Peking

8/3/16

Tänään tuli jännittävän teknisen ongelman takia aavistuksen pidempi lounastauko, joten päätin sporailla kohti Sörk[ä/a]n kulmia ja siellä sijaitsevaa Peking-ravintolaa, joka sijaitsee kuuluisalla Aleksis Kiven kadulla.

A nostalgic Chinese neighborhood restaurant with good service.

Some other oriental restaurants in the vicinity are Tuk Tuk, Codle and Mashiro.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Paikka tarjoaa vege- ja lihapainotteisia lounaslistoja sekä “erikoislounasta” (12,50e) johon kuuluu lounasannoksen (tai kahden puolikkaan annoksen) lisäksi alkuruoka (soppa tai kevätkääryle) sekä loppuun fritattu bansku jädellä. Tänään oli tarjolla staattisen oloisella listalla: Paistettua riisiä ja kolmea lihaa (8,80e, lihat olivat kana, possu ja lehmä), friteerattua kalaa hapanimeläkastikkeessa (8,80e), naudanlihaa mustapippurikastikkeessa (9,30e), paistettua kanaa herkkusienillä ja bambulla (9,30e), Peking-naudanlihaa (9,30e), paistettuja vihanneksia ja tofua (8,80e) sekä paistettuja vihanneksia osterikastikkeessa (8,80e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Tilaus hoidettiin pöydässä ja maksu lähtiessä tiskille. Aseet ja rensselit löytyivät pöydistä valmiina ja vesi kannettiin pöytään kuuman levyn (näitäkin vielä löytyy jostain!) lisäksi. Itse valitsin tuon erikoislounaan kalalla ja mustapippurilehmällä, kun halusin kokea koko setin (ja pidän mustapippurikastikkeesta).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Soppa tuli pöytään lähes heti tilauksesta ja tämän päivän (viikon?) versio oli tomaatti-kananmuna ja tämä oli oikein mainio aloitus. Mukavan lämpimä soppa ja isoilla tomaatinpaloilla höystetty. Kun laitoin sekaan vielä muutaman tujauksen chilikastiketta, niin hommasta tuli yllättävänkin tulista. Hyvä, että chilikastike on oikeasti vähän tulistakin, joissain paikoissa näin ei ole.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Pääruokaa sai hetken odotella, ilmeisesti se fritti aiheutti tämän, koska muita annoksia virtasi myöhemmin tulleiden pöytiin nopeammin. Mutta ei ollut kiire, ei haitannut. Iso kuppi riisiä ja lautanen sekä hapanimeläkastike lämpölevyn päälle (tämä oli miellyttävän retroa) ja ammentamaan lautaselle.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Riisi oli hyvin keitettyä ja hyvän makuista. Mustapapukastikkeen liha oli mehukasta ja kasvikset vielä hieman napakoita. Tämä oli ihan jees kastike, tosin se mustapapu ei omasta mielestäni mitenkään erityisesti maistunut. Soijalla ja chilikastikkeella tätä sai modattua kivasti.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Fritattu kala oli tänään lohta, joka tuli pienehkönä yllätyksenä. Lohi sinänsä on oikein hyvä kala, mutta jotenkin näihin fritteihin se ei makunsa puolesta mielestäni sopinut ja taikinaakin oli aika reilusti kalan ympärillä. Ulkokuori oli kuitenkin miellyttävän rapsakka ja hapanimeläkastike oli sopivan hapokasta ja makeaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Loppuun tuli kahvi (teetäkin sai) sekä se fritattu bansku jädellä ja siirapilla. Tässä kohtaa olin niin tolkuttoman täynnä, että jaksoin vain hieman tuota jälkkäriä, mutta sen mitä maistoin oli nostalgisen hyvä versio tästä perinteisestä annoksesta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Tämä oli oikein täyttävä lounas, tosin makujen puolesta tuollaista tasaista keskikastia jääden mielestäni aavistuksen esim. Jing Chengin ja Chengdun jälkeen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Sisustus oli yllättävän siisti ja sellainen aavistuksen kitsch, mutta hyvällä tavalla. Oli kaikenlaista kultaista härpäkettä ja kiinalaista taulua seinillä. Täällä oli miellyttävää istuskella ja nautiskella oikein perinteisestä korttelikiinalaisravintola-meiningistä. Kiva että näinkin autenttisia mestoja löytyy.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja erittäin sujuvaa. Kaikki tapahtui rivakasti ja tasaisin väliajoin käytiin tarkistamassa, että kaikki on kunnossa, tästä iso kiitos. Kasvisruokaakin löytyi ja vielä melko edukkaaseen hintaan. Lasten kanssa voisi teoriassa piipahtaakin, tosin eipä nämä kulmat enää oikein ole omilla kulkureiteillä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/3/16

Ps. Sporamatkan Pokésaldo: 3 Drowzeeta, Gastly (jei!), Kingler (tuplajei!), Bellsprout, Zubat, Rattata ja 25 PokéStoppia (onpas näitä paljon Stadissa).

URL www.ravintolapeking.fi
Puhelin 09-762633
Osoite Aleksis Kiven katu 16, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.