Hanoi Vietnam

image

Vuosi lähenee loppuaan, mutta vielä oli aikaa yhdelle makumatkalle. Toissapäivänä bongattu Phở-mesta wanhassa kauppahallissa siinti mielessä ja vaikka käveleminen oli edelleen hieman hankalaa, niin päätin urheilla sporan avustuksella kohti kylmää merenrantaa. Jännästi nimetty Hanoi Vietnam siis tarjoaa (ülla.. no okei, lopetetaan) vietnamilaista katuruokaa, tarkoittaen tässä tapauksessa Bánh mì -patonkeja (5,90e), sitä phota (9,90e), Salad miến nộm eli lasinuudelisalaattia (9,90e), Cơm Bình Dân -riisiannoksia (9,90e) sekä Bún Hà Nội eli vermisellisalaattia Hanoin tapaan (9,90e). Lasinuudeleille löytyi täytteiksi joko katkarapua, nautaa tai kanaa. Vermisellisalaatille taasen kevätkääryle, kanapihvi tai paahdettua possua, jotka olivat tarjolla myös riisiannoksen kylkeen ja pholle löytyi kanaa, nautaa tai näiden sekoitusta. Tarjolla oli myös vietnamilaista jääkahvia (4,90e) sekä kesäkääryleitä (4,90e, lohella, katkaravuilla tai avokadolla + dippi) että kevätkääryleitä (taisi nämäkin olla 4,90e, mutta en muista täytteitä). Ja toki limuja etc, mutta se mikä osui itsellä silmään oli inkiväärikarkit (2e), joita oli pakko ottaa yksi aski mukaan. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, ollaan kauppahallissa ihan “normimyyjän” kohdalla. Ja näin ollen istumatila tarkoitti sitä käytävää missä seisoskelin ihmettelemässä vitriinin sisältöjä. Ja joo, olisi voinut tietty mennä myös sinnä “keskitilaan”, Storyn viereen, mutta ajattelin että kun nyt kerran street foodia vedetään, niin otetaan ihan autenttinen kokemus.

image
Alkuun nykäisty pötkylä oli ihan hyvä, raikkaat maut ja tuoreet komponentit sekä herkullinen dippi. Ainoa mikä tässä häiritsi hieman oli muotoseikat, eli tämän olisi voinut mielestäni vetää puoliksi ennen (pahvilautaselta) tarjoilua. Mutta sai tämän ihan hyvin syötyä ja mainio alkupala olikin. Pho oli jälleen loistavan kokoinen sammio tavaraa. Tuttuja, leveitä nuudeleita kellumassa höyryävän kuumassa liemessä tykötarpeineen, eli puna- ja purjosipulia, korianteria, limeä (lusikan päällä) sekä jänniä pavun kaltaisia juttuja. Meitsi diggaili tätä oikein huolella, liemi oli erittäin maukasta ja kirkkaan täyteläistä. Kana ja nauta olivat mehukkaita, sipulit toivat rapsakkaa terävyyttä ja ne mustat papua muistuttaneet sattumat olivat herkullisia. Komponentteja oli juuri sopivasti toisiinsa nähden ja tiskin sivusta löytyi vielä lisämausteita – chilirouhetahnaa (samaa kamaa kuin Steam Coffeessa, oli pakko googlailla ja tällä on ehkä nimikin: tương ớt sate’, pitääpä yrittää tehdä joskus itsekin), kalakastiketta, soijakastiketta ja joutsen srirachaa – sopan modaukseen, joita sitten loppua kohden ammensinkin mukaan. Mielestäni tämä sijoittautui hyvinkin No. 5 Coffeen tuntumaan ja oli aavistuksen parempaa kuin Boom Roomin tai Steam Coffeen vastaava, liemi oli niin hyvää, tosin puitteet jäivät jälkeen. Loistavan lämmittävä lounas, käppäilin sitten takaisin konttorille iloisin mielin ja pieni polte suussa. Ne karkit olivat ihan kivoja nekin, tahmeita kuin toffee hauskalla inkivääripotkulla loppua kohden.

image
Sisustus on kauppahallin käytävälle aseteltu muovijakkara ja ohut ikkunalauta millä voi tasapainoitella ruokansa. Tässä oltiin jo aika diipeillä leveleillä kun söin keskellä turistivirtaa. Ihan jännä kokemus ja hauska välillä tällaistakin kokeilla, mutta ei tässä nyt aina viitsisi näitä soppia vedellä. Mutta kyllä minä tästä vanhasta kauppahallista pidän, mielestäni remontti on ihan hyvin onnistunut. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjille oli niitä avokadokesäkääryleitä ja mahdollisesti niitä salaatteja voi ottaa vegenä? Mene ja tiedä, aika lihapainotteistahan tämä on, kun phokin oli selvästi keitelty oikeaoppisesti jostain eläinperäisestä. Lasten kanssa en varmaankaan yrittäisi trapetsitaiteilla näillä istuintiloilla, mutta himaan voisin viedäkin, jos tämä olisi jotenkin matkan varrella. Sen verran oli hyvää sapuskaa.

image
Ja tähän loppui tältä vuodelta. Myöhemmin tänään ilmestyy sitten minun näkemys parhaista lounaspaikoista, perustuen luonnollisestikin niihin paikkohin missä olen käynyt itse. Ja ne Leftin kengät mitkä näkyy kalosseineen kaikkineen tuossa ammattilaistasoisessa (*kröhöm*) ruokakuvassa? Aivan loistavat, ensi kipuiluiden jälkeen (ruskeat kengät sujahtivat sellaisenaan, mutta ne mustat vaativat sen yhden päivän via dolorosan asettuakseen) nämä kengät ovat tuoneet suurta onnea elämään. Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin. Hyvää uutta vuotta kaikille!

URL www.vanhakauppahalli.fi/kauppiaat
Puhelin 044-7199099
Osoite Eteläranta, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.