Fat Ramen (ja Jädelino)

image

Tänään tuli vatuloitua oikein kunnolla kun en osannut ollenkaan päättää minne olin menossa. Melkein hyppäsin sporaan, mutta sitten päätinkin lähteä seikkailemaan Kahvila Suomi -ravintolaa kohden. Matkalla sinne (mutta ei Sinne) tuli mieleen, että Hietsun kauppahallissa on eilen avautunut Fat Ramen ja sitä piti kokeilla. Kurvasin näin ollen Bulevardia pitkin kirppiksen kautta Roslundin viereen. Mesta tarjoaa ramen nuudeli -keittoa (9,90e) kaksilla lisukkeilla: Possulla ja tofulla. Näiden lisäksi annoksiin kuuluu kaikenlaista herkkua: marinoitu kananmunanpuolikas, grillattua daikonia, pikkelöityjä kasviksia sekä togarashi mausteseosta. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, mistä löytyy myös tikut sekä paperit ja kulho tulee pöytään.

image

Annos oli erinomaisen näköinen saapuessaan höyryävän kuumana eteeni. Vähän pulled pork henkistä meinikiä, pari viipaletta possun kylkeä (?), jotain jännää (merilevä?)nuudelia, kevätsipulia sekä tietysti sitä ramenia kuumassa liemessä. Ja voi että oli hyvä liemi, ihan mielettömän hyvän makuinen. Tämä nousi samantien kärkeen kaikista vastaavista vedoista mitä olen koskaan maistanut. Revitty sika oli myös herkullista, erityisesti sen chilirouheen kanssa, joka oli kivan polttelevaista (tätä saisi omaan makuun olla enemmänkin). Kylkipalat olivat myös aivan erinomaisia. sopivan rasvaisia ja hyvällä purutuntumalla. Nuudelit olivat todella laadukkaan oloisia ja näitä oli ilo hörppiä liemen kera. Pikkelöityjä vihanneksia oli myös hauska metsästää annoksen syövereistä, mutta hieman hölskytyskurkun oloisiahan nämä olivat, kuitenkin sopivan napakoita. Ne salaatinlehdet olivat ehkä turhia, tosin toivat kivaa vihreyttä ulkoasuun, mutta menivät aika limaisen oloisiksi siinä kuumassa liemessä. Joko jotain kestävämpää salaattia (romaine tms) tai sitten vaan sitä kevätsipulia. Hieman jäin kaipaamaan korianteria, mutta ehkä se ei kuulu konseptiin. Kaikkihan siitä ei oikein tykkää jne. Tämä oli ihan törkeän hyvä suoritus ja jos on vain yksi paikka mihin menet hörppimään nuudelikeittovarianttia (pho, ramen yms), niin olkoon se tämä. Kiitokset kokeille kun viitsivät tehdä näin maittavaa ruokaa tähän hintaan.

image

Sisustus on tilaan sopiva, valkoista kaakelia seinillä (mistä tämä trendi oikein kumpuaa? Ravintoloiksi muutetuista teurastamoista/teollisista keittiöistä vai mitä ihmettä?) ja hyvin pelkistetty meininki kaikenkaikkiaan. Iso kiitos siitä, että menulla olevien annosten koostumus oli aukikirjoitettu seinälle, tätä ei usein näe. Hipsterimäiseen (hyvällä tavalla) meininkiin sopi Monocle-lehdet pöydillä. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja innostunutta, jos haluaa keskustella annoksista, niin se varmasti onnistuu. Kasvissyöjälle oli se tofu-annos ja kun se lihainen versio oli nii-in hyvää, niin pakko itsekin mennä seuraavaksi vetämään se tofu versio. Lapsille tuo ei ehkä uppoisi niin hyvin, mutta hieman isompien kanssa voisi tullakin. Menkää jo kokeilemaan, hop hop!

image

Ps. Lähtiessäni oli kesän (tai miksi tätä nyt kutsuisi) kunniaksi pakko ottaa Jädelinon jätskiä kupillinen (4e yksi tai kaksi makua). Pistaasi ja mansikka osui valinnaksi ja täytyy sanoa, että oli oikein hyvää jädeä. Ei ihan yltänyt Venetsian kaduilta illalla löytyviin gelatoihin, mutta aika lähelle kuitenkin. Ja tämäkin oli ihan sopivan hintainen, suosittelen.

URL http://fatramen.fi/
Puhelin 040-0988511
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.