Queen Sheba

IMG_2284.JPG

Aurinko paistoi niin kivasti, että päätin suunnata jälleen kerran Töölön suuntaan, joka on nyt tarjonnut niin monta miellyttävää lounaskokemusta. Tällä kertaa kohteena oli jo useampaan otteeseen mielessä ollut Queen Shebam, (stadin ainoa?) etiopialainen ravintola. Paikka sijaitsee Mechelininkadulla, Perhoa vastapäätä ja näyttää hieman normikulmakahvilalta. Sisään saavuttaessa on kuitenkin edessä normaalia eksoottisempi setti, jännä nepalilaisen ravintolan tiskejä muistuttava viritelmä ja afrikkalainen musiikki. Tarjolla on buffet (11,20e) jossa oli tänään tarjolla: Injera (“lettuja”), Doro Wot (kanapata), Etiopialainen juusto, kananmuna, Shiro (kasvispata), Atakilt Wot (kasvishöystö) sekä tomaattisalaatti. Loppuun oli tarjolla myös teetä/kahvia (4e). Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

IMG_2290.JPG

Ruuan muoto oli hieman tavallisesta poikkeava, eli lautaselle napataan lettu mukaan ja erinäköisiä pataruokia etc. Itse levitin letun lautaselle, mutta ilmeisesti muitakin tapoja löytyy. Ravintolan salista vastaava (omistaja?) opasti minua parhaansa mukaan ja esitteli ruokia mielellään. Pöydässä sitten taiteilin letun ja aineksien kanssa veitsellä ja haarukalla, vaikka hieman luulen että tässä pitäisi oikeasti hyökätä käsillä kimppuun. Muotoseikkoihin liittyvistä kysymyksistä huolimatta ruokailukokemus oli erinomainen. Lettu oli hieman hapan ja komppasi muita annoksen osia hienosti. Kanapata munilla antoi mahtavan umamishotin pienellä tulisuudella ja sen kanankoivet olivat meheviä. Shiro oli sekin maittavaa, tosin tämä jäi kyllä Doro Wotin alle. Itsetehty etiopialainen juusto sopi patojen mausteisuuden leikkaamiseen ja toimi myös kasvishöystön kanssa josta napattu chili (tai joku) toi mukavan tulisuuden huulille. Kasvishöystö ja tomaattisalaatti olivat molemmat kivoja lisukkeita ja nämä sekä muut komponentit toimivat erittäin hyvin lettujen kanssa niin yksin kuin yhdessäkin. Kaikki maut ja tuoksut sekä hieman erilainen kattaus tekivät tästä kokonaisuudesta erinomaisen kokemuksen ja suosittelenkin kaikille pientä eksotiikkaa kaipaaville käymään täällä ainakin kerran koestamassa etiopialaisia herkkuja.

IMG_2289.JPG

Sisustus on siisti kahvilamainen tila, afrikkalaisia yksityiskohtia sisältävällä persoonallisella fiiliksellään. Isot ikkunat pitävät tilan miellyttävän valoisana ja antavat hyvät näkymät Mechelininkadulle, joka tosin pääasiassa tarkoittaa valtavaa autovirtaa. Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista, erityisesti arvostin sitä, että kummissaan olevalle asiakkaalle jaksetaan selittää yksityiskohtaisesti mitä on tarjolla jne. Toki tähän vaikutti varmaan se, että olin toinen asiakas ravintolassa ja ensimmäinenkin lähti syödessäni. Kasvissyöjille täältä tosiaankin löytyy jotain vähän erilaista ja kehotankin käymään kokoeilemassa. Buffetin yhdessä annoksessa oli lihaa, muuten mentiin ihan vegelinjalla. Lasten kanssa tänne olisi taas hieman hankala hilppaista ja pientä hankaluutta aiheuttaisi myös annosten vahva mausteisuus (joka taas itselle sopii erittäin hyvin).

URL www.ravintolasheba.fi
Puhelin 050-4334546
Osoite Mechelininkatu 8, Helsinki

 

Queen Sheba on 4.12.2014 rated 2.5 of 5

3 thoughts on “Queen Sheba”

  1. Tämä tuli nyt sitten samantien testattua. En lukenut niin tarkkaan mitä buffassa oli, mutta yhtä lihaa ja sitten kolmea tai neljää kasvista (pinaattia? linssiä jne.). Sopivasti osassa tulisuutta ja muissa tasapainottamassa pehmeämpiä makuja. Ehdottomasti menee vakiopaikkojen listalle.

    1. Kappas, hyvä kuulla että buffa edelleen porskuttaa. Tuolla olisi hauska käydä uudelleen, nyt kun sai ensikosketuksen siihen letulla syöntiin. Syssymmällä sitten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.