdallaan, maku oli huumaava, chili ja sichuanin pippuri puskivat esiin, mutta ei liikaa.

Vähän tässä pääsi pyyhkimään hikeä otsalta ja hetkittäin täytyi ottaa taukoa, mutta ei tässä silti ollut tulisuus pääasiassa vaan se uskomattoman hyvin keitetyt komponentit, jotka pyörivät siinä upeassa kastikkeessa.

Tällaista ei ole tullut itsellä vielä vastaan, vaikkakin Madridin Ni Hao oli sekin ihan törkeän hyvä kiinalainen (ja olen päättänyt pitää noi Madridin ravintolajutut privaattina, kulunut liikaa aikaa jne monimutkaisia syitä, mutta tuolla kannattaa käydä jos on sielläpäin liikenteessä).

Viereen vedetty tofu-annos oli herkullinen, syvän maukkaan kastikkeensa ja itsellekin maistuvien sienien kanssa. Tämäkin oli tavanomaista parempi annos, mutta sen mustekalan imukuppeja voittanutta ei tällä kertaa ollut.

Tosin se salaattia sichuanin chiliöljyssä – mikä oli oma random-valinta (perustuen siihen chiliöljyyn sekä epäselvään kuvaan, mistä arvelin, että kyseessä olisi joku raastesalaatin kaltainen systeemi) – osui tarkasti maaliin. Tämän annoksen soundissa oli todella jykevä basso, joka täytti suun joka haarukallisella. Mukana oli mielestäni wakame-salaatin kaltaista juttua, porkkanaraasteen ja riisinuudelien kanssa.

Himaan vietiin doggiebagit (Dan Dan nuudelit tosin vetäsin raflassa) paremmille puoliskoille (tosin onkohan tuo termi nyt ihan paras tässä kontekstissa, ehkä ne ei lue tätä?) ja R diggaili tästä salaatista ehkä eniten näistä. Mutta hänellä onkin lonkeroaversio, joten jouduin suostuttelemaan häntä maistamaan herkullista meripaistosta. Osui ja upposi sekin.

Loppuun vedettiin vielä kannu (8e) oolong teetä, joka oli sekin erittäin laadukasta ja maukasta. J kommentoi, ettei tee tule kotona näin hyväksi ja kieltämättä ne kupit mitä itse väsäilee, ei saavuta samaa tasoa. Kannu oli niin iso, ettei sitä voinut mitenkään saada juotua kokonaan, mutta urhoollisesti yritettiin.

Ja kun saatiin yli puolet hoidettua, niin tarjoilija kävi vielä kaatamassa lisää kuumaa vettä. Siinä kohtaa luovutettiin ja viiletettiin maksun kautta sähköjäniksellä pois.

Sisustuksesta en jaksa edellistä kertaa enempää jaaritella. Viihtyisä paikka ja toimiva kalustus. Asiakaspalvelu oli erittäin hyvää, jaksettiin proaktiivisesti ehdotella kaikenlaista ja kysellä mieltymyksistä yms.

Muutenkin tässä oli sellainen kiva perheyritys-tunnelma ja kaikki sujui enemmän kuin hyvin. Tosin englantia on hyvä osata tilausta tehdessä, tai ehkä jopa pöytävarausta, kuten tuli todistettua (tämä jääköön sen tarkemmin selittämättä, syylliset tietää tarkemmat yksityiskohdat).

Kannattaa ihan ehdottomasti mennä, lounaalle tai päivälliselle. Todella vakuuttavaa settiä. Tosin tähän kohtaan on ihan pakko todeta, ettei se lounas välttämättä joka päivä ole napakymppi. Jos olisin vetäissyt vain sen nuudelikulhon kiireessä matkalla Taiteilijan luokse, niin tästä kirjoituksesta olisi tullut kovin erilainen.

Mikä tietysti johtaa siihen filosofiseen pohdintaan, että kuinka luotettavia omat arviot ovat, kun ne perustuvat yhteen ohi kiitävään hetkeen ja mahdollisesti ravintoloitsijan tai kokin huonoon päivään. Mutta sellaista se on, kaikki on väliaikaista, subjektiivista ja epäreilua.

URL www.brokadi.com
Puhelin 044-2388908
Osoite Mäkelänkatu 45, Helsinki
Brokadi (Päivällinen) on 24.1.2018 rated 3.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.